Connect with us

Politika

NEŠIĆ: DNS je treći put da 1000 mladih bračnih parova dobije stan

“DNS je treći put za jedinstvo Republike Srpske i planom za bolјi život”, istakao je kandidat za srpskog člana predsjedništva BiH Nenad Nešić tokom obilaska Kozarske Dubice.

“Dosta je bilo politike u kojoj se dve strane međusobno optužuju a nijedna nema plan za bolјi život lјudi. Od svađa i podjela nemaju vremena da misle na lјude. Zbog svađa i podjela prvi su im stranački interesi pa onda interesi Republike Srpske. To su dve stranputice”, rekao je Nešić.

“DNS je treći put. Pravi put. Glas za DNS je odbacivanje crno bijele zastave i ogrtanje srpskom trobojkom. DNS je treći put za nacionalno jedinstvo radi jake Republike Srpske. DNS je treći put za jasan plan i ekonomski program rasta od 5% godišnje kako bi imali veće plate i penzije i ulaganja u mlade i njihov ostanak. Jedinstvena i jaka Republika Srpska mora zaustaviti odlazak mladih. DNS će to uraditi tako što ćemo širom Republike Srpske izgraditi 1000 stanova za mlade bračne parove. Pokazaćemo mladima da ne treba da traže put odavde. Imaju svoj put vjere u Republiku Srpsku a to je treći put DNS-a”, zaklјučio je Nešić.

Politika

OD ČEGA ĆE ŽIVJETI Hoće li Šarović i Izetbegović na biro za zapošljavanje ili u penziju?

Bakir Izetbegobić, lider SDA, nakon poraza na izborima ostaje bez posla, što bi značilo da će se njegovo ime naći na birou za zapošljavanje ili u proceduri fonda penzionog osiguranja za sticanje penzije. Ali, nije jedini politički gubitnik na ovim izborima. Tu je i generacija Mirko Šarović.

Ova priča nije od juče. Pričalo se o Bakiru na birou i prije četiri godine, čak ju je i sam lider SDA potencirao u jednoj od izjava, ali nikada se nije prijavio kao nezaposlena osoba.

On vjerovatno ni ove godine, kao ni tada nema namjeru da se prijavi na Biro. Njegov plan je sigurno da ponovo “dobije posao” u Domu naroda Parlamenta BiH, ali ako SDA dobije tri poslanika kako bi on mogao biti izabran za predsjedavajućeg.

Tada će Izetbegović umjesto naknade na birou mjesečno zarađivati više od 5.000 KM. Ako SDA ne dobije tri poslanika, Izetbegović će profesionalizovati svoj status predsjednika stranke, te tako biti prijavljen kao zaposlenik SDA. Kolika bi mu plata tada bila, nije poznato.

Ali nije Bakir jedini, tu je i Mirko Šarović. Za razliku od Jelene Trivić koja je do sada obavljala poslove Narodnog poslanika i univerzitetskog profesora, sada joj samo preostaje jedna plata na fakultetu.

Mirko Šarović, kao diplomirani pravnik i političar bez funkcije, osim toga što je predsjednik SDS-a u odbrojavanju, takođe sa svojih 66 godina ispunjava uslove za penziju, ne i za biro.

Kakav će biti rasplet političkih gubitnika pred nama je, ali vjeruje se da će politički veterani ipak stranku iskoristiti kao firmu za pokriće troškova života.

Nastavi čitati

Izbori 2022.

KAKAV PRIZOR! Borenović priča, u pozadini SNSD poručuje: Pobjeda!

Fotografija govori 1000 riječi. Baš tako je izgledalo tokom govora predsjednika PDP-a Branislava Borenovića jedan od fotoreportera je zabilježio zanimljivu fotografiju.

Naime dok je Borenović držao govor, iza njega je na bilbordu osvanula izborna poruka SNSD-a.

Nastavi čitati

Politika

STANIVUKOVIĆ SE OBRATIO NA SKUPU! Ne mogu da podnesem da moj narod zbog političara napušta Republiku Srpsku (UŽIVO)

Prisutnima na skupu obratio se i gradonačelnik Banjaluke.

Banjaluka je slobodan grad. Mi smo dostojanstveni i jedino što želimo jeste istina, makar to bio samo edan posto mi ćemo učiniti da to bude 100 posto, rekao je Stanivuković.

 

Nastavi čitati

Aktuleno