Connect with us

Banjaluka

KRESOJEVIĆ: Sramota je da PIO opstruiše isplatu penzionerima na račun

Grad Banja Luka je opredijeljen da isplati jednokratnu novčanu pomoć penzionerima, kako je i ranije najavljeno, a u svjetlu praznika koji su još u toku.

Rekao je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević koji je poručio da je želja penzionera da sredstva od Grada budu isplaćena njima direktno na račun, a ne u vidu pomoći kroz Elektroprivredu, čime bi se umanjio njihov račun za električnu energiju.

-Kako je ranije najavljeno, jednokratna novčana pomoć za preko 41 hiljadu penzionera, u skladu sa njihovim zahtjevima, treba da bude izvršena na način da se sredstva uplate direktno na račun penzionerima, a ne kao avans za struju koju će penzioneri trošiti u narednom periodu. Na sastanku sa njima ranije je tako dogovoreno, jer je jasno da će efekat za penzionere na ovaj način biti bolji – poručio je on.

Međutim, uprkos svemu tome, nisu naišli na saradnju sa Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, kao ni sa Elektroprivredom.

-Smatram da je neprihvatljivo da Fond PIO odbija saradnju na način da ne želi da isplati sredstva, koja će Grad doznačiti, zajedno sa narednom penzijom na njihove račune, niti žele da nama kao Gradu dostave podatke, odnosno spisak penzionera, kako bi Grad mogao direktno da uplati na njihove račune, kako je ranije i dogovoreno. Elektroprivreda Republike Srpske takođe ne želi da isplati ova sredstva na račun penzionera i na taj način, ponovo se vrši opsturkcija isplate pomoći jedne od najvažnijih kategorija stanovništva – rekao je gradski menadžer.

Podsjećamo, prošle sedmice, gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da je Grad Banja Luka ima sredstva u iznosu od 2,6 miliona KM i da je spreman odmah da isplati jednokratne novčane pomoći za penzionere, kako je i ranije dogovoreno sa Udruženjem penzionera.

Banjaluka

BANJALUKA PIŠE ISTORIJU Gradonačelnik poručio da je naš grad rame uz rame sa najvećim svjetskim teniskim turnirima

Banja Luka se i zvanično nalazi na ATP kalendaru i to u aprilu, kada se odigravaju najveći svjetski teniski turniri.

Banja Luka je među najvećim svjetskim turnirima i gradovima, uz turnir u Monte Karlu, Madridu i Barseloni, u mjesecu aprilu igra se turnir u našem gradu, što se sada može vidjeti na zvaničnom sajtu i ATP kalenadaru – rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako svi zajedno treba da budemo ponosni na projekat, koji će naš grad pozicionirati na evropskoj, ali i svjetskoj teniskoj listi.

-Radimo najveću sportsku i turističku priču u našem Gradu i Republici Srpskoj i zato je ovo vrijeme kada svi treba da budemo ponosni i da zajedno damo svoj doprinos, ako ništa, bar pozitivnim mislima – poručio je Stanivuković.

Podsjećamo, Banja Luka će biti domaćin ATP 250 turnira, koji će se igrati u periodu od 17. do 23. aprila, kada u naš grad dolazi i najbolji svjetski teniser, Novak Đoković.

Nastavi čitati

Banjaluka

“JAZAVAC” POKLANJA POPUST OD 50 ODSTO na cijenu ulaznica za februarski repertoar

Gradsko pozorište “Jazavac” i ATOS BANK a.d. Banjaluka poštovaocima pozorišne umjetnosti poklanjaju popust na ulaznice za predstave na februarskom repertoaru.

– Svi koji dođu da kupe karte u petak, 10. februara od 16 do 20 časova na biletarnici Gradskog pozorišta ‘Jazavac’ ostvaruju pravo na popust od 50 odsto za sve predstave koje su na repetoaru od 12. do 26. februara – pojasnili su iz “Jazavca”.

Repertoar
12. februar (nedjelja) u 20 časova – “Banjaluka”

15. februar (srijeda) u 20 časova – “Vitez iz Vilsonove” (predstava za djecu)

16. februar (četvrtak) u 20 časova – “Bog masakra”

18. februar (subota) u 20 časova – “Malo blago”

23. februar (četvrtak) u 20 časova – “Celo telo tu me boli”

24. februar (petak) u 20 časova – “Neka ostane među nama” Kabare Nebojše Kuruzovića

25. februar (subota) u 20 časova – “Istina”

26. februar (nedjelja) u 20 časova – “Pastorala” Gradsko pozorište Gradiška

Nezavisne

Nastavi čitati

Banjaluka

ODLIČNA SARADNJA Kresojević se sastao sa menadžerom Beograda Miroslavom Čučkovićem

Poručio je kako su razgovarali i o iskustvima grada Beograda u upravljanju otpadom, ali i brojnim drugim temama.

Gradski menadžer, Bojan Kresojević boravi u Beogradu, gdje se sastao sa gradskim menadžerom ovog grada, Miroslavom Čučkovićem a tema za razgovor bilo je mnogo.

– Bratski gradovi Banjaluka i Beograd imaju odličnu saradnju na svim poljima. Kao regionalna metropola Beograd se već ranije susreo sa brojnim izazovima koji su ispred nas i njihova podrška za nas je dragocjena.Na sastanku sa gradskim menadžerom Beograda, Miroslavom Čučkovićem, dogovoreno je da će saradnja biti dodatno osnažena na operativnom nivou. Na taj način će se održavati kvartalni sastanci sa konkretnim projektima i aktuelnim temama koji će omogućiti prenos iskustava i efikasnije funkcionisanje našeg grada – poručio je Kresojević.

Poručio je kako su razgovarali i o iskustvima grada Beograda u upravljanju otpadom, ali i brojnim drugim temama.

– Važno je podsjetiti da je prije godinu dana Beograd i finansijski podržao infrastrukturni razvoj našeg grada sa 3 miliona evra – zaključio je gradski menadžer.

Nastavi čitati

Aktuleno