Connect with us

Politika

Nešić: Dok Vučić gradi Srbiju, Bakir ispraća mlade i poručuje im da će ih zamijeniti robotima

Published

on

”Ako neko na Balkanu razara i to najviše svoj narod, to je porodica Izetbegović. Dok je Srbija Bošnjacima slala respiratore, SDA je krala i u pandemiji i iza sebe ima aferu ‘respiratori’. Bakire, dalje prste od Srbije!”, poručio je predsjednik DNS Nenad Nešić, osvrnuvši se na izjavu Bakira Izetbegovića u kojoj je Srbiju optužio da razara Balkan i da ”nema gdje nije napravila probleme zadnjih 30 godina”.

”Kakav je to izvor problema Srbija? Aleksandar Vučić je u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i ostalim mjestima gdje žive Bošnjaci dobio apsolutnu podršku, kakvu Bakir nikada nije imao ni u Sarajevu. Dok je Vučić slao respiratore i u FBiH, Bakirova SDA se bogatila na respiratorima. Dok Vučić gradi Srbiju, pravi puteve, otvara fabrike, gradi mostove, Bakir ispraća mlade i poručuje im da će ih zamijeniti robotima”, ističe Nešić.

Lider DNS-a podsjeća i da Srbija sigurnim korakom ide ka Evropi, da je statusom kandidata privukla ogromne strane investicije.

”Za to vrijeme, BiH ne može da dobije ni status kandidata i punih šest godina stagnira u mjestu. Izetbegović je svojom politikom samo uspio da posvađa Bošnjake sa svim komšijama, pretvarajući čitavu zemlju u geto”, kaže Nešić.

Prvi čovjek DNS-a ističe da se divi suzdržanosti predsjednika Vučića koji godinama trpi napade iz Sarajeva, i sve to ćutke podnosi idalje pružajući ruku Bošnjacima.

”Nije Bakir kamenovan u Beogradu, a da organi Srbije nisu reagovali, nego je obrnuto. I nikada niko od Srba nije rekao da će žrtvovati mir, nego je to rekao Alija Izetbegović. Ne pričaju Srbi danas o prebrojavanju, nego Izetbegović mlađi. Sreća je pa su izbori blizu i Bakir će nakon 2.oktobra biti politička prošlost jer su ga prozreli i Bošnjaci. Neće mu napadi na Srbiju donijeti pobjedu, jer je njegov poraz u nesposobnosti da za četiri godine formira Vladu. Njegov poraz je u svima koje je otjerao zbog siromaštva, pa danas priča o robotima. Napadi na Srbiju i mržnja, Bakire, neće nahraniti nijedna usta”, poručio je Nešić i dodao:

”A Bogami, Bakire, neće ni napadi na Rusiju pojeftiniti plin niti obezbijediti ga za grijanje. De ti Bakire kaži narodu kako će se Sarajevo i Zenica grijati zimus!”

Izvor: Banjaluka.net

Nastavi čitati

Politika

Stanivuković: Za dvije godine sam ispunio 100% svojih predizbornih obećanja

Published

on

By

U Banjaluci će od narednog mjeseca biti potpuno besplatan javni prevoz za sve penzionere sa najnižom penzijom. Najavio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković.

Nastavi čitati

Politika

Gradonačelnik najavio: Od narednog mjeseca besplatan prevoz za penzionere sa najnižom penzijom

Published

on

By

U Banjoj Luci će od narednog mjeseca biti potpuno besplatan javni prevoz za sve penzionere sa najnižom penzijom. Najavio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je naveo, riječ je o sugrađanima sa penzijom do 285 KM, koji će se prvi put u istoriji voziti besplatno gradskim prevozom, a u narednim danima biće objavljen poziv sa svim detaljima u vezi sa prijavom za besplatne karte za prevoz.

-Grad Banja Luka je u proteklom periodu za javni prevoz izdvojio maksimalan iznos subvencija. I u okviru novog cjenovnika, nastavljamo da subvencionišemo javni prevoz kako za penzionere, tako i za studente i srednjoškolce iz porodica sa četvoro i više djece, a od narednog mjeseca prevoz za penzionere sa najnižom penzijom biće potpuno besplatan – kazao je gradonačelnik, koji je ovom novom mjerom ispunio još jedno dato obećanje.

Kako je rekao, uloženi su maksimalni napori da teret poskupljenja, izazvanog enormnim rastom cijena goriva, građani što manje osjete.

-Zahvaljujući upravo subvencijama koje izdvajamo za prevoz, penzioneri imaju povoljniji prevoz nego što je ikada bio i imaju najpovoljnije karte u regionu. Osim toga, srednjoškolci i studenti iz višečlanih porodica imaju potpuno besplatan prevoz – naveo je on.

Naime, aktuelna gradska administracija od početka je opredijeljena da Banju Luku učini ljepšim mjestom za život naših sugrađana, te da kroz različite vidove podrške stvori optimalnije uslove za sve stanovnike.

Osim besplatnog prevoza za penzionere sa najnižom penzijom, i ostali sugrađani iz ove populacije osjetiće podršku Grada koji priprema i neke nove olakšice.

Nastavi čitati

Politika

Rejting Mirka Šarovića u padu – evo šta je razlog

Published

on

By

Nedostatak energije u ključnom periodu kampanje, veliki problemi sa sastavljanjem liste i trzavice koje su nastale tokom sastavljana kompezacionih lista za NSRS i PDPS BiH uticale su na pad rejtinga lidera SDS-a Mirka Šarovića što je izazvalo nezadovoljstvo u stranci gdje sve veći broj pristalica da su postojali bolji kandidati, a najčešće pominjano ime je Milan Miličević, aktuelni načelnik Teslića.

-Mislim da je imalo uticaja, ali treba reći da je taj rejting u blagom padu već nekoliko mjeseci i zbog toga je ta nervoza i zato su svi motori upaljeni. Mislim da je zasigurno 5 do 7 posto manji od rezultata koje su objavili mediji bliski opoziciji – otkriva nam izvor iz vrha SDS-a.

Za razliku od prethodnih kampanja u najstarijom stranci u Srpskoj nedostaje euforija, a da li će pronaći rješenje za spas situacije vidjećemo u narednom periodu.

Izvor: Nacional.live

Nastavi čitati

Aktuleno