Connect with us

Politika

OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE Đajić neće na vrijeme završiti garažu od 35 miliona KM (FOTO)

Reklamni prostor


Parking garaža kod Univerzitetsko – kliničkog centra u Banjaluci za čiju je izgradnju izdvojeno 35 miliona maraka neće biti završena krajem ovog mjeseca kako je to predviđeno ugovorom.

Na tabli koja daje osnovne informacije o ovom projektu kao rok za završetak se navodi septembar ove godine.

Međutim, ne treba biti građevinski inženjer da bi se zaključilo kako to neće biti ispoštovano.

Direktor i vlasnik preduzeća “Marković invest RM” iz Laktaša,  koje je dobilo ovaj izuzetno vrijedan posao Rade Marković kaže kako je novi rok za završetak, kraj ove godine.

FOTO: Capital

Rok je dvanaesti mjesec ove godine, otprilike će biti tada. Imali smo velike probleme sa cijenama materijala koje su ludovale i mijenjale se na svakodnevnom nivou. Trudimo se i borimo maksimalno”, kazao je Marković.

On nije spominjao probleme oko slijeganje zemlje, a o kojima se mnogo pisalo u posljednje vrijeme. Uprava UKC-a na čelu sa direktorom Vladom Đajićem ih je uglavnom negirala ili pokušavala da ublaži.

FOTO: Capital

Podsjećamo, neimari su potporne zidove koji su se pod teretom zemlje nakrivili podupirali bagerom.

Slučaj je krajem jula ispraćen i od strane Inspektorata Republike Srpske, čiji su inspektori utvrdili kako nije bilo nepravilnosti u pogledu gradnje objekta.

Inače, gradanja objekta treba da se realizuje u dvije faze. Prva obuhvata garažu sa 2.500 parkig mjesta na četiri etaže, dok će se u drugoj fazi graditi komercijalni sadržaji.

Radovi su počeli u junu 2020. godine, a dogovoreno je da se plaćanje vrši u 50 jednakih rata. Prema računici iz Uprave UKC-a, kroz naplatu parkinga trebala bi da se otplati za 17 godina.

Informacije smo pokušali da dobijemo i od direktora Đajića, ali nam se na telefon nije javljao. Do objave ovog teksta odgovore na naša pitanja nismo dobili ni od službe za informisanje UKC-a.

CAPITAL: D. Tovilović

Politika

Kandidat SDA (2016) predsjednik biračkog odbora ispred SNSD!

Reklamni prostor


Admir Alibašić, član SDA, postavljen je za predsjednika biračkog odbora u ime SNSD-a u Jablanici. On je poziciju predsjednika biračkog odbora u ime SNSD prihvatio dok je bio član SDA, navodi se u prijavi koju je Centralnoj izbornoj komisiji BiH uputila organizacija “Pod lupom”.

Centralna izborna komisija je kaznila SNSD i SDA zbog trgovine biračkim odborima u Jablanici sa po 4000 maraka. Kazna je izrečena na osnovu dopunjenih nametnutih izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Izmjene zakona, nedavno, je nametnuo visoki predstavnik u BiH, Kristijan Šmit.

CIK navodi da je Alibašić prihvatio funkciju predsjednika biračkog odbora dok je bio član SDA kao i da je utvrđena trgovina biračkim odborima. Takođe, nvodi se da SNSD u Jablanici nema kandidate kao ni mjesne ili opštinski odbor.

“SNSD je s ciljem pogodovanja drugom političkom subjektu, SDA, zloupotrijebio zakonsko pravo na učešće u radu biračkih odbora“, navodi se u prijavi.

Admir Alibašić je kažnjen sa 1000 maraka i zabranjen mu je rad u biračkim odborima.

GERILA info

Nastavi čitati

Politika

LUKAČ U AKCIJI! Prešao Drinu na ziplajnu (VIDEO)

Reklamni prostor


Da mu ne treba kaskader i da ima kondiciju za svaku adrenalinsku aktivnost, mnogi su se i sami mogli uvjeriti u Višegradu, kada je Dragan Lukač, aktuelni ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske prešao rijeku Drinu na ziplajnu.

Boraveći nedavno u Višegradu, Lukač je isprobao ovu turističku atrakciju i dokazao da i u pedesetim godinama ima kondiciju po kojoj ga pamte mnogi saborci dok je bio u Specijalnoj brigadi policije.

Video pogledajte OVDE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavi čitati

Politika

DNS: Da li će se kandidati SDS, PDP i SNSD pojaviti na debatama na RTRS?

Reklamni prostor


DNS kao ozbiljna politička stranka smatra da je dijalog osnov političkog života i da izborna kampanja služi za što bolje predstavljanje sopstvenog programa. U tom smislu ne razumijemo strah drugih kandidata za inokosne funkcije da učestvuju u TV duelima. Prema našim shvatanjima to je prava prilika da građani uporede i ocijene kandidate i njihove politike. Smatramo da je program DNS za razvoj, ekonomiju i napredak Srpske u tom smislu dominantan i naši kandidati za člana Predsjedništva BiH i za predsjednika Republike Srpske, Nenad Nešić i Radislav Jovičić odazvali su se na svaki poziv za debatu. Pozivamo ostale kandidate da u finišu kampanje skupe hrabrosti i shvate značaj debate te da se odazovu na TV duele koji su zakazani za 29. i 30. septembar.

Nastavi čitati

Aktuleno