Connect with us

Sport

Mesija čeka “Mesijanski ugovor”?

I u 35. godini, Lionel Mesi je jedan od najboljih fudbalera svijeta i kandidat da osvoji osmu Zlatnu loptu. Mnogo se pisalo o tome gdje će nastaviti karijeru, a sada bi trebao potpisati “mesijanski ugovor”.

Početkom godine Mesi je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s Pari Sen-Žermenom, ali i to će se uskoro promijeniti.

Usmeni dogovor je već postignut, a svi detalji će biti poznati do kraja januara kada će u Pariz stići Horhe Mesi, otac i agent Lionela Mesija.

Novinari iz “Marce” pišu da će Mesi potpisati “mesijanski ugovor”, superiorniji od sadašnjeg, koji je ionako sa finansijske tačke gledišta bio impresivan.

Argentinac sada ima godišnju platu od 30 miliona evra godišnje u PSŽ-u. Iako je Mesi napunio 35 godina, u novom ugovoru imaće veću platu, čemu je najviše doprinio status pobjednika Svjetskog prvenstva.

Na sastanku koji će se održati narednih sedmica biće utvrđeno trajanje novog ugovora. U ljeto 2021. Mesi je potpisao dvogodišnji ugovor sa PSŽ-om, što se očekuje i sada.

Druga opcija koju obje strane razmatraju je potpis na godinu dana, sa mogućnošću produženja za još jednu godinu.

Bez obzira na dužinu ugovora koji će potpisati Lionel i učinak koji će fudbaler pružiti, šefovi PSŽ-a žele da ta ekipa bude posljednja u karijeri Argentinca.

Uprava “Svetaca” je svjesna da prisustvo Mesija u timu predstavlja veliku prednost i sa marketinške tačke gledišta, pored fudbalskog, posebno sada, kada je prvak svijeta s Argentinom i žele to iskoristiti, prenosi “SportSport”.

Mesija je u ovom periodu tražio i Al-Hilal, koji je već počeo da prodaje dresove s imenom Argentinca, ali izgleda da su šanse za to ravne nuli.

Naravno, ponovo su kružile priče o mogućem povratku u Barselonu, ali čini se da ni od toga neće biti apsolutno ništa.

Nezavisne

Sport

Kako je trener svih trenera dobio nadimak Ćiro

Miroslav Blažević nadimak Ćiro dobio je još kao mali, na dječjoj predstavi u kojoj je glavni lik bio lutak Ćiro, koji je imao sličnu govornu manu kao i on.

Njegovoj majci se to nije sviđalo i molila je da ga niko ne zove Ćiro pa su ga nekako počeli zvati Blaž, pogotovo kad se preselio u Zagreb.

Ali, onda su ga tamo prepoznali neki njegovi poznanici iz Travnika i opet ga počeli zvati Ćiro i tako je nadimak ostao.

Blažević, koji je tokom svoje bogate karijere dobio nadimak trener svih trenera, se, inače, fudbalom počeo baviti još od mladih dana.

Ostaće upamćen kao prosječan igrač koji je nekoliko sezona proveo u ozbiljnim klubovima.

Bio je igrač zagrebačkog Dinama, HNK Rijeke, FK Sarajeva i Lokomotive Zagreb.

Nastavi čitati

Sport

Preminuo Ćiro Blažević

Preminuo je Miroslav Ćiro Blažević.

Legendarni udbalski trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije preminuo je u 88. godini nakon duge borbe s rakom.

Bolest mu je prvi put dijagnostifikovana 2011. godine, dvaput ju je pobijedio, ali treći put nažalost nije uspio.

Nastavi čitati

Sport

NOVAK JOŠ JEDNOM POKAZAO DA JE GROMADA! Teniser uz žrtve zemljotresa

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poslao je snažnu poruku svim žrtvama niza zemljotresa i tragedije koja je zadesila Tursku i Siriju.
Na jugu Turske, kao i dijelu Sirije, došlo je do nekoliko vezanih potresa tla u noći između nedjelje i ponedjeljka, nakon čega se mrtvi broje u hiljadama.

Do sada je potvrđeno više od 7.200 preminulih, a strahuje se da će se taj broj povećati. Među preminulim su isportisti. Užasne vijesti potresle su i Đokovića koji se oglasio putem Instagrama.

“Gospode, zaštiti ljude i daj im zdravlja”, napisao je Đoković.

Nastavi čitati

Aktuleno