Connect with us

Svijet

Moguć pad Bahmuta u narednim danima

Rusija bi mogla u narednim danima da preuzme kontrolu nad gradom Bahmutom, koji Rusi nazivaju Artjomovsk, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

On je pred sastanak sa ministrima odbrane EU u Stokholmu upozorio da “ne treba potcijeniti Rusiju”.

“Ne možemo odbaciti mogućnost da Bahmut na kraju padne u narednim danima. Važno je da se naglasi da to ne mora da bude bilo kakva prekretnica u ratu i samo naglašava da ne treba da potcijenimo Rusiju”, rekao je Stoltenberg.

O sabotaži “Sjevernog toka”
Stoltenberg je rekao da nije poznato ko je odgovoran za sabotažu “Sjevernog toka” i da se istraga nastavlja.

“Napad na gasovode `Sjevernog toka` bio je sabotaža, ali nismo uspjeli da utvrdimo ko je odgovoran”, izjavio je on pred sastanak sa ministrima odbrane EU u Stokholmu, prenosi Srna.

Stoltenberg je istakao da su u toku istrage na nacionalnom nivou i da smatra da treba sačekati okončanje istraga prije nego što se bilo šta kaže o tome ko je odgovoran.

“Njujork tajms” je juče objavio da novi obavještajni podaci, koje su pregledali američki zvaničnici, ukazuju na to da je proukrajinska grupa sabotirala gasovode “Sjevernog toka” koji su prenosili prirodni gas iz Rusije u Evropu.

Svijet

UŽAS U NJEMAČKOJ: djevojčicu iz doma zlostavljali, pa ubili

Njemačka policija privela je tri dječaka osumnjičena za ubistvo desetogodišnjakinje. Jezivom zločinu prethodio je seksualni delikt, sugerišu dokazi.

Njemačka policija je potvrdila indicije da su djevojčicu koja je pronađena mrtva u dječjem domu u Vunsiedelu u Njemačkoj ubila tri dječaka – dva 11-godišnjaka i jedan 16-godišnjak, prenosi Dnevnik.hr.

Prema informacijama Bilda, dječaci su privedeni i nalaze se u pritvoru. Istražitelji su također podijelili informacije da postoje dokazi o seksualnom deliktu.

U utorak ujutro u 8:45 sati djelatnica Centra za brigu o djeci i mladima St. Josef otkrila je tijelo djevojčice. Kada je tijelo pronađeno, bilo je znakova da je desetogodišnjakinja mrtva već 10 sati.

Policija iz taktičkih razloga 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela, kako bi se lakše prikupili dokazi i kako bi se zaštitila djeca i mladi smješteni u domu. Prema glasnogovorniku policijskog stožera u Gornjoj Frankoniji, autopsija koju je odmah naredio javni tužitelj u Hofu otkrila je dokaze nemara treće strane.

Riječ je o već drugom tragičnom ubistvu djeteta u samo nekoliko sedmica. Djevojčicu staru 12 godina ubile su njene vršnjakinje, među kojima i najbolja prijateljica.

Nastavi čitati

Svijet

MOSKVA- gori zgrada ruskog ministarstva odbrane

U centru Moskve gori zgrada Ministarstva odbrane Rusije. Ruski mediji javljaju da se jedna od prostorija na spratu zapalila.
Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci na kojima se vidi gust crni dim kako izlazi iz zgrade.

Nastavi čitati

Svijet

UZVERAO SE PREKO ZIDA, PA SJEKIROM UBIO ČETVORO DJECE

Najmanje četvoro djece ubijeno je, a još četvoro je ranjeno, u napadu na obdanište u južnoj brazilskoj državi Santa Katarina, saopštili su lokalna policija i zdravstveni zvaničnici.

Policija je saopštila da je uhapšen 25-godišnji muškarac, ne navodeći detalje, prenosi Rojters.

Iz bolnice u gradu Blumenau navode da je u napadu i ranjeno četvoro djece, od kojih najstarije ima dvije godine. Lokalni mediji prenijeli su da je napadač držao sjekiru u ruci i da se popeo na zid kako bi ušao u vrtić, prenosi AP.

Na fotografijama koje je emitovala lokalna televizija vide se uplakani roditelji ispred obdaništa, koje je u privatnom vlasništvu.

Brazilski predsjednik Luiz Inasio Lula da Silva osudio je na Tviteru napad kao monstrouzan i neprihvatljiv, kao “apsurdani čin mržnje” nad nevinom i bespomoćnom djecom.

Nastavi čitati

Aktuleno