Connect with us

Region

JOŠ JEDAN RASISTIČKI NAPAD U ZAGREBU! Mladić pretukao dvojicu Indijaca

Novo divljaštvo nad stranim državljanima zabilježila je sinoć policija u Zagrebu, gdje je 20-godišnji mladić, iz samo njemu znanog razloga, prišao je grupi indijskih državljana te ih napao.

Kako mu nije bilo dovoljno što im niže psovke, u svom naletu agresive i bijesa odlučio je udariti nogom u potkoljenicu 25-godišnjeg državljana Indije, dok je drugog, 23-godišnjaka, udario šakom u lice pritom mu razbivši dioptrijske naočale.

Tražili spas
Prestravljeni stranci potražili su spas u obližnjem ugostiteljskom objektu u koji su se sklonili, a gdje ih je, nakon što ih je slijedio, 20-godišnjak „počastio“ s novom serijom primitivnog vokabulara, piše 24HR. Za kraj se ponovno obrušio na 25-godišnjaka kojeg je prethodno udario u potkoljenicu tako što ga je udario i dlanom u potiljak.

Sreća u nesreći je da je policija vrlo brzo stigla na intervenciju, te uhapsila 20-godišnjaka nad kojim je u toku kriminalistička obrada, kako bi se utvrdile okolnosti izliva bijesa nad stranim državljanima u Zagrebu.

Snimak iz Zagreba
Podsjetimo, prošlog je vikenda objavljen snimak incidenta koji se takođe dogodio u centru Zagreba.

– Je*eni nigeru, odi doma u Indiju! (…) Ovo je naša zemlja, Hrvatska, ovo je Evropa. Za bijele ljude, a ne za crnce – neprimjerene su, najblaže rečeno, rečenice koje odzvanjaju u ušima svakog ko je pogledao video objavljen na Redditu tokom prošlog vikenda, a izgovara ih na Evropskom trgu u Zagrebu muškarac dostavljaču porijeklom iz Indije.

Nakon što je izvrijeđao stranog radnika na rasnoj osnovi, na čijem su se licu iščitavali nelagoda, šok i nevjerica, video se prekida, ali nije dugo trebalo da postane viralan i osuđujući u javnosti, pa se i policija umiješala u slučaj.

Riječ je o Juraju Mesiću (34) zvanom Juka iz Ivanić Grada, a njegovu lokaciju, na kojoj se sakrio, policija je pokušavala otkriti nepuna 24 sata. Paralelno s tim su mu organizovali skriveni “doček” na adresi stanovanja, tako da ga je oko podne pošlog ponedjeljka, čim se ukazao u domu, policija odmah uhapsila.

Region

VUČIĆ PONOVO DRAMATIČAN “Velika nervoza u svijetu, predstoji jedno od najtežih proljeća”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom sukoba u Ukrajini, da je situacija u svijetu još mnogo komplikovanija nego što se to misli, kao i da predstoji jedno od najtežih prolejća u političkom, ali i vojnom smislu.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara u Novom Pazaru da prokomentariše to što je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da Zapad jača vojnu silu u Poljskoj, kao i da planira invaziju na Bjelorusiju, ali i da bi postavljanje nuklarnog oružja u Bjelorusiji moglo da zaštiti njegovu zemlju.

“Situacija je još mnogo komplikovanija i vidi se da je svuda velika nervoza. Lukašenko je rekao neke stvari za koje nisam siguran da bi bili oduševljeni ni u Moskvi, a za ovo drugo nisam siguran da su zadovoljni na Zapadu. Vidi se da se žuri i Ukrajincima i Rusima. Pogledajte izjavu predsednika Kine Sija, koji je uz Bajdena možda najmoćniji čovek na svetu, u kojoj kaže da njegova zemlja mora da bude pripremljena za rat. Kada sve to složite onda vam je jasno da nam predstoji jedno od najtežiih proleća ne samo u političkom već i vojničkom smislu”, rekao je Vučić.

Istakao je da bi u toj sitauciji Srbija trebalo sebe da gleda i čuva, dodatnom brigom o građanima, čuvanjem mira, razgovorom sa ljudima i dodatnim ulaganjima i rastom BDP.

“Da to pokušamo, da to bude naš odgovor”, poručio je Vučić.

Nastavi čitati

Region

U Hrvatskoj pao avion koji su osmislili Slovenci

Avion koji se prije nekoliko časova srušio prilikom polijetanja na pulskom aerodromu je Virus SW kompanije Pipistrel, koji se proizvodi u Sloveniji i Italiji.
Tu firmu nedavno su slovenački vlasnici prodali američkoj kompaniji. Pipistrel je 1989. godine u mjestu Ajdovščina osnovao Ivo Boscarol.Do marta 2019. Pipistrel je proizveo više od 2000 malih aviona. Bio je prvi privatnik koji je proizvodio avione u bivšoj Jugoslaviji. Za svoj rad dobio je mnoga priznanja, između ostalog i tri nagrade američke svemirske agencije NASA za inovacije.

Pionir je alternativnog letenja u ovom dijelu Evrope.

Nastavi čitati

Region

VUČIĆEVIĆ od ponedjeljka u zatvoru? HVALA KOLEGAMA….

Dragan J. Vučićević, glavni urednik srpskog dnevnog lista “Informer”, pokazao je na konferenciji za medije presudu po krivičnoj prijavi Jugoslava Ćosića, prema kojoj u ponedjeljak ide u zatvor.

– Mnogi su mislili da ja lažem, ali evo presude. Ako se u ponedeljak 03. aprila ne javim u zatvor, biću uhapšen. Ja u ponedeljak idem u zatvor. Ja sada ukazujem da srpsko pravosuđe sudi ne po pravu nego po politici. Neke sudije me politički ostrašćeno mrze, evo može i advokat Boris Bogdanović da potvrdi. Hvala kolegama koji su me podržali, hvala i onima koji likuju, koji se vesele. Može da zaigra mečka i pred njihovim vratima. Držim reč da u ponedeljak idem u zatvor, 03. aprila ujutru između 9 i 10 časova ujutru otići ću na izdržavanje kazne u zatvor u Bačvanskoj ulici, rekao je Vučićević i pokazao presudu na samom početku konferencije.

Nakon Vučićevića pričao je i advokat Boris Bogdanović.

– Kada Vlada Republike Srpske predlaže da se u krivični zakonik ponovo vrate uvreda i kleveta koji su inače izbačeni, onda je to kršenje slobode medija, onda to povećava nivo autocenzure. Zašto je prihvatljivo da u Republici Srbiji uvreda i kleveta treba da budu krivično delo, a tamo nije u redu. Mislim da su to neka principijelna pitanja. Tu nelogičnost ne može niko da objasni, kazao je Bogdanović, prenosi Informer.

Podsjećamo, vlasnik Informera osuđen je na novčanu kaznu zbog uvrede i klevete upućene Jugoslavu Ćosiću, a zatvorska kazna mu je određena jer je odbio da plati novčanu.

Nastavi čitati

Aktuleno