Connect with us

Banjaluka

KRESOJEVIĆ o prijedlogu za POVEĆANJE CIJENA komunalnih usluga! EVO ŠTA ČEKA građane Banjaluke

Cijene električne energije za komunalna preduzeća su povećane za 250 odsto, istakao je na konferenciji za novinare, gradski menadžer Bojan Kresojević pravdajući prijedlog poskupljenja cijena komunalnih usluga u Banjaluci. O poskupljenju naknada za vodu, odvoza otpada i poskupljenju grijanja, raspravljaće se u srijedu 22. marta na vanrednoj sjednici Skupštine grada Banjaluka, kako je odlučeno danas na sjednici Kolegijuma.
“Komunalna preduzeća nisu rasterećena zbog poskupljenja, pa smo primorani na ovakav potez, ova poskupljenja će se odraziti na povećanje naknada za dvije do tri marke po domaćinstvu. A kada je riječ o grijanju, najveći dio poskupljenja Grad preuzima na sebe”, istakao je Kresojević.

Sjednica na kojoj će se raspravljati o poskupljenju komunalnih usluga jedna je od dvije vanredne sjednice koje će se održati naredne nedjelje.

Već u ponedjeljak u devet časova počinje prva, a na dnevnom redu biće samo jedna tačka. Riječ je i Nacrtu prijedloga rebalansa Budžeta grada Banjaluka za 2023. godinu.

“Raspravom od Rebalansu cilj je da se Odluka o kreditnom zaduženju za sportsku dvoranu inkorporira u budžet”, tvrdi Kresojević.

Takođe danas je određen i termin za narednu redovnu sjednicu Skupštine, zakazanu za 30. mart, na kojoj se neće raspravljati o regulacionim planovima, a Kresojević je kritikovao odbornike skupštinske većine koji su članovi Kolegijuma. Smatra, da su ponovo skinute sve tačke sa dnevnog reda, koje kako kaže, donose prihode Gradu.

“Još jedan dokaz neodgovornosti, jer su odluke skinute bez obrazloženja. Cilj se da se oslabi budžet Banjaluke, kako bi se neko proglasio nesposobnim”, smatra on.

Iako je nakon današnje sjednice Kolegijuma raspored zgusnut, predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković uvjerava da će sve procedure biti zakonski ispunjene.

“Održaćemo sve neophodne komisije, kako se pripremio materijal”, uvjerava Ninković.

Banjaluka

IZMJENE saobraćaja zbog Dana policije

Zbog obilježavanja Dana policije Republike Srpske u Banjaluci će narednih dana doći do izmjena u saobraćaju, saopšteno je iz Gradske uprave.

– Zbog održavanja ‘Taktičko-tehničkog zbora’ na Trgu Krajine u nedjelju 2. aprila u periodu od 10 do 15 časova, te u ponedjeljak 2. aprila u periodu od osam do 15 časova biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana do Aleje Svetog Save, navedeno je u saopštenju.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana do Aleje Svetog Save, izvršiće se preusmjeravanje autobusa u ulice Bulevar cara Dušana, Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

– Takođe, u utorak, 4. aprila u periodu od osam do 11 časova, biće obustavljen saobraćaj u sljedećim ulicama: Bulevar Desanke Maksimović, na dijelu od Bulevara vojvode Stepe Stepanovića do Ulice majke Jugovića, Ulica Jug Bogdana, na dijelu od Ulice majke Jugovića do Ulice Josifa Pančića i ulica pored OŠ ‘Branko Radičević’ koja povezuje Bulevar Desanke Maksimović i Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, navedeno je u saopštenju.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na liniji javnog gradskog prevoza 14B Autobuska stanica – Borik – Starčevica, izvršiće se preusmjeravanje autobusa iz smjera Starčevice iz Ulice majke Jugovića, Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića, pa Bulevarom vojvode Petra Bojovića i dalje postojećom trasom, u povratku istim ulicama obrnutim redoslijedom.

– Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način od strane pripadnika službenih lica MUP-a, navodi se u saopštenju.

Nastavi čitati

Banjaluka

Poslije ATP turnira, nema više ni STAROG PALASA

Izabran je izvođač radova koji će uskoro rušiti hotel “Palas”, a sa rušenjem ćemo krenuti nakon završetka ATP turnira u Banjaluci, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Dodao je da je kompletnu javnu nabavku sprovela kompanija “Cepter”.

– Nakon sprovođenja internih javnih nabavki, kompanija ‘Cepter’ je izabrala izvođača koji će rušiti hotel ‘Palas’. Nama ostaje da se zajedno sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove, te Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju posvetimo izdavanju građevinske dozvole, istakao je on.


Poručio je da je to korak koji je potreban kako bi se krenulo u rušenje, a nakon toga u gradnju najsavremenijeg hotela “Palas”.

Nastavi čitati

Banjaluka

FUDBALSKI KLUB BORAC: o predsjedniku iza zatvorenih vrata

Vanredna izborna skupština FK Borac biće održana 3. aprila sa početkom u 18 časova. Sjednica izborne skupštine biće zatvorena za javnost, a konferencija za novinare planirana je za 19 časova u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu u Banjaluci. Predstavnicima medijskih kuća ulazak na Gradski stadion (službeni ulaz) biće omogućen od 18.45 – saopšteno je iz Borca.

Da podsjetimo, kandidati za predsjednika kluba su Milan Tegeltija, Slobodan Stanarević i Vedran Pušić, a za Srpskainfo je dana potvrđeno da je samo Tegeltijina prijava stigla u klub.

Borac je bez rukovodstva od 16. marta kada je kompletna uprava podnijela ostavke.

Nastavi čitati

Aktuleno