Connect with us

Banjaluka

JELENA KURTINOVIĆ POTVRDILA: Radnici i sindikat odlučuju o štrajku

Radnici banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje održavaju sastanak u 16 časova sa predstavnicima Sindikalne organizacije Centra donijeti odluku o daljim koracima, nakon što je sindikat donio odluku o potpunoj obustavi rada.

Radnici Centra za predškolsko vaspitanje rad su obustavili danas od šest časova, ali ne svi.

Direktorica Centra Jelena Kurtinović kazala je da je radilo 16 vrtića dok je  njih 14 bilo zatvoreno za mališane.

Ona je potvrdila da će se nakon sastanka u Domu sindikata oglasiti zajedničkim saopštenjem  za javnost i to poslije sastanka  predstavnika Sindikata sa članovima sindikata.

  •  Iskreno se nadam da će dogovor biti postignut i plate povećane. Sa predsjednicima Sindikata za to se borim već šest godina da postignemo veće plate i bolje uslove za radnike Centra za predškolsko – izjavila je Jelena Kurtinović za „Novosti“.

Ona je dodala da ne žele paralisati grad štrajkom i da ne žele roditeljima čija djeca idu u vrtić stvoriti neugodnu situaciju da ne znaju gdje će sa djecom.

 

Banjaluka

FUDBALSKA GROZNICA NIKOG NIJE ZAOBIŠLA! Stanivuković se našalio “SUTRA LETIM ZA KATAR”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije nekoliko dana najavio je produženu pauzu za sve radnike Gradske uprave kako bi mogli pratiti sljedeći meč Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Danas se ponovo dotakao fudbala te objavio sljedeći post

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVI KONCEPT SAOBRAĆAJA U CENTRU GRADA Velika jednosmjerna ulica, kilometri biciklističkih staza

Velika jednosmjerna ulica kroz širi centar grada je novi koncept saobraćaja u Banjaluci, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat trebalo da doprinese rasterećenju saobraćajnih gužvi u centru grada, te da unaprijedi biciklistički saobraćaj.

U narednom periodu uslijediće javna rasprava po ovom pitanju.

Ovaj projekat obuhvata preko tri kilometra novih biciklističkih staza, dvije saobraćajne trake za automobile i traku za javni gradski prevoz i taksi vozila – poručio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

Novo dječije igralište dobili i mališani u Šargovcu

Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići

Mnogobrojni mališani Šargovca, ali i najmlađi sugrađani koji su u blizini ovog naselja, dobili su novo dječije igralište za zdravo i kvalitetno odrastanje.

Novoizgrađeno mjesto za igru je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da je ovo osmo po redu dječije igralište, koje je izgrađeno u toku ove godine.

– Mališani naselja Šargovac dobili su novo mjesto za okupljanje, igru i srećno djetinjstvo. Naša obaveza je da im to pružimo i to činimo u svakom trenutku – poručio je gradonačelnik.

Novo igralište u Šargovcu, koje je sagrađeno uz Osnovnu škola „Đura Jakšić“, otvorena je uređena površina sa spravama za igru, poput ljuljaški, njihalica, piramida, tobogana, klackalica, a sve ispunjavaju potrebne bezbjednosne zahtjeve.

Inače, ove godine u više naselja sagrađena su nova igrališta. Tako su vesela i sigurna mjesta za igru dobili mališani u naseljima: Dragočaj, Kuljani, Kočićev vijenac, Centar, Petrićevac, Racune, kao i Bulevar. Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići, za šta je u toku postupak javne nabavke za izbor izvođača radova.

Nastavi čitati

Aktuleno