Connect with us

Banjaluka

NAKON 17 GODINA Povećane plate radnicima Gradske uprave

Reklamni prostor


Prvi put nakon 17 godina, zaposlenim u Gradskoj upravi povećana je plata.

U toku 2022. godine, zaposlenim u Gradskoj upravi povećana je plata u tri navrata, sačuvana su sva radna mjesta, te povećan i iznos regresa, a sve u cilju poboljšanja materijalnog položaja radnika, rekao je predsjednik Sindikalne organizacije Gradske uprave Grada Banjaluka, Radislav Gojković.

Ističe da je ovo rezultat dijaloga ove reprezentativne Sindikalne organizacije Gradske uprave sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, koji se odmah na početku mandata zalagao da sistemski bude riješeno pitanje radnika sa najnižim primanjima, što je uspješno i okončano povećanjem platama za higijeničarke.

– U prilog konstantnom radu na poboljšanju materijalnog položaja svih zaposlenih, govori i činjenica da su zaključivanjem Izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora Gradske uprave u januaru 2022. godine, zbog prelaska sa neto na bruto obračun plate, svi radnici u Gradskoj upravi dobili platu uvećanu od 15 do 25 KM – rekao je Gojković.

Zatim, kako je pojasnio – novim Izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora Gradske uprave Grada uslijedilo je povećanje plate za 100 KM za svakog zaposlenog.

– Osim navedenih povećanja, dodatno su povećane plate higijeničarkama (radnicima sa najmanjim primanjima) i vatrogascima – naveo je Gojković.

Iz ove organizacije zahvalili su gradonačelniku za razumijevanje u svim dosadašnjim zahtjevima i pruženoj podršci, uz zaključak da svaki radnik u Gradskoj upravi ima važnu ulogu i ako je zadovoljan, to zadovoljstvo će se reflektovati i na kvalitet rada što će u konačnici osjetiti građani.

Naime, Sindikalna organizacija Gradske uprave djeluje u okviru Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske i Saveza sindikata Republike Srpske, kao jedina reprezentativna sindikalna organizacija u Gradskoj upravi Banjaluka. Novo rukovodstvo izbarano je prošle godine.

Banjaluka

Table banjalučkih legendi na putu ka Banj brdu

Reklamni prostor


Sedam tabli sa fotografijama i biografijama sportskih legendi Banjaluke Milorada Karalića, Slađane Golić, Antona Josipovića, Abasa Arslanagića, Nebojše Popovića, Zlatana Arnautovića i Zdravka Rađenovića postavljeno je pored staze koja vodi ka Banj brdu.

Ovu akciju je organizovalo udruženje “Banjalučani za svoj grad” kako je navedeno, sa namjerom da fantastični poduhvati proslavljenih sportskih asova nikada ne padnu u zaborav.

Nastavi čitati

Banjaluka

Stanivuković: Ako bude potrebno, ustupićemo Dragičeviću lokaciju štanda PDP

Reklamni prostor


Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je, odgovarajući novinarima, rekao da je Davoru Dragičeviću i grupi Pravda za Davida, koliko je on upoznat, dozvoljeno postavljanje info pulta na Trgu Krajine u petak 30.septembra.

– Ukoliko Dragičeviću, odnosno grupi Pravda za Davida, ne bude odgovarala pozicija koju dobiju, ponudićemo im poziciju na kojoj se nalazi štand PDP-a koji služi u izborne svrhe. Zaista, ni to neće biti nikakav problem i time želimo da pokažemo da je trg slobodan za sve građane Srpske – rekao je Stanivuković.

Podsjećamo, <a href=”https://blink.ba/davor-dragicevic-umjesto-presude-ubicama-mog-sina-danas-se-sudi-meni-zbog-borbe-za-istinu/”>Dragičević je danas pred Osnovnim sudom u Banjaluci rekao da, za sada, nije dobio dozvolu za postavljenje info pulta grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine</a>, ali i ako ne dobije dozvolu od Grada Banjaluka da će on postaviti pult.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK OBARA SVE REKORDE Završen još jedan vrtić u Banjaluci, kao i nekoliko igrališta (VIDEO)

Reklamni prostor


Na radost mališana i njihovih roditelja, vrtić u Vrbanji uskoro će otvoriti vrata za smještaj 50 mališana.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je obišao ovaj vrtić, kazao je da su svi radovi na novom vrtiću završeni, te da će ovaj objekat uskoro biti stavljen u funkciju.

-Kada je riječ o predškolskom obrazovanju, napravili smo najveći iskorak da djeca ne čekaju mjesto u vrtiću, što znači da naši mališani imaju na raspolaganju dodatne kapacitete u javnim vrtićima, a oni koji nemaju mjesta u javnom vrtiću mogu da upišu privatni i u tom slučaju Grad subvencioniše troškove boravka djece – kazao je on.

Nova politika podrške privatnim vrtićima, kako je kazao – naišla je na veliku podršku roditelja.

– Paralelno s tim otvaramo nove vrtiće, i to nedavno smo otvorili prvi vrtić u Kuljanima, a uskoro i ovaj u naselju Vrbanja. Radovi su ovdje završeni i uspješno su savladani svi izazovi koji su bili u vezi sa gradnjom kanalizacije zbog pristupnih parcela – pojasnio je gradonačelnik.

Dodao je da Grad nastavlja dalje sa ulaganjima, te da se završava dječije igralište za vrtić na Petrićevcu i da se sagledavaju mogućnosti obnove vrtića u gradu u koje se decenijama nije ulagalo.

Vrijednost objekta u Vrbanji je oko 800.000 KM. Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske je učestvovao u sufinansiranju radova u iznosu od 47.500 KM.

Savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić-Banjac kazala je da se mnogo toga polaže na ravnomjeran razvoj svih naselja.

-Decetralizacija u svakom pogledu je naša politika i tako ćemo i dalje da nastavimo kako bi i se i mjesta udaljenija od grada razvijala isto kao i ona u gradu – poručila je Savić – Banjac.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović je kazala da je vrtić završen, da su prezadovljni što se otvara 31 objekat u sastavu Centra.

-Vrtić ćemo nazvati „Zvončica“ i u njemu će biti formirana jedna jaslička i vrtićka grupa. Sjajno je opremljen na radost i veselje naših najmlađih iz Vrbanje – zaključila je ona.

S obzirom na to da je objekat sagrađen u neposrednoj blizni škole u Vrbanji, što graniči sa Debeljacima, korist će imati roditelji iz oba naselja.

Nastavi čitati

Aktuleno