Connect with us

Region

Nećemo biti saglasni za članstvo samoproglašenog Kosova u UN! Aleksandar Vučić ponovio stav Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da se Srbija neće saglasiti po pitanju ulaska Prištine u UN, niti će priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova.

Vučić je povodom dijaloga o Kosovu i Metohiji u Briselu, poručio da građani moraju da znaju da mu ne pada na pamet da potpisuje kapitulaciju i da ne postoji niko ko bolje od njega zna šta je plan.

On je istakao da građani Srbije treba da znaju da niko iz državnog rukovodstva nije pisao bilo kakav plan, već zapadni moćnici.

“Objasnio sam da je plan loš, ali moramo da razumijemo okolnosti, zašto moramo da ostanemo u pregovorima”, napomenuo je Vučić, ističući da neće biti kapitulacije ni predaje i da je to svima nedvosmisleno stavio do znanja.

On je naveo da je Srbija spremna na mnoge kompromise, ali ocjenjuje da Albanci neće učiniti ništa, prenose beogradski mediji.

Vučić izjavio je da teško da je danas bilo nekog napretka u Prištini koju je posjetio izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i da je siguran da je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti odlučan da ne formira Zajednicu srpskih opština, kao i da se vidi da nisu spremni da na njega izvrše pritisak, već da ga ohrabruju u neispunjavanju obaveza.

Vučić je rekao da će Lajčak stići u Beograd u ponedjeljak, 13. marta, gdje će ostati do srijede.

“Imaćemo jedan sastanak od 30 minuta, a onda ću de fakto dva dana provesti sa njim u radu i pokušaju da pronađemo kakav, takav put u napretku za normalizaciju odnosa”, naveo je Vučić.

(Srna)

Region

Mladić teško ranjen u Skadarliji

Osamnaestogodišnji mladić teško je ranjen rano jutros hladnim oružjem u Skadarskoj ulici u Beogradu, javio je RTS.

Hitna pomoć je poziv od policije primila u 2.25 zbog ranjavanja lica u Skadarskoj 17.

Muškarac je teško povrijeđen hladnim pružjem i prevezen je u Urgentni centar, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Nastavi čitati

Region

Pucnjava u Prišini, više ranjenih

Dvije osobe povrijeđene su u Prištini nakon pucnjave u centru grada, u Ulici Ćamilja Hodže, potvrđeno je iz Kosovske policije za Tanjug.

Policija je oko 20.20 dobila informaciju o pucnjavi u Ulici Ćamilja Hodže u Prištini.

“Prema prvim informacijama, dve osobe su povređene, od kojih se sumnja da je jedna zadobila povrede iz vatrenog oružja”, navode iz Kosovske policije.

Povrijeđeni su upućeni na bolničko liječenje.

“Policijski istražitelji, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju istražne radnje radi potpunog rasvetljavanja slučaja i tragaju za osumnjičenim licima koje je policija već identifikovala”, navedeno je u saopštenju.

Nastavi čitati

Region

SAMO PRESTIŽ! Đukanović pozvan na krunisanje kralja Čarlsa III

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozvan je na ceremoniju krunisanja kralja Čarlsa Trećeg.

– Na poziv Njegovog kraljevskog veličanstva, ceremoniji u Vestminsterskoj opatiji u Londonu 6. maja 2023, u ime Crne Gore prisustvovaće predsjednik Đukanović sa suprugom Lidijom – saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Đukanović je, između ostalog, kandidat i na predstojećim izborima za predsjednika Crne Gore, a drugi krug njih se održava 2. aprila.

Avaz

Nastavi čitati

Aktuleno