Connect with us

Region

“Monstrumu su dali da čuva dijete” Protest zbog ubistva djevojčice Petre, majka u suzama na čelu kolone

Ispred Centra za socijalni rad u Vršcu počeo je protest zbog smrti djevojčice (2) koju je ubio otac Marko B. koji je sedam dana pred zločin osuđen zbog nasilja u porodici uslovno godinu dana i obavezno psihijatrijsko liječenje.

Reporteri Blica nalaze se na licu mjesta i kako navode ispred Centra za socijalni rad nalazi se osam pripadnika obezbjeđenja koji vode računa da niko ne uđe u ovu instituciju.

Nezadovoljni radom Centra za socijalni rad i ogorčeni građani među kojima su i majke sa djecom počeli su da pristižu ispred ove institucije.

Ispred Centra je i majka ubijene djevojčice koja je u suzama.

Svačije ime, sve kroz šta sam prošla ću reći. Toliko nepovjerenja žene, ja pričam niko mi ne vjeruje. Samo je još trebalo da me spakuju kao onu ženu što su uradili… – u suzama priča nesrećna žena i dodaje da je “najgore kako se ophode prema ženi koja je doživjela nasilje”.

Kako kaže, izdržaće sve ovo “samo zbog Petre i zbog druge djece”.

– Moram da izdržim samo do suda da budem podrška ovim dobrim ljudima. Spasiću drugu djecu – rekla je ona u suzama.

Kako kaže reporter Blica, Suzani majci djevojčice je pozlilo i dali su joj stolicu da sjedne.

Majka djevojčice teškim glasom je izgovorila “Sonja da izađe”, a na pitanje jednog od organizatora da li su institucije ovdje povezane i zakazale ona je odgovorila “Jesu”.

Okupljeni su krenuli ka sudu, a majka se nalazi na čelu kolone. Nju njena majka i brat pridržavaju dok u suzama hoda ka zgradi suda.

Reporterka Blica navodi da su u Vršcu potresne scene i da građani koji nisu na protestu i kraj kojih prolazi kolona počinju da plaču čim ugledaju majku.

Organizatorke protesta lepe natpise na vrata Centra u kojima poručuju: ”Državni posao – plaćaju te građani – odgovaraćeš”, “Ne želimo mrak”, “Institucije da nas štite”, “Petra je bila nečije dijete”, “Imena žrtava su Petra i Suzana, tražimo imena saučesnika u zločinu”.

Kako pričaju okupljene žene, Suzani, majke ubijene djevojčice imao je ko da pomogne, ali nije.

Prema riječima reportera sa lica mjesta, zaposleni iz Centra sa prozora telefonima okupljene a privatno obezbjeđenje ove institucije im se smije

Region

Dva učenika isključeni iz škole OGLASILA SE NAPADNUTA PROFESORICA

Dva učenika isključeni su iz škole u Trsteniku zbog nedoličnog ponašanja prema profesorici u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Dva učenika M. M. (18) i N. Ž (17) isključeni su iz škole u Trsteniku nakon incidenta koji se dogodio 9. novembra, kada su učenici nastavnici izmakli stolicu na času. Ovom odlukom usvojen je prijedlog Nastavničkog vijeća od 23. novembra.

“Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitlano nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mjera isključenja iz škole”, navodi u dopisu direktor Milan Glidžić. Rješenja o isključenju su juče poslata roditeljima učenika”, pišu Novosti.

Profesorica je bila žrtva nasilja u učionici kad joj je prvo N. Ž., izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K., mobilnim telefonima snimali, a potom i dijelili taj snimak na društvenim mrežama. Iste večeri, profesorica se požalila ljekarima i ispričala šta se dogodilo. Upravo su dežurni ljekari prvi alarmirali policiju.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23. novembra postupa po ovom predmetu, kome se priključila i oštećena. U prethodne dvije nedjelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku, Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci, prenosi “Mondo”.

Oglasila se i profesorica
“Mislim da će ova odluka definitivno poslužiti kao primjer. Vjerujem da će bar škola biti nešto mirnije i bezbjednije mjesto za školovanje naših đaka”, rekla je profesorica, napadnuta tokom časa u Tehničkoj školi u Trsteniku, nakon definitivne odluke direktora ove škole o isključenju dva učenika.

“Samo sam pitala učenika koji mi je stao iza leđa zar misli da je pristojno tako da se ponaša. Izmakao je stolicu, pala sam, a onda shvatila da se drugi učenik približio s kraja učionice i snimao. Tu je bio i treći učenik. Trebalo mi je par trenutaka da se saberem, ustanem. Sjela sam na stolicu, uspjela da upišem čas. Upisala sam i zabilješku da je došlo do incidenta. Kada je u ponedjeljak došla inspekcija u školu, koleginica mi je ispričala da sam u elektronski dnevnik dva puta upisala čas. Zbog svega, nisam ni bila svjesna” rekla je ona.

Nastavi čitati

Region

NOVI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA Tinejdžer brutalno pretučen u školi u Novom Pazaru

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u školi u Novom Pazaru.

Mehmed C. (14) učenik osnovne škole u Novom Pazaru pretučen je prije dva dana. Njega su napali pri izlasku iz školske sale u krugu škole “Meša Selimović” dok je sa drugarima pratio utakmicu i nanijeli mu teške tjelesne povrede.

Mehmed je hitno prebačen u novopazarsku bolnicu gdje su mu ustanovljene teške tjelesne povrede. Njemu je polomljena jagodica i gornja vilica! Kako stoji u lekarskom izveštaju, strašne povrede su došle kao rezultat tuče, a Mehmeda su prethodno pesničili, srušili na pod a zatim šutirali nogama.

Protiv napadača je podnijeta krivična prijava.

Nastavi čitati

Region

POLICIJSKA PRIJAVA jer je objesio zastavu bivše JUGOSLAVIJE na kuću

Policija u Hrvatskoj podnijeće prijavu protiv muškarca (47) iz Jakšića kod Požege jer je na kući objesio zastavu bivše SFR Jugoslavije.

Kako je saopšteno iz policije o ovom činu obavjestili su ih njegove komšije.

Iz policije dodaju kako je 47-godišnjak “vrijeđao moralne osjećaje građana”, te da će zbog toga protiv njega biti podnesena prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dan Republike bio je praznik u bivšoj SFRJ koji se slavio 29. novembra.

Nastavi čitati

Aktuleno