Connect with us

Hronika

Kažnjen sa 1.000 KM jer je udario oca i zamahnuo sjekirom na njega

Osnovni sud u Tesliću osudio je P.M. na kaznu od 1.000 maraka zbog nasilja nad ocem, kojem je psovao mrtvu majku, udario ga šakom u glavu, te zamahnuo na njega sjekirom.

U presudi se navodi da je optuženi duži period psihički i fizički ugrožavao spokojstvo svog oca P.M.

“Ispred porodične kuće 14. marta 2021. godine oko 9.30 časova verbalno i fizički je napao P.M. tako što je počeo da galami i psuje mu mrtvu majku, a potom ga udario šakom u glavu”, navodi se u presudi.

Potom je, kako se dalje navodi, uzeo sjekiru i zamahnuo prema njemu govoreći mu: “Sad ću te posjeći.”

Potom je sjekiru odbacio od sebe.

Dalje se dodaje da je P.M. prijetnje shvatio ozbiljno i psihički su ga uznemirile, zbog čega se javio u Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja “Sveti Sava” Teslić, gdje mu je konstatovan stresogeni poremećaj u porodici.

Optuženi je novčanu kaznu dužan da plati u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude. Ukoliko ne plati, sud će narediti njeno prinudno izvršenje u postupku koji je propisan zakonom.

“Ako novčana kazna putem prinudnog izvršenja ne bude naplaćena u roku od jedne godine, sud će donijeti odluku o zamjeni novčane kazne kaznom zatvora, na način da se 50 KM zamijeni jednim danom kazne zatvora”, stoji u presudi.

Takođe je dužan da plati i sudske troškove od 150 KM i troškove vještačenja od 500 KM.

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno