Connect with us

Politika

Kampanja u Republici Srpskoj: nikada gore, nikada morbidnije: Trivićeva apsolutni pobjednik!

Reklamni prostor


Kampanja za opšte izbore ulazi u posljednju sedmicu.

Svega je bilo. Šatora, batina, pjesme, igara, obećanja, preturanja grobova. Još samo par dana.

Opozicija u RS, odavno ima svojih problema. Koliko god da nam je vlast loša, ovi drugi se potrude, na žalost, da ne ponude alternativu. Ove godine, su se baš potrudili. Novo i svježe rješenje iz SDS, Mirko Šarović, koji je u vlasti i pri vlasti od …. Druge polovine prošlog vijeka. I na sudovima zbog privrednog kriminala, koji je „uvijek“ motiviran – pritiskom stranaca i udarom na njegov obraz dok brani interese Srba. To što „ne zna“ popuniti imovinski karton CIK-a pa zaboravi koji stan, nije strašno. Opravdanja bi i bilo da do sada nije bio kandidat ili imenovani zvaničnik barem 30. godina.

No, na Šarovića smo navikli.

Jedino pravo osvježenje je Jelena Trivić. Kandidat za predsjednicu Republike Srpske. Gospođa koja unutarstranačka neslaganja rješava sa: bio bi mrtav da nisam čovjek. Imam muža od 190 cm i 100 kilograma!

Za koju se priča po stranci da šamara. Nezadovoljna najavom. Prijeti i bratom, koji joj kampanju vodi. A kampanja, od koje oči bile i uši zvone, je još profesionalnija.

Otkako je počela, i davno prije zvaničnog početka biseri si se redali. Teško ih je sve razložno analizirati, lakše ih je nabrojati. Barem veće propuste.

Prvo je uslijedila prijava i kazna CIK-a BiH jer je platila marketing prije zvaničnog početka kampanje.

Poslije je nastao kompletan haos. Prvi skup, prvi dan kampanje, odakle su i ona i Šarović, Istočno Sarajevo, prazno. Na kraju dana, morali otići u crkvu da se uslikaju nasamo i pokažu „rodoljublje“ jer nisu imali s kim. U sopstvenoj izbornoj jedinici!

No, da Trivićeva nema kapacitet da skupi i okupi , bilo je jasno još u februaru ili martu. Kandidatkinja za predsjednicu koja najavljuje da će pobijediti Milorada Dodika sa deset posto razlike, nije mogla da prođe ni u svojoj mjesnoj zajednici! Pomeo je i tamo Vlado Đajić iz SNSD, koji je toliko „sposoban“ menadžer da mu se i garaža od 35 miliona maraka – uklizava!!!

Sa prvim padom, Trivićka je nastavila samo da „slobodno“ pada. Afera za aferom. Nije platila med poštenoj seljačkoj kući. Doktor ekonomskih nauka. Poslanik u Skupštini Republike Srpske!

Žena koja je na Trgu Krajine pred desetinom hiljada ljudi, sa direktnim prenosom, galamila: neću ući u Skupštinu dok se ne riješi pitanje smrti Davida Dragičevića! I još stotinama hiljada pred televizorom…

Ušla je nakon mjesec. „Pravda za Davida“, pokret koji je uzdigao opoziciju, koji je pokrenuo i digao na noge cijelu Republiku Srpsku, okupio oko smrti jednog djeteta, tog momenta nije imao smisla. Nikome osim ocu Davidovom, Davoru, koji je u ovoj kampanji podsjetio Trivićevu da je „karijeru“ napravila na njegovom sinu. Mrtvom.

Kada više nije imala gdje, kada je vidjela da nema podršku u sopstvenoj stranci, Trivićeva se „priključila“ Šaroviću i SDS.

Svima u Banjaluci bilo je jasno da jedino Draško Stanivuković, može biti protivkandidat Dodiku. Da ima šanse. PDP je odlučio drugačije. Sa svojim odlukama će se nositi poslije izbora.

Sa Trivićevom ćemo se morati nosati mi. Do kraja kampanje.

Gledati spotove sa groblja! Zatrpavaće nas radnim vremenom bakomomata i Centralne banke BiH. Komercijalnih banaka… Bori se za prava radnika! Članovima Ustavnog suda BiH. Kako Trivićeva kaže „multimilionerima“.

Pa ne samo da nije pročitala Ustav BiH, nije pročitala ni nadležnosti predsjednika Republike Srpske, Ustav RS!!!

Evo, najavljuje Antikorupcioni tim. Treba nam. Zašto kandidatkinja nije podnijela građansku tužbu protiv sudija Ustavnog suda BiH, „multimilionera“? Mogla je. Može se nešto i prije izbora, kada se već pravda ganja.

Jutros nas je dočekala nova vijest. Uhapšeni članovi SDS i PDP sa desetinama hiljada maraka, navodno, spremnih za kupovinu glasova u Gradišci!

Znamo mi da Milorad Dodik dijeli na ulici po stotku. Znamo i za tendere. Prointer. Putina.  Bespovratne kredite. I da dijeli po 50 ili 100 maraka konobarica i kuvarima.

I da se biračke kutije iznose poslije izbora na „prebrojavanje“. Ponižavajuće je i ovo, dovoljno. Ali, barem zna političke nauke, Ustav BiH, Ustav RS i da „spinuje“ do besvijesti.

On barem ne „đoni“ statuse sa Facebooka, ako „đoni“ nas.

Nađa Diklić

 

 

Politika

Nešić: Glas za DNS je glas da poljoprivrednici ne budu više taoci loše politike već domaćini koji mogu da žive od svog rada

Reklamni prostor


“U programu DNS poljoprivreda je razvojna šansa a ne zadnja rupa na svirali. Republika Srpska ne smije strahovati za hranu i namirnice niti ih plaćati po nenormalnim cijenama pored plodne Semberije i drugih plodnih krajeva naše zemlje” rekao je u Bijeljini kandidat za člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić.

Nešić je istakao da DNS gleda na prirodne resurse kao na mogućnost a očuvanje prirodne sredine kao zavjet te da je plan DNS

“Investicija u prehrambenu industriju, u podršku malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima, u organsku proizvodnju – to je plan DNS. Kada kažemo da ćemo izdvojiti 100 miliona KM za subvencionisanje pokretanja biznisa to se odnosi i na poljoprivredu, ali ne samo to. Naš program predviđa mjere pametnog razvoja, ulaganja u modernu opremu i mašine koje štede energiju i donose veće prinose, u proizvodnju namirnica sa kojima možemo biti konkurentni u regionu. Nismo mi gori od drugih, samo smo imali goru crno bijelu politiku čiji su taoci poljoprivrednici već godinama. Glas za DNS je glas da poljoprivrednici više ne budu taoci loše politike već domaćini koji žive od svog rada”, rekao je predsjednik DNS.

Nastavi čitati

Politika

SRAMAN POTEZ: Izetbegović gurao djeda sa bine (VIDEO)

Reklamni prostor


Najednom od predizbornih skupova SDA, predsjednik te stranke, Bakir Izetbegović na sraman način, gurao je djeda sa bine.
Kako se može vidjeti na snimku koji je isplivao u javnost, djed je pokušao da zagrli Izetbegovića, ali mu ovaj to nije dozvolio, gurajući ga od sebe.

@bosnaihercegovina22 #fyp #viral #trending #bakirizetbegovic #sarajevo #zenica #tuzla #bosna #bosna_i_hercegovina ♬ original sound – BiH

Nastavi čitati

Politika

Dodik najavio veto: BiH niko i ne pita da li će priznati referendume u Ukrajini

Reklamni prostor


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH niko ne pita da li će priznati referendume u Ukrajini.
“Ja mislim da svi imaju pravo na tu vrstu referenduma. Mislim da je Zapad posijao tu vrstu neizvjesnosti, ako je prihvatio da na bazi odluke skupštine ili jedne grupe ljudi u Kosovu prizna nezavisnost, zašto onda ne bi moglo na bazi referenduma”, rekao je Dodik komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da BiH neće priznati referendume u Ukrajini.

On je dodao da se za to pita Predsjedništvo i da Džaferović može da govori šta hoće.

“Mi mislimo da BiH neće imati odluku o tome. BiH niko i ne pita hoće li priznati ili neće priznati”, izjavio je Dodik za “Nezavisne novine”.

Dodik je ocijenio da Predsjedništvo BiH neće biti u prilici da odbije te referendume, barem ne u periodu u mjesec i nešto dana, dok ne dođe novo, a da ne vjeruje da će to učiniti ni novi saziv.

“Ja ću uložiti svaku vrstu veta, jer smatram da BiH nema s tim ništa. On (Džaferović) se boji ovog našeg referenduma, koji mu visi za glavom”, rekao je Dodik.

Od 23. do 27. septembra u Donjeckoj Narodnoj Republici i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj oblasti i oslobođenim teritorijama u Zaporoškoj oblasti, održani su referendumi o pripajanju Rusiji.

Ogromna većina birača u ovim oblastima podržala je priključenje Rusiji, a među posmatračima na ovim referendumima bili su i posmatrači iz Republike Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno