Connect with us

Region

MILANOVIĆ BIJESAN! Prijeti Srbiji “Mi to ne možemo da tolerišemo”

Srbija mora znati da dok god misli da diže optužnice protiv hrvatskih generala zbog događaja na teritoriji treće zemlje, neće imati hrvatsku podršku, izjavio je danas predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

– Mi to ne možemo da tolerišemo. To je minumum povjerenja u odnosima. Zapad čeka i otvoren je“, rekao je Milanović u Vukovaru, gdje je bio na obilježavanju 25. godišnjice završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, kome nisu prisustvovali politički predstavnici Srba, prenijela je Hina.

Govoreći o odnosima sa Srbijom, on je ustvrdio i da Srbija ne može da pretenduje na članstvo u Evropskoj uniji uz odnos koji ima prema Rusiji.

Milanović smatra da, iako je taj odnos prema Rusiji legitiman, on ne doprinosi ulasku u EU, i Srbija o tome treba da donese odluku.

Predsjednika Hrvatske je izrazio žaljenje što na skupu nema političkih predstavnika Srba, jer je, prema njegovim riječima, za bilo kakav odnos potrebno dvoje.

Milanović je pozvao Srbe da poštuju hrvatsku državu i ne govore da je hrvatska vojno-policijska akcija Oluja bila etničko čišćenje.

U govoru na svečanom skupu koji je u vukovarskom Hrvatskom domu održan povodom 25. godišnjice završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, Milanović je ocijenio da je odabirom procesa mirne reintegracije Hrvatska odabrala pravu stranu i od početka pokazala dobru volju.

Milanović je odao priznanje za mirnu reintegraciju, između ostalih i ratnom predsjedniku Hrvatske Franji Tuđmanu.

Zvanični Zagreb „mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja“ označava proces povratka istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema u ustavno-pravni poredak Hrvatske.

Taj proces je završen 15. januara 1998. godine.

(Tanjug)

Region

JOŠ JEDAN U NIZU! Priveden Albanac koji je pucao u Gračanici

Policija je privela Albanca iz okoline Gračanice koji je u tom mjestu pucao iz automobila u pokretu, potvrđeno je iz policije.

Komandir policije u Gračanici Bratislav Trajković rekao je da je priveden Albanac koji je bio u alkoholisanom stanju, prenosi RTS.

“Protiv njega je pokrenuta prijava zbog pucanja i procedura je u toku”, dodao je Trajković.

Iz automobila u pokretu protekle noći ispaljeno je nekoliko hitaca u vazduh u blizini spomenika Milošu Obiliću u Gračanici.

Prema izjavama očevidaca, vozilo se potom uputilo u pravcu Gnjilana, a policija je pokrenula istragu.

Nastavi čitati

Region

LJUDI POGUBILI ŽIVCE! Potukli se nakon sudara, hitna jednu osobu odvezla u bolnicu

Na uglu Bulevara kralja i Aleksandra i Gusinjske ulice u Beogradu nešto poslije 17 časova došlo je do saobraćajne nezgode, a poslije toga i do tuče.

Kako “Telegraf.rs” saznaje, u samoj saobraćajnoj nezgodi niko nije povrijeđen i tako bi i ostalo da jedan od učesnika nije udario drugog u glavu šakom.

Povrijeđenog je Hitna pomoć odvezla u Urgentni centar.

Nastavi čitati

Region

HAOS U HRVATSKOJ! Vjetar prevrnuo kamionsku prikolicu u Hrvatskoj (VIDEO)

Olujni vjetar od ranog jutra širom Slavonije stvara probleme vatrogascima i ostalim dežurnim službama.
Probleme je tako stvorio i vozačima, a čitatalac portala SiB poslao je snimak kako vjetar tokom vožnje prevrće kamion.

Na putu između mjesta Kula i Kutjevo vjetar je tako prevrnuo prikolicu kamiona i on se u tren oka našao u kanalu.

Nastavi čitati

Aktuleno