Connect with us

Politika

NAKON ŠTO JE ŠAMARAO SAVJETNIKA PREMIJERA – Bajramović “Nekad su neki potezi neizbježni”

Predsjednik Naroda i prave Unsko-sanskog kantona Halil Bajramović oglasio se danas nakon što je sinoć objavljen snimak na kojem se vidi kako šamara savjetnika premijera USK Sulejmana Samardžića, koji je član NES-a.
Kako se vidi na snimku, Bajramović je nekoliko puta snažno ošamario Samardžića u liftu hotela „Holiday“.
– Imam potrebu da se izvinim svim prijateljima, članovima Naroda i pravde, NiP-u USK, koji su vjerovali u mene, mojoj porodici, onima koji su vjerovali u ono šta radim. Ono što su pojedinci godinama pokušavali i pripremali uspjeli su, kad sam mislio da sam najoprezniji. Višegodišnja tortura, požari, uništavanje, uvrede rezultirali posljedicom nakon koje ništa nije isto – napisao je Bajramović.

Dodao je ne traži da ga bilo ko razumije.

– Pogriješio sam i priznajem svoju grešku, takav sam da crvena linija uvijek mora postojati u svemu, pogotovo kad mi dirnu ono što mi je sveto, to nije dobro, ali takav sam. Ovo doživljavam kao kvalitetnu pripremu za moju diskreditaciju, uspjeli su i ja im čestitam. Naivno sam nasjeo na ciljanu provokaciju i to priznajem – kazao je Bajramović.

Kako dalje navodi, Sulejman Samardžić i Mustafa Ružnić su redovno radili na uništavanju njegovog života.

– O njima nisam razmišljao ni sekunde, upadoše mi u život, iskoristiše sve ono što su pripremali ranije i tu smo gdje jesmo, nekad su neki potezi neizbježni. Kao čovjek se i njima izvinjavam iako nisu grama zaslužili. Ne želim da svojim primjerom utičem negativno iako znam da bi 90 posto moje Krajine učinilo isto da su preživjeli ono što sam ja preživjeo od iste te ekipe – poručio je Bajramović.

U narednim danima, kako je dodao, biće više informacija o daljnim koracima.

– Želim prvenstveno zaštititi svoju porodicu, prijatelje, ono što smo godinama gradili u NiP-u Bosna i Hercegovina, po cijenu da ne budem ni u NiP-u a ni u Bosni i Hercegovini. Vremenom ću mnoge stvari dokazati ali ne želim da bilo ko trpi, pogotovo rukovodstvo i NiP-a, posebno predsjednik Konaković koji me je uvijek razumio, Ademović, i niz drugih čestitih za koje sam siguran da su dobre vođe, na dobrom putu kad je u pitanju Bosna i Hercegovina, bez obzira na sve i sva pitanja. Ovo smatram svojom naivnom greškom i ničijom više. Kad malo razmislim, o svemu donosim konačne odluke…- zaključio je Bajramović.

Politika

Ne osnivam stranku sa Jelenom Trivić

Igor Radojičić, bivši istaknuti član SNSD-a i nekadašnji gradonačelnik Banjaluke, opovrgnuo je pisanja medija kako zajedno s Jelenom Trivić osniva novu političku stranku Narodni front.

“Ne bavim se politikom. Povukao sam se prije tri godine. Ne znam ništa o stranci Jelene Trivić, to ćete morati da pitate nju. Javio sam se zbog toga što znam šta je vaš posao, bavio sam se novinarstvom. Ne bavim se politikom”, rekao je Radojičić za N1.

Špekulacije u vezi s osnivanjem nove stranke Jelene Trivić i njenog odlaska iz PDP-a zbog neslaganja s Draškom Stanivukovićem, traju od njenog poraza na izborima za predsjednika Republike Srpske od Milorada Dodika.

Trivić nije potvrdila niti negirala navode o novoj stranci.

Igor Radojičić je bio dugogodišnji član Dodikovog SNSD-a, ali se povukao nakon poraza u utrci za gradonačelnika Banjaluke 2020. godine, kada je pobijedio Draško Stanivuković. Ubrzo je isključen iz SNSD-a.

Nastavi čitati

Politika

Novoizabrane sudije Ustavnog suda Srpske položili zakletvu

Narodna skupština Republike Srpske je na sjednici prošle sedmice izabrala Lukića i Brkovićevu za sudije Ustavnog suda Srpske.

Novoizabrane sudije Ustavnog suda Republike Srpske Svetlana Brković i Radomir Lukić položili su danas zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Podsjećamo, Narodna skupština Republike Srpske je na sjednici prošle sedmice izabrala Lukića i Brkovićevu za sudije Ustavnog suda Srpske.

I Vijeće naroda Republike Srpske potrdilo je Svetlanu Brković i Radomira Lukića za sudije Ustavnog suda.

U Banjaluci je u toku sjednica Narodne skupštine Srpske.

Nastavi čitati

Politika

Postoje indicije da se spremala krađa, ali SDS je agažovao 1.000 aktivista da to spriječi

Milan Mličević, v.d. predsjednika SDS rekao je da je preko hiljadu članova Srpske demokratske stranke “čuvalo izborni rezultat” tokom referenduma o povjerenju gradonačelniku u Bijeljini, bilo kao članovi biračkih odbora, bilo kao posmatrači.

Kaže da je Ljubiša Petrović ostao gradonačlenik jer je kvalitetan i nekompromitovan kandidat, koji ima ugled u narodu i da je to, uz organizaciju, bio uslov da SNSD izgubi.

“Postoje informacije da su bili spremni odštampani glasački listići i ozbiljan scenario za izbornu krađu, koji je osujećen u startu pojavom velikog broja posmatrača Srpske demokratske stranke uz panične objave bliskih SNSD-u zadnjih par dana uoči održavanja referenduma”, izjavio je Miličević juče.

“Mi upravo provođenjem unutarstranačkih izbora i jačanjem stranačke organizacije SDS od mjesnih odbora naviše, radimo na tome da u cijeloj Republici Srpskoj imamo dovoljno jaku organizaciju da spriječi izborne krađe i manipulacije. Uz sve to insistiraćemo na suštinskim i tehničkim izmjenama izbornog zakona koje će značajno smanjiti mogućnost izbornih prevara”, dodao je Miličević.

Nastavi čitati

Aktuleno