Connect with us

Hronika

HAPŠEN VIŠE OD 100 PUTA Poznati lopov iz Prijedora pretukao muškarca u Banjaluci

Poznati lopov Ranko Rakić uhapšen je zbog sumnje da je pretukao muškarca ispred banjalučke “Tržnice” i zadao mu više udaraca po glavi i tijelu.

Sve se desilo u utorak, a muškarac je povrijeđen i ukazana mu je ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Slučaj je policiji prijavljen u 15.05 časova a prema prijavi, došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom između dvije osobe.

“U toku je kriminalistička obrada lica R.R., a o svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, naveli su iz PU Banjaluka.

Rakića terete da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda.

Rakić je iz Prijedora, a osim u tom gradu često boravi u Banjaluci i jedan od najpoznatijih lopova u Srpskoj.

Hapšen je više od 100 puta, a osim za krađe, takođe je hapšen zbog razbojništava i tuča.

Samo u septembru prošle godine hapšen je dva puta jer je napao maloljetnika i udario ga u leđa, te zbog tuče u krugu banjalučke pijace gdje je napao i udario jednu osobu.

Inače, čim bi se našao na slobodi, Rakić bi nastavio s krivičnim djelima.

Između ostalog, poznat je i po tome što je ispred butika u banjalučkom naselju Lauš ukrao lutku sa izloga te počeo bježati s njom, što su zabilježile i kamere.

Rakić je dva puta hapšen i zbog pljački osoba sa invaliditetom.

Za jednu je prošle godine i osuđen, te je dobio pet godina zatvora jer je na Badnji dan opljačkao Banjalučanina Ljubomira B. kojem je upao u kuću dok je spavao i osim novca uzeo torbicu sa dokumentima i protezu za nogu.

Prema presudi, Rakić je 6. januara 2021. godine oko 22 časa ušao u kuću Ljubomira B. u banjalučkoj Ulici srpskih rudara, zatekao ga na spavanju te ga je osvijetlio mobilnim telefonom kako bi ga probudio i tražio novac.

Oštećeni je razbojniku dao novčanik u kome je bilo 200 KM, a optuženi je izlazeći iz kuće uzeo ortopedsku protezu za lijevu nogu, štaku, mobilni telefon i mušku tašnu i pobjegao.

Nakon toga Rakić je hapšen zajedno sa Draganom Jelačom zbog sumnje da su u Banjaluci opljačkali osobu sa invaliditetom, koju su oborili na zemlju i od koje su oteli ruksak sa cigaretama i manjom količinom novca.

(Nezavisne novine)

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno