Connect with us

Svijet

NAĐENE I KRVAVE KESE! Policija pretresla okolinu kuće Ane Volš

Policija koja je cijelu noć pretresala deponiju nedaleko od kuće nestale Ane Volš pronašla je nekoliko krvavih kesa sa smećem.
Pronađene su i sjekira, testera, tepih i iskorišćena sredstva za čišćenje, a kojima je, sumnja se, neko pokušao da ukloni dokaze zločina.

Predstavnici policije cijelu noćipretresali su i “češljali” deponiju Pibodi koje se nalazi u blizini kuće Volšovih u Kohasetu.

Ranije je potvrđeno da su oni zaplijenili i sa deponije odnijeli veliki kontejner sa đubretom koji se nalazio u kompleksu zgrada gdje živi Brajanova majka.

Američki mediji prenose da je policija pronašla i važne dokaze prilikom pretresa automobila Brajana Volša. Utvrđeno je da se radi o tragovima koje je neko pokušao da izbriše.

Svijet

STRAŠNA TRAGEDIJA! Teretni voz udario dva dječaka, jedan poginuo, drugi teško povrijeđen

Desetogodišnji dječak je poginuo, a devetogodišnjak je teško povrijeđen kada ih je udario teretni voz u Reklinghauzenu, u oblasti Rur, na zapadu Njemačke, saopštila je policija, a prenosi Bild.
Kako navodi list, voz je dječake vukao nekoliko stotina metara.

Povređeni dječak je operisan i više nije životno ugrožen.

Uzroci nesreće se istražuju.

Nastavi čitati

Svijet

JAK ZEMLJOTRES U KINI! Tlo ne miruje

Zemljotres magnitude 5,5 stepeni po Rihterovoj skali dogodio se u pokrajini Ćinghaj na sjeveru Kine, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Usaopštenju se navodi da je zemljotres bio na dubini od 10 kilometara, javio je Rojters.

Za sada nema izvještaja o potencijalnim žrtvama niti o materijalnoj šteti.

Nastavi čitati

Svijet

ITALIJANSKI POLITIKOLOG ” Zapad želi produženi sukob u Ukrajini”

Zapadne zemlje očigledno žele produženi sukob u Ukrajini u kojem nijedna strana neće ostvariti odlučujući uspjeh, izjavio je italijanski politikolog Roberto Rosi za španski list “Vangardija”.
Rosi vjeruje da će se sukob produžiti, da se neće završiti u 2023. godini i da će primiti oblik “pozicionog ratovanja”, koji nije mnogo drugačiji od Prvog svjetskog rata.

“Čini se da Zapad podržava scenario u kojem će rat trajati nekoliko godina bez odlučujućih rezultata, jer /ruski predsjednik Vladimir/ Putin neće stići do Kijeva niti će /ukrajinski predsjednik Vladimir/ Zelenski vratiti Krim”, ocijenio je Rosi.

Prema njegovim viđenju, čini se da se zapadne zemlje “plaše odlučujuće pobjede Kijeva”, prenio je TASS.

Rosi je skrenuo pažnju na to da je Ukrajina bila “zemlja u padu”, ali da je ojačala nakon početka sukoba.

Nastavi čitati

Aktuleno