Connect with us

Hronika

Iz “audija” u Banjaluci ukrao 5.000 KM, policija ga uhapsila kod Doboja

Dobojska policija uhapsila je I.V. iz Kiseljaka koji se sumnjiči da je juče iz nezaključanog parkiranog “audija” u Banjaluci ukrao 5.000 KM.

“Naime, nadležnoj policijskoj stanici, 14.03.2023. godine, oštećeno lice prijavilo je da je istog dana u vremenskom periodu od 12,30 do 13,00 časova, iz njegovog nezaključanog putničkog vozila marke „Audi“ koje je bilo parkirano u tržnom centru u Banjaluci otuđen novac u iznosu od 5 000 KM. Operativnim radom, policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, može dovesti lice koje upravlja putničkim vozilom marke „Audi“ i kreće se autoputem „9. Januar“ u pravcu Grada Doboja. O navedenom su obaviješteni policijski službenici Policijske uprave Doboj, koji su istog dana u 19,00 časova, u mjestu Kostajnica, Grad Doboj, izvršili zaustavljanje i kontrolu navedenog putničkog vozila, kojom prilikom su utvrdili da vozilom upravlja lice I.V. iz Kiseljaka”, saopšteno je iz banjalučke policije.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju, a uz prethodnu saglasnost dežurnih tužilaca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Doboj, policijski službenici Policijske uprave Doboj, izvršili su pretres putničkog vozila kojim je upravljao I.V. kojom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet novac u iznosu od 3 700 KM.

“I.V. je lišen slobode, predat Policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka i u toku je kriminalistička obrada nad navedenim licem”, stoji u saopštenju.

Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Hronika

Više škola u Sarajevu dobilo dojavu o bombi

Više škola na području Kantona Sarajevo jutros je dobilo dojavu da je u tim ustanovama postavljena bomba.

Roditelji su pozvani da dođu po djecu u školu.

“Zaprimljen je imejl u nekoliko škola. Još uvijek čekamo o kojem broju se radi”, rekla je portparol MUP KS Mersiha Novalić, piše Avaza.

Nastavi čitati

Hronika

PREBIO SUPRUGU! Udarao je rukama u glavu, šutirao u tijelo

N.M. (39) uhapšen je zbog teškog nasilja koje je počinio nad suprugom I. M. (40) koju je, kako Telegraf saznaje, više puta udario rukama u glavu i nogama u tijelo.
Policijski službenici PS Voždovac u saradnji sa Drugim OJT u Beogradu, uhapsili su N.M. i odredili zadržavanje do 48 sati.

Napisana mu je prijava za nasilje u porodici.

Nastavi čitati

Region

Prve prijave DJEČIJEG PLAČA stare TRI GODINE!!!

Prve prijave beogradskom Centru za socijalni rad da se iz zgrade na Zvezdari gdje je pronađena djevojčica od osam godina, u kadi, stigle su prije tri godine!
Otac se postupajući po prijavi policije nešto kasnije odazvao na razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad koji su procenili da dijete nema nikakve tragove zanemarivanja. Nakon toga, kako se navodi, više nije bilo prijava Centru za socijalni rad u ovom slučaju.

Po nalogu dežurnog tužioca ranije danas raspisana je potraga za Urošem Pašajlićem osumnjičenim da je bio nasilan prema partnerki i držao svoju ćerku (8), za koju je pregledom utvrđeno da je neuhranjena i zapuštena. Uroš Pašajlić. se sumnjiči za krivično djelo nasilje u porodici i protivpravno lišenje slobode na štetu nevjenčane supruge, kao i krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dijete, saopštilo je tužilaštvo.

U odgovoru Centra za socijalni rad u slučaju maloljetne djevojčice postupali su odeljenje Palilula, a zatim i odeljenje Zvezdara od njenog rođenja, kada je porodilište gdje je rođena alarmiralo da roditelji nisu podobni da se staraju o djetetu.

Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Palilula je u skladu sa svojim nadležnostima dijete smestilo u ustanovu socijalne zaštite, posle čega je pokrenulo postupak lišenja roditeljskih prava za oba roditelja.

Djevojčica je trenutno u bolnici, a za ocem se traga.

Nastavi čitati

Aktuleno