Connect with us

Hronika

NOVA HAPŠENJA U BANJALUCI! Zbog šverca droge ponovo uhapšen Cvijetić, “pali” i policijski inspektori

Šest osoba uhapšeno je u nastavku akcije “Transpoter” zbog organizovanog kriminala, zloupotrebe službenog položaja i šverca narkoticima, a među njima i Bojan Cvijetić, bivši savjetnik nekadašnjeg ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, koji je ranije osumnjičen za šverc velikih količina kokaina.

Nezvanično, slobode su lišeni i inspektori iz Poliicijske uprave Banjaluka Danijel Kovačić i Miladin Vučić, te Mladen Milovanović, Predrag Vatreš i Siniša Vukašinović.

Oni se svi navodno povezuju sa Petrom Dukićem koji je ranije obuvaćen ovom akcijom i osumnjičen za šverc velike količine narkotika.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da su uhapšeni B.C, M.M, P.V, S.V, D.K. i M.V. na području Banjaluke.

Iz MUP – a su saopštili da će uhapšeni danas biti sprovedeni u Tužilaštvu BiH.

– Tužilaštvu će biti dostavljen i izvještaj o počinjenom krivičnom organizovani kriminal i to lice B.C. kao organizatora kriminalne grupe i lice A.N. u vezi sa neovlašćenim prometom opojnim drogama. M.M. i P.V. se sumnjiče za neovlašteni promet opojnim drogama, te zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja – saopšteno je iz policije.

Dodaje se da je P. D. osumnjičen kao organizator kriminalne grupe, M.M, D.K, S.V. i M.V. za zloupotrebu službenog položaja i sprečavanje dokazivanja.

U MUP- u su naveli da se sve aktivnosti sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

– Imajući u vidu da se među lišenim slobode nalaze i dva policijska službenika, D.K. i M.V, isti će biti suspendovani, a protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak – navodi se u saopštenju.

Akcija “Transporter” pokrenuta je u novembru 2021. godine kada je uhapšeno 11 osoba zbog sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili međunarodnim krijumčarenjem marihuane i kokaina. Tada su zaplijenjena 303 kilograma skanka vrijedna 1,2 miliona KM, a koji je nađen u kombiju koji je koristio Dukić.

On je tada izbjegao hapšenje, ali se početkom decembra lani predao sudskoj polciji u Sarajevu. Nakon toga mu je određen pritvor u kome je bio sve do prve polovine avgusta ove godine kada je pušten na slobodu uz mjere zabrane. Tada je pritvor ukinut i Aleksandru Nikoliću takođe uz izricanje mjera zabrane. Grupom razbijenom u akciji “Transporter” rukovodio je Bojan Cvijetić koji je ranije bio savjetnik Dragana Mektića u vrijeme njegovog mandata kao ministra bezbjednosti BiH. Kod Cvijetića su u pretresu pronađeni povjerljivi dokumenti Obavještajno bezbjednosne agencije. Istragom je, između ostalog, utvrđeno da je ova grupa u vrijeme “zaključavanja” zbog panedmije virusom korona svakodnevno su krijumčarili između 50 i 100 kg droge, a finasijska istraga je pokazala da raspolažu sa najmanje pola miliona maraka koje bi mogli koristiti za kupovinu droge.

Tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara je u Sudu BiH na ročištu za određivanje pritvora šestorici uhapšenih u akciji “Transporter” u novembru 2021. godine rekao da je Cvijetić bio u vrhu međunarodne kriminalne organizacije koja je preko narko kartela iz Južne Amerike nabavljala kokain “na tone” i preko Evrope ga dovozila u BiH.

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno