Connect with us

Sport

HULIGANI PALILI SRPSKE ZASTAVE u hrvatskom derbiju: Oglasio se klub iz Republike Srpske FOTO

Sada već tradicionalno ustaško orgijanje na utakmicama hrvatskih klubova ponovo je doživjelo vrhunac na derbiju Hajduka i Dinama u Splitu gdje su širom tribina paljenje srpske zastave, a zbog jednog momenta oglasio se i klub iz Republike Srpske koji je naveo da mu je ukradena zastava sa stadiona.
Tim iz Omarske je saopštio da je poslije jednog meča nestala ogromna zastava koja je bila dio redovne koreografije na stadionu, te da im nije jasno kako je uspela da završi u Splitu.
“Naša velika zastava na kojoj je pisalo OMARSKA, duga preko 20 metara je jedno vrijeme bila izložena na ogradi stadiona. Par dana poslije utakmice protiv Sutjeske, primijećeno je da zastave nema. Kako su je mnogi nosili na razne utakmice, mislili smo da je kod nekoga i da će je vratiti. Ali večeras se pojavljuje snimak kako su paljene zastave na utakmici Hajduk – Dinamo u Splitu, a među njima je zapaljena i naša zastava. Međunarodni skandal, koji će u narednim danima imati svoj epilog. Kako nam dolazi mnogo upita, smatrali smo da nam je dužnost da vas obavijestimo”, saopštii su iz Omarske putem Fejsbuka.

Meč u Dalmaciji je završio 1:1, ali je nevjerovatno da niko sa evropskih instanci ne reaguje na prvostepene rasističke ispade u skoro svakoj nešto bitnijoj utakmici Dinama i Hajduka na svakom polju.

Sport

DOBRE VIJESTI ZA PIKSIJA! Pavlović nije teže povrijeđen

Strahinja Pavlović je protiv Brazila odigrao sjajan meč, uprkos žutom kartonu od petog minuta, a protiv Kameruna je nagrađen golom za izjednačenje, kojim je pokrenuo preokret Srbije.
Ali, u 55. minutu je zatražio izmjenu zbog povrede primicača i nakon toga se igra Srbije u odbrani potpuno raspala.

Kako je poslije meča rekao Pavlović, nikada u karijeri nije imao takvu povredu, a i ova se ispostavila blažom.

Snimanja i ljekarski pregledi u Dohi su donijele dobre vijesti i problem nije ozbiljniji, te je velika vjerovatnoća da će ljevonogi štoper zaigrati u petak od 20.00 u odlučujućem meču protiv Švajvarske.

Stoga se posljednja linija odbrane neće mijenjati za 3. kolo i ostaće u sastavu Milenković-Veljković-Pavlović.

Srbija ima jedan bod i odgovara joj samo pobjeda nad Švajcarskom, koja ima tri boda, ali uz obavezu da Kamerun ne savlada Brazil.

Nastavi čitati

Sport

FIFA: Fifa: Disciplinski postupak PROTIV HRVATSKE zbog vrijeđanja Borjana

Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (Fifa) pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatske nakon što su navijači hrvatske reprezentacije tokom utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru vrijeđali golmana Kanade Milana Borjana.

Fifa je saopštila da je pokrenula postupak “zbog ponašanja hrvatskih navijača”.

Tokom utakmice Hrvatske i Kanade, pri rezultatu 4:1 hrvatski tim, navijači Hrvatske su istakli transparent na kojem na engleskom jeziku piše “Knin ’95 – ništa ne trči kao Borjan”, aludirajući na zločinačku hrvatsku vojno-policijsku akciju “Oluja” 1995. godine, tokom koje je Borjan, Srbin rođen u Kninu, izjbegao sa porodicom.

Osim uvredljivog transparenta, hrvatski navijači uzvikivali su uvredljive parole, očigledno upućene Srbinu iz Kanade, kojeg su nazivali “Turčinom i ustašom” i psovali mu članove porodice.

-Nemam šta da komentarišem, to samo govori o njima. Čuo sam da su vikali i vređali me. To pokazuje da su primitivci i da treba da rade na sebi i svojim porodicama, jer su očigledno isfrustrirani, pa su došli da se isprazne – izjavio je Borjan nakon utakmice.

Borjan trenutno nastupa za beogradski Fudbalski klub Crvena zvezda, čiji je kapiten već nekoliko godina.
Glas

Nastavi čitati

Sport

Hrvatska pod istragom zbog vrijeđanja Borjana

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) je objavila da je pokrenut disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog vrijeđanja Milana Borjana golmana Kanade na meču Svjetskog prvenstva u Kataru.

Tokom utakmice 2. kola između ove dvije selekcije navijači Hrvatske vrijeđali su golmana Crvene zvezde. Borjan je rođen u Kninu iz kojeg je morao da izbjegne sa porodicom kao dječak zbog operacije “Oluja” tokom koje je protjeran veliki broj civila srpskog porijekla, piše B92.

“Borjane, Turčine, napuši se ku***ne”, “Žena ti je ku**a Borjane”, “Ustašo, Borjane” uz zastave na tribinama koje su jasno ukazivale na zločin nad Srbima.

Kako prenosi “Associated Press”, FIFA je i zvanično pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog ovih incidenata i za sada nije poznato da li će, kada i kako Hrvati biti kažnjeni.

Nastavi čitati

Aktuleno