Connect with us

Hronika

MARKO (67) IZ BANJALUKE ubio Tiuana (24) pa dobio GODINU DANA ZATVORA za ubistvo na Badnji dan!

Marko Gudalo (67) iz Banjaluke osuđen je na godinu dana zatvora za krivično djelo nehatno lišenje života počinjeno na Badnji dan 2020. godine.
Gudalo je bio optužen da je 6. januara 2020. godine oko šest sati u ugostiteljskom objektu u ulici Rade Radića u naselju Vrbanja iz nehata usmrtio Tiuana Barića (24), piše Mondo.

Presudu je donio Osnovni sud u Banjaluci i to na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je Gudalo prethodno sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom.

Osim na zatvorsku kaznu, osuđen je i na novčanu kaznu od 2.000 KM za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Gudalo je inače bio vlasnik restorana “Brvnara” u kojem se desilo ubistvo, a stradali mladić je kod njega radio kao konobar.

U trenutku nesreće Barić je stajao u blizini šanka kada je Gudalo sa police uzeo „kuburu“ u namjeri da u nju stavi metak, kako bi ispalio hitac kada badnjak unesu u restoran.

“Držao je kuburu u ruci pokušavajući da otkloni poteškoće sa oružjem i hodajući po restoranu. Došlo je do opaljenja oružja koje je bilo okrenuto prema šanku gdje se u tom trenutku nalazio oštećeni, kojeg je pogodio snop sačme. Nanesene su mu smrtonosne povrede u vidu masivnog unutrašnjeg iskrvarenja srčanog mišića i nastupila je momentalna smrt”, stajalo je u optužnici.

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno