Connect with us

Banjaluka

I Brazilci u banjalučkom dajaku

Veća je zainteresovanost građana i turista za dajak čamac nego prethodne godine, potvrdio je ovo Andrej Zamolo, predsjednik Dajak kluba, te dodao da je ove godine dajak čamac shvaćen kao simbol grada te da je zauzeo posebno mjesto u Banjaluci.

S obzirom na to da je sezona dajak čamca završena, kako on navodi, može se reći da je mnogo veća potražnja kako za obukom, tako i za vožnjama ove godine.

“Zanimljivo je to što je bilo dosta više stranaca ove godine, kako iz susjednih zemalja tako i iz Francuske, Njemačke, Austrije, Brazila i Turske”, naglasio je Zamolo.

Dodaje da su to neuobičajeni turisti na ovim prostorima i da ga je ova činjenica prijatno iznenadila.

Što se tiče novog video-spota, koji je premijerno objavljen 1. novembra na YouTube kanalu “Klub budni”, kako kaže Zamolo, svaka promocija je značajna za klub, pa tako i ova.

“Spot je sniman od jutarnjih časova pa je nastavljeno cijeli dan i mislim da izgleda dosta dobro, ja sam zadovoljan”, potvrdio je on.

Prema njegovim riječima, svaka reklama gdje se pojavljuju motivi čamaca i Vrbasa dobro su došli kako za Banjaluku, tako i za klub.

“Ove godine je dajak čamac promovisan u većoj mjeri”, naveo je Zamolo.

Kako on pojašnjava, samim otvaranjem pristaništa uozbiljio se dajak čamac kao simbol grada i zauzeo je posebno mjesto u Banjaluci.

“Kako su izgradnja i otvaranje dajak pristaništa bili dobro medijski propraćeni, tako su i, na svu sreću, građani mnogo više zainteresovani, ali i stranci”, pojasnio je on.

Dodaje da je bilo onih koji nikada nisu čuli za dajak čamac.

“Međutim, kroz ovu godinu, a kako se više pisalo i govorilo o dajak čamcu i kako je napravljeno pristanište, oni su u velikoj mjeri naučili i saznali nešto više o čamcu, njegovoj simbolici i poziciji u Banjaluci”, zaključio je Zamolo.

Dodaje da rijetko ko sada može reći da ne zna šta je dajak čamac i gdje se nalazi, te na koji način se vozi.

Banjaluka

FUDBALSKA GROZNICA NIKOG NIJE ZAOBIŠLA! Stanivuković se našalio “SUTRA LETIM ZA KATAR”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije nekoliko dana najavio je produženu pauzu za sve radnike Gradske uprave kako bi mogli pratiti sljedeći meč Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Danas se ponovo dotakao fudbala te objavio sljedeći post

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVI KONCEPT SAOBRAĆAJA U CENTRU GRADA Velika jednosmjerna ulica, kilometri biciklističkih staza

Velika jednosmjerna ulica kroz širi centar grada je novi koncept saobraćaja u Banjaluci, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat trebalo da doprinese rasterećenju saobraćajnih gužvi u centru grada, te da unaprijedi biciklistički saobraćaj.

U narednom periodu uslijediće javna rasprava po ovom pitanju.

Ovaj projekat obuhvata preko tri kilometra novih biciklističkih staza, dvije saobraćajne trake za automobile i traku za javni gradski prevoz i taksi vozila – poručio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

Novo dječije igralište dobili i mališani u Šargovcu

Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići

Mnogobrojni mališani Šargovca, ali i najmlađi sugrađani koji su u blizini ovog naselja, dobili su novo dječije igralište za zdravo i kvalitetno odrastanje.

Novoizgrađeno mjesto za igru je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da je ovo osmo po redu dječije igralište, koje je izgrađeno u toku ove godine.

– Mališani naselja Šargovac dobili su novo mjesto za okupljanje, igru i srećno djetinjstvo. Naša obaveza je da im to pružimo i to činimo u svakom trenutku – poručio je gradonačelnik.

Novo igralište u Šargovcu, koje je sagrađeno uz Osnovnu škola „Đura Jakšić“, otvorena je uređena površina sa spravama za igru, poput ljuljaški, njihalica, piramida, tobogana, klackalica, a sve ispunjavaju potrebne bezbjednosne zahtjeve.

Inače, ove godine u više naselja sagrađena su nova igrališta. Tako su vesela i sigurna mjesta za igru dobili mališani u naseljima: Dragočaj, Kuljani, Kočićev vijenac, Centar, Petrićevac, Racune, kao i Bulevar. Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići, za šta je u toku postupak javne nabavke za izbor izvođača radova.

Nastavi čitati

Aktuleno