Connect with us

Banjaluka

INSPEKTORI SUTRA NA TERENU: Kontrolišu propisano radno vrijeme

Inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Istočno Sarajevo vršiće sutra kontrolu poštovanja propisanog radnog vremena tokom republičkog praznika u preduzećima, ustanovama, maloprodajnim objektima i zanatsko-preduzetničkim radnjama, koje je određeno aktima lokalnih samouprava.
Dan potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, 21. novembar, neradni je dan na području grada Istočno Sarajevo, osim za dežurne zdravstvene ustanove, dežurne službe koje zadovoljavaju potrebe građana za komunalnim uslugama, apoteke, zanatsko-preduzetničke radnje koje obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba i peciva, pogrebnu djelatnost, ugostiteljske objekte i benzinske pumpe.

Iz Gradske uprave je saopšteno da je sutra neradni dan za maloprodajne objekte koji se bave prometom mješovite robe, pretežno, prehrambenim proizvodima, kao i ostalim maloprodajnim objektima i zanatsko-preduzetničkiom radnjama.

Maloprodajni objekti koji su registrovani kao dragstori sutra mogu da rade isključivo putem šalterske prodaje, osim ako nije drugačije regulisano opštinskim aktom.
Iz gradske inspekcije navode da će vlasnici maloprodajnih objekata, zanatsko-preduzetničkih radnji i drugi subjekti koji ne budu poštovali propisano radno vrijeme u dane republičkog praznika biti sankcionisani.

Banjaluka

FUDBALSKA GROZNICA NIKOG NIJE ZAOBIŠLA! Stanivuković se našalio “SUTRA LETIM ZA KATAR”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije nekoliko dana najavio je produženu pauzu za sve radnike Gradske uprave kako bi mogli pratiti sljedeći meč Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Danas se ponovo dotakao fudbala te objavio sljedeći post

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVI KONCEPT SAOBRAĆAJA U CENTRU GRADA Velika jednosmjerna ulica, kilometri biciklističkih staza

Velika jednosmjerna ulica kroz širi centar grada je novi koncept saobraćaja u Banjaluci, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat trebalo da doprinese rasterećenju saobraćajnih gužvi u centru grada, te da unaprijedi biciklistički saobraćaj.

U narednom periodu uslijediće javna rasprava po ovom pitanju.

Ovaj projekat obuhvata preko tri kilometra novih biciklističkih staza, dvije saobraćajne trake za automobile i traku za javni gradski prevoz i taksi vozila – poručio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

Novo dječije igralište dobili i mališani u Šargovcu

Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići

Mnogobrojni mališani Šargovca, ali i najmlađi sugrađani koji su u blizini ovog naselja, dobili su novo dječije igralište za zdravo i kvalitetno odrastanje.

Novoizgrađeno mjesto za igru je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da je ovo osmo po redu dječije igralište, koje je izgrađeno u toku ove godine.

– Mališani naselja Šargovac dobili su novo mjesto za okupljanje, igru i srećno djetinjstvo. Naša obaveza je da im to pružimo i to činimo u svakom trenutku – poručio je gradonačelnik.

Novo igralište u Šargovcu, koje je sagrađeno uz Osnovnu škola „Đura Jakšić“, otvorena je uređena površina sa spravama za igru, poput ljuljaški, njihalica, piramida, tobogana, klackalica, a sve ispunjavaju potrebne bezbjednosne zahtjeve.

Inače, ove godine u više naselja sagrađena su nova igrališta. Tako su vesela i sigurna mjesta za igru dobili mališani u naseljima: Dragočaj, Kuljani, Kočićev vijenac, Centar, Petrićevac, Racune, kao i Bulevar. Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići, za šta je u toku postupak javne nabavke za izbor izvođača radova.

Nastavi čitati

Aktuleno