Connect with us

Svijet

MAJMUNI BRANILI SVOJU TERITORIJU! Gađali planinare kamenjem, TROJICA muškaraca zabršila sa polomljenim nogama

Tri planinara zadobila su prelome nogu kada ih je napala grupa babuna na obroncima planine Banhoek u Južnoj Africi, gađajući ih ogromnim kamenicama.

Majmuni su se razbjesnili kada su vidjeli da je sedam muškaraca zašlo na njihovu teritoriju, pa su počeli da ih gađanju kamenjem. Planinari su stigli do vodopada, a dvojica su počela da se spuštaju dalje niz područje, međutim, petorica su se odjednom našla na udaru kamenja.

Navodno, između njih je pala i kamenčuga od 60 kilograma. Pošto je pukla pri udaru o tlo, veoma oštri djelići stijene su poletjeli poput šrapnela i polomili noge trojici muškaraca. Oni su se odmah srušili na zemlju u agoniji. Četvrti planinar je povrijeđen, a peti je zamalo pao sa litice.

Ni tu nije bio kraj njihovim nevoljama jer su ih babuni ponovo zasuli kamenjem. Jedan planinar je uspio da pozove pomoć i uskoro su tri muškarca, sa najtežim povredama, helikopterom prebačena na bezbjedno, a ostatak grupe se sam spustio niz litice.

– Pohvaljujemo nepovrijeđene planinare koji su ostali mirni i pomogli svojim ranjenim saputnicima kojima želimo brz oporavak – naveli su iz spasilačke službe.

Kako kažu stručnjaci, babuni mogi biti veoma razdražljivi ukoliko se suoče sa stvarima na koje nisu navikli. Da li su namjerno bacali kamenje na ljude ili su slučajno pokrenuli veći odron ne može tačno da se utvrdi. Ipak, smatra se da tolika količina kamenja nije mogla slučajno da se pokrene.
Glas srpske

Svijet

UŽAS U NJEMAČKOJ: djevojčicu iz doma zlostavljali, pa ubili

Njemačka policija privela je tri dječaka osumnjičena za ubistvo desetogodišnjakinje. Jezivom zločinu prethodio je seksualni delikt, sugerišu dokazi.

Njemačka policija je potvrdila indicije da su djevojčicu koja je pronađena mrtva u dječjem domu u Vunsiedelu u Njemačkoj ubila tri dječaka – dva 11-godišnjaka i jedan 16-godišnjak, prenosi Dnevnik.hr.

Prema informacijama Bilda, dječaci su privedeni i nalaze se u pritvoru. Istražitelji su također podijelili informacije da postoje dokazi o seksualnom deliktu.

U utorak ujutro u 8:45 sati djelatnica Centra za brigu o djeci i mladima St. Josef otkrila je tijelo djevojčice. Kada je tijelo pronađeno, bilo je znakova da je desetogodišnjakinja mrtva već 10 sati.

Policija iz taktičkih razloga 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela, kako bi se lakše prikupili dokazi i kako bi se zaštitila djeca i mladi smješteni u domu. Prema glasnogovorniku policijskog stožera u Gornjoj Frankoniji, autopsija koju je odmah naredio javni tužitelj u Hofu otkrila je dokaze nemara treće strane.

Riječ je o već drugom tragičnom ubistvu djeteta u samo nekoliko sedmica. Djevojčicu staru 12 godina ubile su njene vršnjakinje, među kojima i najbolja prijateljica.

Nastavi čitati

Svijet

MOSKVA- gori zgrada ruskog ministarstva odbrane

U centru Moskve gori zgrada Ministarstva odbrane Rusije. Ruski mediji javljaju da se jedna od prostorija na spratu zapalila.
Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci na kojima se vidi gust crni dim kako izlazi iz zgrade.

Nastavi čitati

Svijet

UZVERAO SE PREKO ZIDA, PA SJEKIROM UBIO ČETVORO DJECE

Najmanje četvoro djece ubijeno je, a još četvoro je ranjeno, u napadu na obdanište u južnoj brazilskoj državi Santa Katarina, saopštili su lokalna policija i zdravstveni zvaničnici.

Policija je saopštila da je uhapšen 25-godišnji muškarac, ne navodeći detalje, prenosi Rojters.

Iz bolnice u gradu Blumenau navode da je u napadu i ranjeno četvoro djece, od kojih najstarije ima dvije godine. Lokalni mediji prenijeli su da je napadač držao sjekiru u ruci i da se popeo na zid kako bi ušao u vrtić, prenosi AP.

Na fotografijama koje je emitovala lokalna televizija vide se uplakani roditelji ispred obdaništa, koje je u privatnom vlasništvu.

Brazilski predsjednik Luiz Inasio Lula da Silva osudio je na Tviteru napad kao monstrouzan i neprihvatljiv, kao “apsurdani čin mržnje” nad nevinom i bespomoćnom djecom.

Nastavi čitati

Aktuleno