Connect with us

Svijet

MEDVEDEV PORUČIO “Ukrajinske vlasti BIĆE KAŽNJENE za učinjeno u Kijevsko-pečerskoj oblasti”

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev izrazio je uvjerenje da će se predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski i svi koji djeluju protiv Kijevsko-pečerske lavre pojaviti pred sudom ne samo ljudskim, već i Božijim.

Medvedev je na svom “Telegram” kanalu napisao da je uvjeren da će oni biti kažnjeni za sve što su učinili.

“I bi uhvaćena zvijer, i s njom lažni prorok koji je činio čudesa pred njom, kojima prevari one što primiše žig zvijeri, i koji se klanjaju liku njezinom; oboje živi bješe bačeni u jezero ognjeno, koje gori sumporom”, citirao je Medvedev odlomak iz Otkrovenje Jovana Bogoslova.

Poslije pokušaja ukrajinskog Ministarstva kulture da iseli monahe Ukrajinske pravoslavne crkve iz Kijevsko-pečerske lavre i njihovog odbijanja da to učine, ukrajinska služba bezbjednosti uručila je juče starješini lavre Pavelu dokument u kojem ga tereti za opravdavnje ruske vojne operacije u Ukrajini i izazivanje vjerske mržnje, izvršila pretres mjesta gdje živi i predala ga sudu u Kijevu, gdje mu je određen dvomjesečni kućni pritvor.

Svijet

UŽAS U NJEMAČKOJ: djevojčicu iz doma zlostavljali, pa ubili

Njemačka policija privela je tri dječaka osumnjičena za ubistvo desetogodišnjakinje. Jezivom zločinu prethodio je seksualni delikt, sugerišu dokazi.

Njemačka policija je potvrdila indicije da su djevojčicu koja je pronađena mrtva u dječjem domu u Vunsiedelu u Njemačkoj ubila tri dječaka – dva 11-godišnjaka i jedan 16-godišnjak, prenosi Dnevnik.hr.

Prema informacijama Bilda, dječaci su privedeni i nalaze se u pritvoru. Istražitelji su također podijelili informacije da postoje dokazi o seksualnom deliktu.

U utorak ujutro u 8:45 sati djelatnica Centra za brigu o djeci i mladima St. Josef otkrila je tijelo djevojčice. Kada je tijelo pronađeno, bilo je znakova da je desetogodišnjakinja mrtva već 10 sati.

Policija iz taktičkih razloga 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela, kako bi se lakše prikupili dokazi i kako bi se zaštitila djeca i mladi smješteni u domu. Prema glasnogovorniku policijskog stožera u Gornjoj Frankoniji, autopsija koju je odmah naredio javni tužitelj u Hofu otkrila je dokaze nemara treće strane.

Riječ je o već drugom tragičnom ubistvu djeteta u samo nekoliko sedmica. Djevojčicu staru 12 godina ubile su njene vršnjakinje, među kojima i najbolja prijateljica.

Nastavi čitati

Svijet

MOSKVA- gori zgrada ruskog ministarstva odbrane

U centru Moskve gori zgrada Ministarstva odbrane Rusije. Ruski mediji javljaju da se jedna od prostorija na spratu zapalila.
Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci na kojima se vidi gust crni dim kako izlazi iz zgrade.

Nastavi čitati

Svijet

UZVERAO SE PREKO ZIDA, PA SJEKIROM UBIO ČETVORO DJECE

Najmanje četvoro djece ubijeno je, a još četvoro je ranjeno, u napadu na obdanište u južnoj brazilskoj državi Santa Katarina, saopštili su lokalna policija i zdravstveni zvaničnici.

Policija je saopštila da je uhapšen 25-godišnji muškarac, ne navodeći detalje, prenosi Rojters.

Iz bolnice u gradu Blumenau navode da je u napadu i ranjeno četvoro djece, od kojih najstarije ima dvije godine. Lokalni mediji prenijeli su da je napadač držao sjekiru u ruci i da se popeo na zid kako bi ušao u vrtić, prenosi AP.

Na fotografijama koje je emitovala lokalna televizija vide se uplakani roditelji ispred obdaništa, koje je u privatnom vlasništvu.

Brazilski predsjednik Luiz Inasio Lula da Silva osudio je na Tviteru napad kao monstrouzan i neprihvatljiv, kao “apsurdani čin mržnje” nad nevinom i bespomoćnom djecom.

Nastavi čitati

Aktuleno