Connect with us

Politika

KARADŽIĆ LJUT NA ŠAROVIĆA: Poručio iz Haga da će napisati pismo i otkriti sve o njemu

Published

on

Iako se Mirko Šarović voli obraćati javnosti zaboravio je upoznati građane sa pozivom koji je dobio iz Haga od nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske i SDS-a  Radovana Karadžića koji je ljut na Šarovića zbog pokušaja izbacivanja Sonje Karadžić sa kompenzacione liste a njeno mjesto postaviti nekadašnju novinarku BN televizije Slađanu Jašarević, ekskluzivno saznaje Nacional.live.

Radovan Karadžić je već duže vrijeme nezadovoljan načinom na koji aktuelno rukovodstvo SDS-a radi i upozoravao ih je više puta da ih na oktobarskim izborima očekuje poraz ako se nešto brzo ne promijeni, a njegovo nezadovoljstvo je eskaliralo pokušajem izbacivanja njegove ćerke sa kompenzacione liste nakon čega je uslijedio poziv iz Haga u kome je rekao “teške” riječi Karadžić Šaroviću i najavio da će napisati pismo u kome će otkriti sve nečasne radnje aktuelnog predsjednika SDS-a.

Iz SDS-a su odlučili da pokušaju smiriti tenzije shvativši da porodica Karadžić u Republici Srpskoj ima veliko poštovanje i da im nije potreban sukob s njima u izbornoj kampanji.

Još jedan problem za Šarovića

Slađana Jašarević nezadovoljna kako se trenutno odvija situacija u SDS-u i shvativši da će izgubiti mjesto na kompenzacionoj listi a samim tim i mandat u NSRS poručila je Šaroviću da ima brojne poslovne ponude i da ne zavisi od njega.

Veliki problem za Šarovića predstavlja ponuda Slađani Jašarević da postane novinar televizije Una na kojoj bi imala priliku da objavi sve što želi o Mirku Šaroviću.

Izvor: Nacional.live

Nastavi čitati

Politika

SKANDAL Auto Palate Republike Srpske odvezlo Jerkovića na more, Begić najavio nove krivične prijave

Published

on

By

Službeni automobil Palate Republike Srpske odvezao je na Vis u Hrvatsku Josipa Jerkovića, aktuelnog potpredsjednika Republike Srpske na Vis, gdje posjeduje veliki broj nekretnina.

– Sutra ću predati krivičnu prijavu protiv kriminalca Josipa Jerikovića jer je službenim automobilom Palate Republike Srpske skoknuo malo do Vira. Dosta vas je bahata gamadi, napisao je kandidat za Predsjednika Republike Srpske Ivan Begić na društevnim mrežama.
Nastavi čitati

Politika

Borenovićev komentar zgrozio javnost

Published

on

By

”Daj se opusti malo, ljeto je… Imaš pametnijeg posla, ajde neki ručkić spremi, malo šoping, teretana, spa, plaža, kupanje, turizam, još malo taj aviončić iskoristi.”

Ovo je odgovor lidera PDP-a na tvit Gorice Dodik u kome se sam prepoznao da ga je prozvala da je vječito na kompenzacioim listama i da ne smije da izađe na crtu i direktno se kandiduje. Takav Borenovićev komentar zgrozio je  javnost.

Ipak, Borenović u njemu ne vidi ništa sporno. Iako je jasno da je uvredljiv i za sve žene i da ih Borenović postavlja na mjesto za koje on misli da im pripada. Svojim potezom Borenović je izazvao lavinu komentara, jasno, onih negativnih. Zapitali su se mnogi i kakva je to Borenovićeva podrška Jeleni Trivić, kandidatu za predsjednika Srpske, kada smatra da je za žene kuhinja i spa ,a ne konstruktivna  rasprava.

”Trebali ste da Gorici odgovorite na inteligentniji način, ovo govori o Vama, kako i gdje vidite žene. Šaljete baš krasnu poruku.”

”Ajd što je idiot već što je i šovinist, Jeca će mu poslije izbora izgleda završiti u kuhinji  PDP da kuva i pere.”

”Možete vi u raspravu sa ženom i bez šovinizma”, neki su od komentara.

Žene se i danas nažalost percipiraju kroz tradicionalne uloge i često se komentarišu na taj način, kažu iz udruženja „Udružene žene“ Banjaluka. Seksističkim i uvredljivim komentarima ženama se onemogućava da ravnopravno učestvuju u društvenom dijalogu.

”Moje uvjerenje jeste da je potreba ,u stvari iz nekog suštinskog uvjerenja, da ženi u stvari nije mjesto u političkom javnom životu, nego da joj je još uvijek mjesto u kući da se brine za djecu, da se brine za porodicu, njeguje stare, da kuha, spreia, čisti, pegla a da ona nema šta da traži na mjestima odlučivanja, u javnom političkom životu. mMislim da je to suštinski izvor ove vrste komentara”, istakla je Gorica Ivić iz Udruženja “Udružene žene” Banjaluka.

Javne ličnosti kažu iz udruženja treba da imaju veći nivo odgovornosti, naročito kada se javno obraćaju, djeluju i rade posao za koji su angažovani.

Izvor: Atv

Nastavi čitati

Politika

NEZADOVOLJNO ČLANSTVO GO SNSD BL POSLALO PISMO DODIKU: Evo ko je bio meta, EVO KOGA SU OPTUŽILI DA RADI ZA ŠAROVIĆA I TRIVIĆEVU

Published

on

By

Nezadovoljno članstvo GO SNSD Banja Luka danas je uputilo pismo predsjedniku stranke Miloradu Dodiku upozoravajući na rad odbora, ali i da brojni funkcioneri SNSD u najvećem gradu Republike Srpske otvoreno rade za Mirka Šarovića i Jelenu Trivić.

Nekada najsnažniji odbor i stub ove stranke postao je najveća opasnost za stranku i njegovi problemi su se proširili na čitavu stranku, a šta se nalazi u pismu možete pročitati na fotografijama koje je ekskluzivno dobio naš portal:

Nastavi čitati

Aktuleno