Connect with us

Društvo

Na Jahorini 45 centimetara snijega, u funkciji 12 ski-staza

Na Jahorini ima 45 centimetara snijega, a u funkciji je 12 ski-staza, kao i gondole “Poljice” i “Partizan”, te šestosjed “Ogorjelica” i ski-lift “Oštra glava”.

Na zvaničnoj veb-stranici Olimpijskog centra “Jahorina” objavljeno je da je otvoren i Ski-vrtić “Poljice”.

Radno vrijeme ovih ski-destinacija je od 9.00 do 16.00 časova.

Olimpijski centar “Jahorina” za zaljubljenike u ski-sportove obezbijedio je i noćno skijanje od 18.00 do 21.00 čas, i to tom prilikom u funkciji će biti gondole “Poljice” i “Partizan”.

Staze su dobro pripremljene, zahvaljujući sistemu za vještačko osnježavanje, čije su ekipe radile cijelu noć.

Društvo

Počinje isplata uvećanih penzija u Srpskoj

Za isplatu januarskih penzija potrebno je 133,97 miliona KM.

Na račune penzionera u Republici Srpskoj danas će biti uplaćena uvećana januarska penzija, rekao je direktor Fonda PIO Mladen Milić.

Milić je istakao da je Republika Srpska imala najveće godišnje usklađivanje u odnosu na region.
Za isplatu januarskih penzija potrebno je 133,97 miliona KM, što je za 16,22 miliona KM više u odnosu na decembarske penzije.
U Republici Srpskoj januarske penzije će biti veće za 13,5 odsto.

Nastavi čitati

Društvo

U subotu u Trebinju Praznik mimoze

Trebinje će u subotu 11. februara obilježiti Praznik mimoze.

Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Trebinja, karavan mimoze iz Herceg Novog će se pobrinuti da donese dašak Jadrana na trebinjske ulice, kako se to decenijama unazad dešavalo u ovom gradu.

Defile karavana sa uličnom gradskom muzikom, ansamblom mažoretkinja i trombonjerima, krenuće u 11 časova ispred hotela “Leotar”, preko Kamenog mosta i Dučićeve ulice do platoa ispred Kulturnog centra u Gradskom parku, gdje će biti održan prigodan program.

Nastavi čitati

Društvo

Vremenska prognoza: Pretežno oblačno sa slabim snijegom

U Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na jugu do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0°C, na jugu do 6°C.

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -8°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko -4°C.

Nastavi čitati

Aktuleno