Connect with us

Banjaluka

NAKON NAJAVA O PRESTANKU RADA Grad preduzima sve da ne dođe do zatvaranja Gradskog olimpijskog bazena

Nova gradska administracija naslijedila je višemilionska dugovanja „Akvane“.

Grad Banjaluka je učinio sve sa svoje strane kako bi se odblokirao račun „Akvane“ i kako bi to preduzeće i Gradski olimpijski bazen mogli nesmetano da rade, a radnici da dobiju plate.

Očekuje se da će preduzeće „Novoteks“ potpisati sporazum o predloženom rješenju, prema kojem bi Grad naslijeđena dugovanja „Akvane“ isplaćivao u mjesečnom anuitetu do isplate kompletnog duga, uz uslov da se odblokiraju računi „Akvane“.

Sa strane Grada uloženi su maksimalni napori da se „Akvana“ izvede iz trenutnog stanja višemilionskih dugovanja, koja su nastala ranijih godina, a zbog kojih je sada, nažalost, usljed nedostataka sredstava za rad – najavljen prekid rada Gradskog olimpijskog bazena.

Pozvane su sve strane da se zajedno dođe do najboljeg rješenja jer je prioritet da radnicima što prije budu isplaćene plate i da „Akvana“, a time i Gradski olimpijski bazen – normalno funkcionišu.

Podsjetimo, stigle su najave da Gradski olimpijski bazen u Banjaluci u ponedjeljak prestaje sa radom zbog nemogućnosti obezbjeđenja osnovnih uslova rada.

O ovoj temi u više navrata obraćao se i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je pozivao sve strane na zajednički dogovor i pronalazak rješenja za deblokadu računa JP „Akvana“.

Podsjećamo, nova gradska administracija naslijedila je višemilionska dugovanja „Akvane“ koja su nastala tokom ranijih godina.

Banjaluka

FUDBALSKA GROZNICA NIKOG NIJE ZAOBIŠLA! Stanivuković se našalio “SUTRA LETIM ZA KATAR”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije nekoliko dana najavio je produženu pauzu za sve radnike Gradske uprave kako bi mogli pratiti sljedeći meč Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Danas se ponovo dotakao fudbala te objavio sljedeći post

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVI KONCEPT SAOBRAĆAJA U CENTRU GRADA Velika jednosmjerna ulica, kilometri biciklističkih staza

Velika jednosmjerna ulica kroz širi centar grada je novi koncept saobraćaja u Banjaluci, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat trebalo da doprinese rasterećenju saobraćajnih gužvi u centru grada, te da unaprijedi biciklistički saobraćaj.

U narednom periodu uslijediće javna rasprava po ovom pitanju.

Ovaj projekat obuhvata preko tri kilometra novih biciklističkih staza, dvije saobraćajne trake za automobile i traku za javni gradski prevoz i taksi vozila – poručio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

Novo dječije igralište dobili i mališani u Šargovcu

Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići

Mnogobrojni mališani Šargovca, ali i najmlađi sugrađani koji su u blizini ovog naselja, dobili su novo dječije igralište za zdravo i kvalitetno odrastanje.

Novoizgrađeno mjesto za igru je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da je ovo osmo po redu dječije igralište, koje je izgrađeno u toku ove godine.

– Mališani naselja Šargovac dobili su novo mjesto za okupljanje, igru i srećno djetinjstvo. Naša obaveza je da im to pružimo i to činimo u svakom trenutku – poručio je gradonačelnik.

Novo igralište u Šargovcu, koje je sagrađeno uz Osnovnu škola „Đura Jakšić“, otvorena je uređena površina sa spravama za igru, poput ljuljaški, njihalica, piramida, tobogana, klackalica, a sve ispunjavaju potrebne bezbjednosne zahtjeve.

Inače, ove godine u više naselja sagrađena su nova igrališta. Tako su vesela i sigurna mjesta za igru dobili mališani u naseljima: Dragočaj, Kuljani, Kočićev vijenac, Centar, Petrićevac, Racune, kao i Bulevar. Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići, za šta je u toku postupak javne nabavke za izbor izvođača radova.

Nastavi čitati

Aktuleno