Connect with us

Politika

Nešić: Glas za DNS je glas za privredu i povezivanje, a ne za sukobe i podjele

“Glas za DNS je glas za privredu i povezivanje, za nove puteve, mostove, aerodrome i infrastrukturu. To smo pokazali da znamo da radimo. Dok drugi grade političke barijere DNS će ih rušiti i povezivati ljude”, rekao je kandidat DNS-a za člana Predsjedništva BiH, Nenad Nešić tokom posjete Brčkom, koje je obišao zajedno sa Radislavom Jovičićem, kandidatom za predsjednika Republike Srpske.


Nešić je istako da više poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini znači više glasova za izgradnju 1000 stanova za mlade bračne parove i i za nacionalne plate za majke četvoro i više djece.


“Treći put DNS-a je put ekonomski jake Republike Srpske koja ima godišnji rast od 5% i koja može osloboditi od poreza i doprinosa svakog privrednika koji zaposli 30 novih radnika. To je put koji će omogućiti Brčkom da bude prava tačka povezivanja i privredni centar koji na najbolji način koristi svoj položaj”, naglasio je predsjednik DNS u Brčkom.


Radislav Jovičić, kandidat DNS-a za predsjednika Republike Srpske istakao je da DNS ima konkretan plan razvoja, a ne prazne priče.
“Glas za DNS je glas za 100 milona KM za subvencionisanje kredita za nabavku opreme i pokretanje biznisa. Mi moramo iskoristiti potencijale koje nam je Bog dao i podržati ljude koji žele da razvijaju privredu, a DNS ima i plan i kvalitetne kadrove za to”, naveo je Jovičić.

Politika

OD ČEGA ĆE ŽIVJETI Hoće li Šarović i Izetbegović na biro za zapošljavanje ili u penziju?

Bakir Izetbegobić, lider SDA, nakon poraza na izborima ostaje bez posla, što bi značilo da će se njegovo ime naći na birou za zapošljavanje ili u proceduri fonda penzionog osiguranja za sticanje penzije. Ali, nije jedini politički gubitnik na ovim izborima. Tu je i generacija Mirko Šarović.

Ova priča nije od juče. Pričalo se o Bakiru na birou i prije četiri godine, čak ju je i sam lider SDA potencirao u jednoj od izjava, ali nikada se nije prijavio kao nezaposlena osoba.

On vjerovatno ni ove godine, kao ni tada nema namjeru da se prijavi na Biro. Njegov plan je sigurno da ponovo “dobije posao” u Domu naroda Parlamenta BiH, ali ako SDA dobije tri poslanika kako bi on mogao biti izabran za predsjedavajućeg.

Tada će Izetbegović umjesto naknade na birou mjesečno zarađivati više od 5.000 KM. Ako SDA ne dobije tri poslanika, Izetbegović će profesionalizovati svoj status predsjednika stranke, te tako biti prijavljen kao zaposlenik SDA. Kolika bi mu plata tada bila, nije poznato.

Ali nije Bakir jedini, tu je i Mirko Šarović. Za razliku od Jelene Trivić koja je do sada obavljala poslove Narodnog poslanika i univerzitetskog profesora, sada joj samo preostaje jedna plata na fakultetu.

Mirko Šarović, kao diplomirani pravnik i političar bez funkcije, osim toga što je predsjednik SDS-a u odbrojavanju, takođe sa svojih 66 godina ispunjava uslove za penziju, ne i za biro.

Kakav će biti rasplet političkih gubitnika pred nama je, ali vjeruje se da će politički veterani ipak stranku iskoristiti kao firmu za pokriće troškova života.

Nastavi čitati

Izbori 2022.

KAKAV PRIZOR! Borenović priča, u pozadini SNSD poručuje: Pobjeda!

Fotografija govori 1000 riječi. Baš tako je izgledalo tokom govora predsjednika PDP-a Branislava Borenovića jedan od fotoreportera je zabilježio zanimljivu fotografiju.

Naime dok je Borenović držao govor, iza njega je na bilbordu osvanula izborna poruka SNSD-a.

Nastavi čitati

Politika

STANIVUKOVIĆ SE OBRATIO NA SKUPU! Ne mogu da podnesem da moj narod zbog političara napušta Republiku Srpsku (UŽIVO)

Prisutnima na skupu obratio se i gradonačelnik Banjaluke.

Banjaluka je slobodan grad. Mi smo dostojanstveni i jedino što želimo jeste istina, makar to bio samo edan posto mi ćemo učiniti da to bude 100 posto, rekao je Stanivuković.

 

Nastavi čitati

Aktuleno