Connect with us

Svijet

Majku mrtvu iskopao, stavio pored prozora i hranio je 13. godina!

Marijan L. (76) iskopao je grob svoje majke u malom mjestu Radlin na jugozapadu Poljske i odnio njeno tijelo u svoju kuću i stavio je na sofu ispred televizora.

Više od decenije Marijan L. je navodno sjedio i razgovarao sa pokojnom majkom i navodno pokušavao i da je nahrani dok su zajedno gledali TV. Mještani kažu da o penzioneru znaju vrlo malo opisujući ga kao usamljenika koji izbjegava kontakt sa ljudima. Zvali su ga čak i “vampir” jer mu mnogi nisu znali ime.

Mumificirano tijelo njegove majke konačno je pronađeno nakon što je njegov zet odlučio da ga posjeti. Zapazio je Marijana L. kako unezvjereno luta ispred kuće i odlučio da pozove hitnu pomoć. Kad su ušli na imanje našli su mumificirano tijelo na kauču na hrpi novina iz 2009. godine. Prije nego što je Marijan L. odveden iz kuće rekao je bolničarima da mora da se pozdravi sa majkom.

– Primili smo prijavu u vezi sa otkrivanjem tijela od člana porodice vlasnika stana. Policajci su u dijelu kuće koji pripada jednom starijem čovjeku otkrili mumificirano tijelo, rekla je portparolka policije Malgorzata Konijarska.

DNK analizom je potvrđeno da je u pitanju tijelo Jadvige L, preminule u januaru 2010. godine, koja je majka Marijana L, navela je Joana Smorčevska iz okružnog tužilaštva.

Utvrđeno je da grob Jadvige L, gdje je sahranjena 16. januara 2010. godine, prazan.

– Vjerovatno je iskopao tijelo majke odmah nakon sahrane, a zatim ga mumificirao. Tijelo se nalazilo u njegovoj kući od 2010. godine, dodala je Smorčevska.

Smatra se da je Marijan L, koji živi samo 300 metara od groblja, možda odvezao tijelo kući na svom biciklu.

– Sve ukazuje na to da je muškarac sigurno koristio neke hemikalije da mumificira leš. Miris naftalina je bio primjetan. Bez obzira na to tijelo je očigledno bilo u odličnom stanju, rekao je šef ureda okružnog tužilaštva Marcin Felscinski.

Njegova majka će biti ponovo sahranjena. Mještani kažu da znaju vrlo malo o Marijanu L. Jedan mještanin je lokalnim medijima rekao da sumnja da ga je ikada sreo.

– Čudno, živim ovde toliko godina, međutim, ne znam da li sam ga ikada vidio. Svi se poznaju, ali o njemu se ništa ne zna, samo da je noć tretirao kao dan. Uveče bi izlazio i biciklom išao negdje, rekao je mještanin.

Moj muž je odavde i rekao mi je da su ga se plašili kad su bili djeca. Kad bi videli da izlazi uveče i vozi bicikl pobjegli bi i krili se, priča jedna mještanka.

Drugi mještanin je naveo da nije spavao nedjelju dana kad je čuo za bizarni slučaj.

– To je tako jezivo. Kako je to moguće? Nigdje nije radio. Šetao je po kontejnerima i skupljao bačene stvari, navodi mještanin.

Smorčevska je rekla da je Marijan L. optužen za skrnavljenje tijela.

– Zbog njegovog zdravstvenog stanja i zbog činjenice da je u bolnici više od mjesec dana biće pregledan od strane psihijatara koji će dati mišljenje o njegovom duševnom stanju, dodala je Smorčevska.

Bizaran slučaj je inače otkriven u februaru, a vijest je objavljena tek nakon što je Narijan L. optužen za skrnavljenje tijela.

Svijet

UŽAS U NJEMAČKOJ: djevojčicu iz doma zlostavljali, pa ubili

Njemačka policija privela je tri dječaka osumnjičena za ubistvo desetogodišnjakinje. Jezivom zločinu prethodio je seksualni delikt, sugerišu dokazi.

Njemačka policija je potvrdila indicije da su djevojčicu koja je pronađena mrtva u dječjem domu u Vunsiedelu u Njemačkoj ubila tri dječaka – dva 11-godišnjaka i jedan 16-godišnjak, prenosi Dnevnik.hr.

Prema informacijama Bilda, dječaci su privedeni i nalaze se u pritvoru. Istražitelji su također podijelili informacije da postoje dokazi o seksualnom deliktu.

U utorak ujutro u 8:45 sati djelatnica Centra za brigu o djeci i mladima St. Josef otkrila je tijelo djevojčice. Kada je tijelo pronađeno, bilo je znakova da je desetogodišnjakinja mrtva već 10 sati.

Policija iz taktičkih razloga 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela, kako bi se lakše prikupili dokazi i kako bi se zaštitila djeca i mladi smješteni u domu. Prema glasnogovorniku policijskog stožera u Gornjoj Frankoniji, autopsija koju je odmah naredio javni tužitelj u Hofu otkrila je dokaze nemara treće strane.

Riječ je o već drugom tragičnom ubistvu djeteta u samo nekoliko sedmica. Djevojčicu staru 12 godina ubile su njene vršnjakinje, među kojima i najbolja prijateljica.

Nastavi čitati

Svijet

MOSKVA- gori zgrada ruskog ministarstva odbrane

U centru Moskve gori zgrada Ministarstva odbrane Rusije. Ruski mediji javljaju da se jedna od prostorija na spratu zapalila.
Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci na kojima se vidi gust crni dim kako izlazi iz zgrade.

Nastavi čitati

Svijet

UZVERAO SE PREKO ZIDA, PA SJEKIROM UBIO ČETVORO DJECE

Najmanje četvoro djece ubijeno je, a još četvoro je ranjeno, u napadu na obdanište u južnoj brazilskoj državi Santa Katarina, saopštili su lokalna policija i zdravstveni zvaničnici.

Policija je saopštila da je uhapšen 25-godišnji muškarac, ne navodeći detalje, prenosi Rojters.

Iz bolnice u gradu Blumenau navode da je u napadu i ranjeno četvoro djece, od kojih najstarije ima dvije godine. Lokalni mediji prenijeli su da je napadač držao sjekiru u ruci i da se popeo na zid kako bi ušao u vrtić, prenosi AP.

Na fotografijama koje je emitovala lokalna televizija vide se uplakani roditelji ispred obdaništa, koje je u privatnom vlasništvu.

Brazilski predsjednik Luiz Inasio Lula da Silva osudio je na Tviteru napad kao monstrouzan i neprihvatljiv, kao “apsurdani čin mržnje” nad nevinom i bespomoćnom djecom.

Nastavi čitati

Aktuleno