Connect with us

Društvo

Izmijenjen režim saobraćanja na dionici magistrale Prijedor-Kozarac

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH mjestimično su vlažni kolovozi, jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i višim predjelima, a na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova na farbanju tunela i instalaciji opreme izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja u tunelu “Čeljigovići” na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/-LJubogošta, kao i u tunelu “Stambolčić” na magistralnom pravcu Pale-Podgrab.

Izmijenjen je režim saobraćanja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudankado tunela Putnikovo brdo dva.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja.

Na novoizgrađenoj dionici auto-puta na koridoru “Pet ce” Tovira-Kostajnica, do četvrtka, 15. septembra, odvijaće se testne vožnje, a korisnici za to vrijeme neće plaćati putarinu.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na putu Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/ i dionici granica Republike Srpske /Bakračuša/-Nevesinje jedan.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog puta tokom eksploatacije rudnika LJubija, kao i na pravcima Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Jezero-Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na regionalnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8 do 15 časova, kao i na dionici magistralnog puta Brod-Gornji Klakar, u mjestu Poloj i Liješće, od 8 do 16 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima entitetska granica Karuše-Doboj-Modriča-entitetska granica Ždreban, entitetska granica Turić-Lončari-entitetska granica Lepnica, entitetska granica Vlasenica-Borička ulica, Rogatica, Kotor Varoš – auto-put – granični prelaz Gradiška, entitetska granica Caparde-Karakaj, entitetska granica Stanić Rijeka-granični prelaz Brod i Doboj-Derventa-granični prelaz Slavonski Brod.

U FBiH na dionici Ripač-Dubovsko na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac zbog radova biće obustavljen saobaraćaj od 10 do 11 časova, od 13 do 14 i od 16 do 17 časova, a alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Obustavljen je saobraćaj i na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se noću saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije se zbog radova saobraća na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever, te na pravcima Tuzla-Lukavac, Žitomislići-Počitelj i Donji Vakuf-Travnik.

Društvo

HOROR! Djevojčicu iz doma za nezbrinutu djecu primoravali na prostituciju

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani T.J. (20) i F.T. (20) koji se sumnjiče da su zajedno sa M.S. (20) koji je u bjekstvu, od februara do juna ove godine, maloljetnu oštećenu tjerali na prostituciju i seksualnu eksploataciju, iskorišćavajući njene teške životne prilike, dovodeći je u najprije u zabludu, a potom upotrebljavajući silu i prijetnje.
Osumnjičenima T.J. (20), F.T. (20) i M.S. (20) se na teret stavlja krivično djelo Trgovina ljudima, za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje pet godina.

T.J. je na saslušanju suštinski priznala radnje izvršenja krivičnog djela za koje se tereti, dok je F.T. negirao i iznio svoju odbranu.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svjedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo.

Kako Kurir nezvanično saznaje, uhapšena T. J. porodila se prije mesec dana, a otac je M. S. koji je u bjekstvu.

Izvor otkriva i da je tinejdžerka koju su podvodili stara 16 godina.

“Ona je štićenica jednog doma za nezbrinutu djecu. Pripisali su joj nepostojeće dugove koje treba da im otplati, tjerali je na prostituciju i uzimali joj sve pare, a onda joj je T. J. davala pola ili manje”, otkriva izvor Kurira upućen u istragu.

Nastavi čitati

Društvo

Aćić – Poslodavci FBiH protiv minimalne plate od 1.000 KM

Udruženje poslodavaca Federacije BiH apsolutno je protiv da minimalna plata u ovom entitetu bude 1.000 KM, rekao je direktor Unije poslodavaca Republike Srpske Saša Aćić.
– Mi smo juče bili u komunikaciji sa Udruženjem poslodavaca FBiH. Koliko smo mi informisani, oni su apsolutno protiv prijedloga koji je potekao iz, čini mi se, SDP-a, tako da u ovom trenutku takva solucija je apsolutno neprihvatljiva za njih – rekao je Aćić u Banjaluci.

On smatra da najniža plata treba da bude stvar obračuna i da se kreće između 50 i 60 odsto prosječne plate.

Predstavnički dom FBiH usvojio je juče u Sarajevu Nacrt zakona o minimalnoj plati u Federaciji kojim se predviđa da u narednoj godini minimalna neto plata u ovom entitetu iznosi 993 KM i uputio ga u tromjesečnu javnu raspravu.

(SRNA)

Nastavi čitati

Društvo

Migranti u Kojčinovcu kod Bijeljine (FOTO/VIDEO)

Više od desetak migranata primjećeno je jutros u Kojčinovcu kod Bijeljine.

Migraniti su se kretali iz pravca Zvornika.

Nastavi čitati

Aktuleno