Connect with us

Banjaluka

JESENJA BAJKA U PARKU “PETAR KOČIĆ”: Proglašeni kralj i kraljica jeseni

Reklamni prostor


Povodom Jesenjeg festivala cvijeća i plodova naši mališani obučeni u šarene kostime priredili su u Parku „Petar Kočić“ pravu jesenju bajku.

Među mnoštvom prekrasnih kostima, održan je izbor za kralja i kraljicu jeseni, te je dodijeljena nagrada za najkreativniju jesenju masku.

Laskavu titulu kralja jeseni ponio je dječak Vihor Adamov, dok je za kraljicu jeseni proglašena djevojčica Nikolina Ćorak. Nagrada za najkreativniju jesenju masku dodijeljena je grupi „Šarena jesen“ iz vrtića „Miki Maus“.

Krune, a potom i nagrade ovogodišnjim pobjednicima uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Naša ideja je da oživimo svako godišnje doba u našem gradu. Poslije sjajne Banjalučke zime, bogatog Banjalučkog proljeća, a potom i ljeta, sada dočekujemo i jesen. Jesenji festival okupio je preko 30 izlagača cvijeća i plodova na čiju inicijativu smo ovo i pokrenuli- poručio je gradonačelnik, te dodao da su posebnu čar ovom događaju dali naši mališani koju su svojim šarenim kostimima priredili pravu jesenju bajku.

Koordinator Festivala Sanja Mataruga istakla je da joj je veliko zadovoljstvo što je odziv na ovaj festival veći, jer je ovo prilika da ljudi prezentuju svoj trud i rad, ali i istovremeno, kako je rekla, na ovaj način podstičemo i druge sugrađane da uljepšavanjem svog prostora uljepšaju svoj grad.

-Zahvaljujemo se Gradu Banjoj Luci na ovakvom jednom događaju, koji je upriličen za naše mališane jer sam sigurna da će ova današnja radost zasigurno ostaviti tragu u njihovom djetinjstvu i odrastanju – poručila je Dragana Ciganović, koordinator vrtića Anđeo.

Podsjećamo, Jesenji festival cvijeća i plodova otvoren je za posjetioce danas do 19.00 časova, a sutra od 10. do 17.00 časova.

Banjaluka

Završeni radovi: Asfalt stigao u zaseoke Bošnjaci, Janjetovići i Šolaci

Reklamni prostor


Na radost mještana Piskavice završena je modernizacija lokalnog puta, a asfalt su dobili zaseoci Bošnjaci, Janjetovići i Šolaci.

Povodom uspješno završenih radova na asfaltiranju ove dionice, mještane ovih zaselaka obišao je i gradonačelnik Draško Stanivuković.

– Stigao asfalt i do divnih domaćina u Gornjoj Piskavici! Gotovo da nema mjesta i domaćinstva u našem gradu koje nije obuhvaćeno jednom od naših mjera podrške ili završenim infrastrukturnim projektom – poručio je gradonačelnik

Za potrebe modernizacije ovog puta iz gradske kase izdvojeno oko 40.000 KM.

Nastavi čitati

Banjaluka

VUKOMANOVIĆ: REKORDNE POSJETE, u Banjaluci turisti iz cijelog svijeta

Reklamni prostor


Brojne manifestacije koje je Grad organizovao tokom ove godine doprinijele su da Banja Luka bilježi rekordne posjete turista.

Na Svjetski dan turizma, koji se obilježava danas, savjetnica gradonačelnika za medije Tanja Vukomanović podsjeća da se na ulicama našeg grada tokom cijele godine mogu vidjeti mnogobrojni turisti iz regiona, Evrope, ali i cijelog svijeta, te da trgovi i ulice nisu bili nikad življi i veseliji.

-Vrijedno smo radili i ponudili smo izuzetno bogat i raznovrstan sadržaj tokom svakog godišnjeg doba, prilagođen za sve uzraste i generacije, tako da svako u Banjoj Luci može da nađe neku manifestaciju u kojoj će da uživa – rekla je ona.

U tom pravcu organizovane su i nove manifestacije poput: Festivala uličnih zabavljača „TrotoArt“, Banjalučkog karnevala, Banjalučkog ljeta i koncerata ispod Kastela, Jesenjeg festivala cvijeća i plodova, Banj dana…

Osim novih, one tradicionalne manifestacije ponuđene su u novom konceptu, poput Kočićevog zbora, Banjalučke zime i proljeća.

-Uspjeli smo u namjeri da privučemo veliki broj turista, da oživimo grad, ali i da podržimo privrednu aktivnost, prije svega hotelijere i ugostitelje u Banjoj Luci – kazala je Vukomanović.

Da je tako potvrđuju i zvanični podaci, prema kojim je Banja Luka tokom prvih sedam mjeseci 2022. godine, dostigla najveći broj dolazaka od kada se mjeri turistički promet. Tako je turistički promet u prvih sedam mjeseci ove godine dostigao 100,77 odsto dolazaka i 97,46 odsto noćenja u odnosu na isti period u predpandemijskoj 2019. godini.

Savjetnica Vukomanović potvrdila je da će gradska administracija nastaviti sa aktivnostima u ovoj oblasti i da sve građane i posjetioce grada na Vrbasu i u narednom periodu očekuje veliki broj kulturnih i zabavnih manifestacija.

Nastavi čitati

Banjaluka

Zašto Vlada Srpske ne gradi most u Česmi, šta čeka?!

Reklamni prostor


Banjaluka je početkom godine završila sve protrebne procedure za izgradnja mosta u Česmi. Postavlja se pitanje – šta mjesecima čekaju Putevi i Vlada RS i zašto ne počne gradnja mosta?

Napisao je ovo na svom Tviter profilu gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.
– Njihovom voljom, ako je ima, ove žalbe izvođača mogu da se riješe i gradnja može odmah da počne – dodao je on.

Nastavi čitati

Aktuleno