Connect with us

Region

NAJAVLJEN PROTEST OPOZICIJE U SRBIJI protiv plana EU za Kosovo 17. marta u Beogradu

Parlamentarne stranke Dveri-Patriotski blok, Koalicija NADA i Zavetnici najavili su da će 17. marta održati veliko nacionalno okupljanje pod nazivom “Srbija pamti, brani, ne da” protiv evropskog plana za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Skup će biti održan u 18.00 časova na Platou ispred Hrama Svetog Save, a organizatori ističu da će skup biti potpuno nestranačkog karaktera i da su svi dobrodošli na njega.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je na konferenciji za novinare da će ovaj skup biti organizovan i u znak sjećanja na pogrom srpskog naroda na Kosovu i Metohiji 2004. godine, na 24 godine od početka NATO bombardovanja 24. marta 1999. godine, kao i u znak sjećanja na sve srpske stradalnike na Kosmetu tokom vijekova.

Poslije okupljanja, uslijediće šetnja do zgrade Predsjedništva Srbije, a skup će biti okončan kod spomenika Cara Nikolaja Drugog, preko puta Predsjedništva, gdje će se okupljenima obratiti govornici.

Obradović je pozvao sve rodoljube, političke partije i sve one koji ne prihvataju sporazum o, kako je rekao, priznanju lažne države Kosovo i koji nose Kosovo i Metohiju u srcu da sa porodicama dođu u Beograd i pokažu koliko im je stalo do Kosova i Metohije u Srbiji.

Predsjednik Novog DSS-a Miloš Јovanović istakao je da će sa skupa biti poslata tri jasna zahtjeva – da se evropski plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine odbije hitno i u cijelosti, da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podnese ostavku i da se održe izbori na svim nivoima, prenijeli su beogradski mediji.

On je istakao da iza ove tri poslaničke grupe ne stoji samo pola miliona njihovih glasača, već svi oni koji se, kako je rekao, protive evropskom sporazumu, za koji kaže da je sporazum o nestanku srpskog naroda i uništavanju Srbije.

Srna

Region

AMBASADOR HIL “Pitanje albanske manjine u Srbiji je ISKLJUČIVO PITANJE DRŽAVE SRBIJE”

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil izjavio je danas u Bujanovcu da se Briselski sporazum tiče Kosova, a ne pitanja manjina u Srbiji.

“Moram da budem veoma jasan kada kažem da se dijalog u Briselu tiče rešavanja problema između Prištine i Beograda. Svrha dijaloga nije da rešava bilo kakva druga pitanja, pitanja manjina ovde ili u drugim delovima zemlje”, rekao je Hil, prenio je portal Bujanovačke.

Ambasador je naglasio da je pitanje albanske manjine u Srbiji isključivo pitanje države Srbije i ponovio da “to s briselskim dijalogom nema nikakve veze”.

Po njegovim riječima, zvanična politika SAD je da podržava briselski dijalog i postignuti sporazum, “čiji je značajan dio uspostavljenje Zajednice srpskih opština”.

“Sporazum, koji je postignut, ni na koji način nema intenciju da prelazi granice”, naglasio je ambasador.

Na pitanje novinara o pismu američkih kongresmena koji su poslije susreta s albanskim političarima iz Bujanovca i Preševa od državnog sekretara SAD Entonija Blinkena zatražili formiranje i zajednice albanskih opština, ambasador je rekao da poštuje to što kažu kongresmeni, ali da takva zajednica nije dio Briselskog sporazuma, prenosi B92

Nastavi čitati

Region

MART POKAZAO ZUBE! Snijeg na Žabljaku, temperatura samo jedan stepen

Snijeg je danas padao na Žabljaku, a temperatura vazduha se spustila na jedan stepen Celzijusov, podaci su Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.
Visina snijega u 16.00 časova na Žabljaku je bila šest centimetara.

Iz Zavoda su najavili da će na sjeveru doći do naglog pada temperature i da će kiša u tom dijelu preći u susnježicu i snijeg.

Snijeg se danas zabijelio i u Hrvatskoj, na Sljemenu, Platku i u Gorskom kotaru.

Nastavi čitati

Region

Prve prijave DJEČIJEG PLAČA stare TRI GODINE!!!

Prve prijave beogradskom Centru za socijalni rad da se iz zgrade na Zvezdari gdje je pronađena djevojčica od osam godina, u kadi, stigle su prije tri godine!
Otac se postupajući po prijavi policije nešto kasnije odazvao na razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad koji su procenili da dijete nema nikakve tragove zanemarivanja. Nakon toga, kako se navodi, više nije bilo prijava Centru za socijalni rad u ovom slučaju.

Po nalogu dežurnog tužioca ranije danas raspisana je potraga za Urošem Pašajlićem osumnjičenim da je bio nasilan prema partnerki i držao svoju ćerku (8), za koju je pregledom utvrđeno da je neuhranjena i zapuštena. Uroš Pašajlić. se sumnjiči za krivično djelo nasilje u porodici i protivpravno lišenje slobode na štetu nevjenčane supruge, kao i krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dijete, saopštilo je tužilaštvo.

U odgovoru Centra za socijalni rad u slučaju maloljetne djevojčice postupali su odeljenje Palilula, a zatim i odeljenje Zvezdara od njenog rođenja, kada je porodilište gdje je rođena alarmiralo da roditelji nisu podobni da se staraju o djetetu.

Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Palilula je u skladu sa svojim nadležnostima dijete smestilo u ustanovu socijalne zaštite, posle čega je pokrenulo postupak lišenja roditeljskih prava za oba roditelja.

Djevojčica je trenutno u bolnici, a za ocem se traga.

Nastavi čitati

Aktuleno