Connect with us

Banjaluka

NIJEDAN GRADONAČELNIK NIJE OVO URADIO Stanivuković u Bronzanom Majdanu, počela izgradnja rezervoara

Reklamni prostor


U Bronzanom Majdanu počela je izgradnja dovodnog cjevovoda do rezervoara Crno vrelo, u dužini od 1,1 kilometar, kao i rezervoara zapremine 320 metara kubnih.

Nakon završetka radova na ovom rezervoaru, biće poboljšano vodosnabdijevanje kompletnog naselja, kao i visinskih zona koje do sada nisu imale vodu. Uz sve to, po završetku radova, biće stvoreni i uslovi za razvoj mreže prema Stratinskoj.

Radove je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je poručio da je ova gradska administracija uspjela ono što do sada niko nije – da izdvoji dva i po miliona KM da se u potpunosti riješi problem vodosnabdijevanja ovog dijela Banje Luke.

-Radimo dio po dio. Završavamo rezervoar u Melini, koji je primarni da to područje dobije vodu. Danas radimo rezervoar koji je potreban da domaćinstva u visinskim zonama dobiju vodu i radimo dovodni cjevovod do tog rezervoara. Preko 450.000 KM je vrijednost ovih radova koje danas započinjemo u Bronzanom Majdanu – istakao je gradonačelnik.

Kako je naglasio, domaćinstva na ovom području, okončanjem ovih radova, više neće imati problem sa vodosnabdijevanjem.

-Nastavljamo dalje sa gradnjom trećeg rezervoara, tako da na potezu Bronzanog Majdana i okolnih sela u potpunosti završimo vodu i da ova domaćinstva imaju bolje uslove za život – zaključio je gradonačelnik.

Miroslav Ševo iz Savjeta MZ Bronzani Majdan kazao je da se danas radi na vodovodu, o kojem se govori zadnjih desetak godina.

-Ova administracija uspjela je za samo godinu i po dana da pokrene ovaj značajan projekat. Rješavanjem ovog rezervoara biće riješeno uže područje Bronzanog Majdana sa urednim snabdijevanjem vodom. Glavni rezervoar koji se gradi na Pilipovom brdu u Melini riješiće, ne samo problem mještana Bronzanog Majdana, nego i Kmećana, Obrovca, Meline i nastaviće dalje prema Stratinskoj. Negdje oko 650 domaćinstava dobiće konstantno snabdijevanje vodom – kazao je Ševo.

U ime mještana, izrazio je zahvalnost gradskoj administraciji, ističući da se bez vode ne može živjeti.

Rok za izvođenje radova koji su danas počeli je 180 dana. Izvođač je preduzeće „Hidrokop“ Banja Luka.

Podsjećamo, Mjesna zajednica Bronzani Majdan je predviđena da se integriše u vodovodni sistem Crno vrelo.

Banjaluka

Drinić: Riješili smo višedecenijski problem – Slavićka će dobiti vodu

Reklamni prostor


Višedecenijski problem u mjesnoj zajednici Slavićka konačno je riješen.
Projekat vrijedan 1, 7 miliona KM.
– Više od 200 domaćinstava biće priključeno na vodovodnu mrežu.
Srećni smo kad riješimo veliki problem porodicama i učinimo im život lakšim i ljepšim. Želimo da naša sela žive, da motivišemo ljude da ih ne napuštaju i planiramo još mnogo toga dobrog da uradimo, rekao je saradnik za regionalnu i privrednu saradnju u Kabinetu gradonačelnika Nebojša Drinić.
On je danas sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem razgovarao sa mještanima Slavićke.
-Uz zdravicu čestitih domaćina dobili smo i izraze zahvalnosti i pohvale za naš predan rad.Nastavljamo s uređenjem i novim
poslovima za naš grad, istakao je Drinić.

Nastavi čitati

Banjaluka

Table banjalučkih legendi na putu ka Banj brdu

Reklamni prostor


Sedam tabli sa fotografijama i biografijama sportskih legendi Banjaluke Milorada Karalića, Slađane Golić, Antona Josipovića, Abasa Arslanagića, Nebojše Popovića, Zlatana Arnautovića i Zdravka Rađenovića postavljeno je pored staze koja vodi ka Banj brdu.

Ovu akciju je organizovalo udruženje “Banjalučani za svoj grad” kako je navedeno, sa namjerom da fantastični poduhvati proslavljenih sportskih asova nikada ne padnu u zaborav.

Nastavi čitati

Banjaluka

Stanivuković: Ako bude potrebno, ustupićemo Dragičeviću lokaciju štanda PDP

Reklamni prostor


Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je, odgovarajući novinarima, rekao da je Davoru Dragičeviću i grupi Pravda za Davida, koliko je on upoznat, dozvoljeno postavljanje info pulta na Trgu Krajine u petak 30.septembra.

– Ukoliko Dragičeviću, odnosno grupi Pravda za Davida, ne bude odgovarala pozicija koju dobiju, ponudićemo im poziciju na kojoj se nalazi štand PDP-a koji služi u izborne svrhe. Zaista, ni to neće biti nikakav problem i time želimo da pokažemo da je trg slobodan za sve građane Srpske – rekao je Stanivuković.

Podsjećamo, <a href=”https://blink.ba/davor-dragicevic-umjesto-presude-ubicama-mog-sina-danas-se-sudi-meni-zbog-borbe-za-istinu/”>Dragičević je danas pred Osnovnim sudom u Banjaluci rekao da, za sada, nije dobio dozvolu za postavljenje info pulta grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine</a>, ali i ako ne dobije dozvolu od Grada Banjaluka da će on postaviti pult.

Nastavi čitati

Aktuleno