Connect with us

Politika

MIJATOVIĆ IZVRIJEĐAO VUKANOVIĆA “On je kao treniran PAS”

Na Facebooku se oglasio potpredsjednik SDP BiH, Vojin Mijatović koji se osvrnuo na posljednje izjave i napise o njemu.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Nebojša Vukanović

Tog momka sam vidio svega par puta u životu, u startu mi je bio drag – ruku na srce, ako ništa drugačiji. Nikad mu nisam ružnu riječ izgovorio dok nije krenuo bez razloga u napad kao dobro trenirani pas.

Interesantno, da javnost zna, dok sam bio zamjenik ministra ispred Saveza za promjene u istom mandatu Vukanović je bio savjetnik Mladena Bosića u Parlamentu BiH tada mu nisam smetao – tada nije javno govorio da sam Dodikov čovjek, ali toliko o njegovom licimjerju.

Vukanovića je pjesma ponijela i na žalost opozicije najveću štetu pravi upravo njima, okom je vidljivo da Vukanović lešinari nad opozicijom za radi lične koristi i da je upravo svoje mandate oteo lešinarenjem istom SDS-u i nikom drugom.

Vukanović kao pokvarena ploča ponavlja istu mantru kako sam Dodikov čovjek, spominje neistinu oko mog oca, nebulozu koji je izmislila Aleksandra Pandurević oko nekih izmišljenih događaja iz Kine u nadi da će sto puta ponovljena laž postati istina.

Za razliku od Vukanovića koji kao bijesan pas laje non stop, ja intezivno razgovaram sa ljudima iz PDP-a i SDS-a oko situacije u vezi Doma naroda i koliko god nam stavovi bili udaljeni razgovaramo, moram priznati da mi se izvinjavaju zbog Vukanovićevih šizofrenija i da mi tvrde da je neuračunljiv. Naravno i za ovo imam dokaze.

Razgovaram inetezivno i sa predstavnicima međunarodne zajednice koji se takođe ograđuju od istog Vukanovića, takođe i za ovo imam dokaze.

Da zaključim, ja neću komunicirati sa Vukanovićem jer je nebitan i ne pita se ništa, razgovore ću nastaviti sa ljudima iz SDS-a i

PDP-a jer se poznajemo preko dvije decenije i dugujemo građanima da razgovaramo bez obzira da li ćemo doći do dogovora.

Arnaut i slični

Kada je u pitanju Republika Srpska vi ste nebitni, ne postojite, niko ne zna ko ste, vama je 49% teritorije BiH daleka zemlja koja vam služi samo da pokrijete svoje političke promašaje i prevare.

Vi ste budžetske štetočine, vi ste paraziti ovog društva, vi ste podjednak problem po ovu zemlju kao i politike Dodika i Čovića.

Vaš sav patriotizam staje u vaše mandate i budžetske plate vaših porodica, a malo ko od vaše familije ima da nije prikačen na budžet.

Vaš populizam je poguban za ovu zemlju, vi ste pogonska snaga Dodika i Čovića. Vukanovića u konačnici i respektujem, a vi mi se gadite.

I vrlo jasno, bolje vam je da ćutite. O vama imam podataka da ću vas zgaditi građanima ove zemlje dok ste živi, tako da tišina, jer što ste tiši to vam produžava vijek na budžetu.

Pokret za državu

To je ideja koju je zapravo predložio moj partijski kolega Denis Bećirović u vremenu kada je Milorad Dodik atakovao jako na ustavni poredak BiH.

Pozvao je Denis tada na udruživanje svih pro bosanskohercegovačkih stranaka protiv udara na ustavni poredak BiH.

Ni danas ništa manji nije atak na ustavni poredak BiH od strane istih aktera, ne vidim šta se pormenilo, pitam se jel nema više ataka na ustavni poredak BiH.

Mi smo isti recept primenili u Republici Srpskoj u napravili uspeh. Postali smo bitan politički faktor i pitamo se aktivno kada je u pitanju eventualna blokada države BiH.

Stava sam da ni SNSD ni opozicija ne smeju imati kontrolni paket za blokadu države. Stava sam da ni po koju cenu ne smemo snsd-u dati 4 ali isto tako ni po koju cenu ne smemo ni opoziciji dati u ruke sudbinu BiH.

Javnost treba znati da je i politički Beograd duboko uključen u ovu akciju na strani opozicije a meni je to samo razlog više da ne odustajemo po svaku cenu. Naravno za ovo imam i dokaze.

Kada je u pitanju BiH nikad neću dozvoliti da se pitaju Beogard i Zagreb!

Pozivam najodgovornije BiH političke lidere, tri najveće BiH političke stranke Bakira Izetbegovića, Nermina Nikšića i Željka Komšića da sa zajedničkim stavom jako stanu iza Pokreta za državu.

Pozivam ih da pokažemo BiH jedinstvo i da krenemo u jaku diplomatsku akciju i prema međunarodnoj zajednici i i prema opoziciji, nakon Schmidtove odluke oko izbornog zakona ovo može biti poslednji ekser u kovčeg građanske BiH i nakon ovoga nema povratka. Nemojte nam okretati leđa, svi ćemo platiti preveliku cenu za to!

Ovo je jedinstvena prilika i prvi put u postdejtonskog istoriji da proBiH stranke imaju kandidate za delegate iz reda Srpskog naroda u Domu naroda BiH i prvi puta prilika da ključeve sigurnosti BiH držimo u svojim rukama.

Ukoliko svi dozvolimo da nas zastraše jeftini politički populisti i budžetski lešinari onda svi zajedno nismo vredni ove zemlje.

Ja odustati neću, a na vama je hoćete li nas ostaviti u “Donjecku”. Ovo je mnogo bitnije od bitke za vlast u FBiH.


Pozivam lidere SDS-a i PDP-a da shvate da su zbog populizma i lešinarenja Vukanovića i sličnih u svojim redovima doživeli debakl od strane SNSD-a i doveli do ovakve situacije i da sada preuzmu odgovornost, da partnerski onemogućimo blokadu BiH.

Vreme je da promenite politiku i postanete stvarna alternativa bez bojazni da će vas iko proglasiti izdajnicima. U suprotnom omogućili ste SNSD-u kontrolu BiH, a sebe potpuno eliminisali iz politike naredne 4 godine, bez mogućnosti da budete deo vlasti na nivou BiH.

Pokažite političku zrelost otkinite se od uticaja Beograda, ovo je naša zajednička zemlja u kojoj svi zajedno živimo.

Predstavnicima međunarodne zajednice jasna poruka hvala vam za sve što radite za BiH, ali nemojte se mešati u unutrašnje odnose BiH, do juče su vam i SNSD I SDA bili parteri za sve razgovore, a već danas menjate kurs, obajsnite barem javnosti šta se dogodilo da vaši decenijski partneri danas nisu više dobri i zašto HDZ nije u istom košu.

Ja vas molim, svaka je pomoć dobrodošla ali prestanite se više igrati sa ovom zemljom i ovim ljudima.

Možda sam ja za sve u krivu, ali ako jesam neka nam konačno saopšte da mi koje se tako osećamo i izjašnjavamo nikada nećemo biti Bosanci i Hercegovci u Bosni i Hercegovini.

Recite iskreno ako je tako, recite nam da su Dodik i Čović u pravu i da postoje samo Srpska, Bošnjačka i Hrvatska reprezentacija, a da naša BiH reprezentacija više ne igra!

Politika

„ZA SRPSKU NEPRIHVATLJIVO ČLANSTVO U NATO-u“ Ilić oštro reagovao na izjavu Podžića

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladen Ilić izjavio je danas Srni da je za Srpsku neprihvatljiv ulazak BiH u NATO, ali da to ne iskuljčuje saradnju sa ovom, ali i ostalim organizacijama.

Ilić je rekao da svi zvaničnici Republike Srpske jasno mogu da iznesu stav naroda – da nije za ulazak u NATO, koji je isti bez obzira da li ih pitali na ulici ili kroz referendum.

– Republika Srpska i njeni predstavnici neće dozvoliti da upadnu u bilo kakvu zamku kada je riječ o pitanju članstva u NATO-u. Nemamo problem kada kažemo da smo za saradnju, znamo tačno do koje granice to može ići i na koji način to funkcioniše – istakao je Ilić.

Reagujući na izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića da će u BiH, najvjerovatnije, biti referendum o pitanju članstva u NATO-u, Ilić je rekao da takve izjave pojedinaca i zvaničnika iz političkog Sarajeva ili nekog drugog dijela BiH doživljava kao njihov pokušaj da ostvare neke lične poene u okviru svojih političkih organizacija, a ne kao konkretna i konstruktivna rješenja.
novosti.ba

Nastavi čitati

Politika

SNSD-u četiri delegata u PD PS BiH

SNSD je obezbijedio četiri delegata u u Klubu Srba u Domu naroda PD PS BiH, saznaje ATV.

Nastavi čitati

Politika

MILETIĆ ČESTITAO VULINU! “Odličan izbor za direktora BIA”

Predsjednik GO SPS Prijedor i direktor Toplane AD Prijedor Duško Miletić čestitao je Aleksandru Vulinu imenovanje na mjesto direktora BIA.
” Čestitam Vam na imenovanju i siguran sam da ćete odlično obavljati svoj posao, kao što ste to radili i do sada”, poručio je Miletić.
Aleksandar Vulin u Republici Srpskoj uvijek je rado viđen gost, a poznato je da je u bliskim prijateljskim odnosima sa vrhom SPS-a.

Nastavi čitati

Aktuleno