Connect with us

Region

Oca, majku i djeda zaklao u porodičnoj kući

Reklamni prostor


Suđenje Čačaninu Iliji Glišoviću (21), koji je ove godine u aprilu počinio trostruko ubistvo u svojoj porodičnoj kući u čačanskom naselju Kulinovci, zaklavši nožem svog oca Milana (57), majku Slađanu (49) i djeda Sretena (87), počeće danas pred Višim sudom u Čačku.

Optužnim predlogom Glišoviću se na teret stavlja da je počinio krivično djelo teško trostruko ubistvo.

Ilija je nakon hapšenja, poslije kraćeg vremena provedenog u istražnom zatvoru u Čačku, prebačen u u Specijalnu bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu, gdje je pod nadzorom ljekara, a do sada je urađeno više od 10 stručnih vještačenja.

– Od aprila do danas obavljeno je više od 10 vještačenja počev od DNK analiza, bioloških vještačenja, pa do analize tragova. Ispitani su i svjedoci. Zasad je na snazi prijedlog mjere liječenja u zatvorenoj zdravstvenoj ustanovi, pri Centralnom zatvoru – kazao je Radisav Vesović, Glišovićev branilac po službenoj dužnosti.

Na današnjem pripremnom ročištu, na kojem će prisustvovati i okrivljeni Glišović, biće predočeni dokazi.

– Više puta sam ga posjetio i razgovarao sa njim. Zbog njegovog zdravstvenog stanja teško je reći kako će se on uopšte izjasniti po pitanju krivice. Njegovi odgovori su konfuzni, ima brojne rupe u pamćenju, a raspoloženje varira od faze do faze. Njegovi odgovori, kao i stanje u kojem se nalazi, upravo su onakvi kako su vještaci opisali u svojim izveštajima -rekao je Vesović.

Postupak pred Višim sudom u Čačku će voditi sudija Saša Mitrović, a tužilac je Anka Bradić ispred Višeg javnog tužilaštva.

Region

Vučić: Nećemo priznati referendume u Ukrajini

Reklamni prostor


Srbija ne može i neće priznati očekivanu odluku ruskog parlamenta o prijemu teritorija Ukrajine na kojima su održani referendumi o pripajanju Rusiji, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Mi štitimo vlastiti teritorijalni integritet i u našem je najboljem interesu da štitimo teritorijalni integritet međunarodno priznatih zemalja. To je jedino što se sigurno ne može mijenjati, te su stvari za nas od presudnog značaja”, rekao je Vučić novinarima poslije ceremonije otvorenja jedne danske tvornice u Inđiji.

On je ponovio da Srbija neće priznati referendume, provedene na Ukrajinskim teritorijima pod kontrolom ruskih civilno-vojnih vlasti.

On je naglasio kako ga “baš zanima” kako će (Brisel) pokrenuti proceduru za prijem Kosova u Savjet Evrope nakon odluke o pripajanju četiri ukrajinske oblasti Rusiji poslije provedenog referenduma.

Ponovio je da su međunarodni pritisci na Srbiju u pogledu Rusije i uvođenja sankcija Moskvi “brojni”, te da očekuje da će se oni tek umnožavati.

“Sve je manje strpljenja, nervoza je sve veća i sve grupe za pritisak, kao i dio medija i političkih stranaka, biće angažovani. I za jednu i za drugu stranu”, rekao je Vučić, naglasivši da je njegov posao briga o Srbiji i njezin interesima.

   
Nastavi čitati

Region

NEVJEROVATNA NESREĆA Čovjeka ujela osa u vožnji, doživio anafilaktički šok, pa se zakucao u betonski stub

Reklamni prostor


Ovakva nesreća dešava se jednom u milion, muškarca je ujela osa dok je bio za volanom i na licu mjesta je doživeo anafilaktički šok i sletio sa puta, “opelom” se zakucao u betonski stub.

Na lokalnom putu u selu Prislonica kod Čačka došlo je do saobraćajne nesreće, kada je vozač putničkog automobila “opel” izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo sa puta i udario u betonski stub za rasvjetu. Kako se nesreća dogodila u naseljenom mjestu, mještani su odmah pritrčali da pomognu vozaču.

– Vozač je samo odjednom skrenuo i udario u banderu, pomislili smo da je izgubio kontrolu jer je možda popio malo više ili je proklizao. Međutim, ono što se desilo ostavilo nas je bez teksta. Vozaču je u kola uletjela osa i ujela ga, a čovjek je alergičan i na licu mjesta doživeo je anafilaktički šok, zato je i sletio sa puta – kaže za RINU jedan od očevidaca.

Nastavi čitati

Region

Vučić očekuje da Rusija pripoji ukrajinske oblasti, Srbija neće priznati odluku

Reklamni prostor


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne može i neće priznati očekivanu odluku Državne dume Rusije o prijemu teritorija Ukrajine na kojima su održani regerendumi, u sastav Rusije.

“Mi štititmo sopstveni teritorijalni integritet i u našem je najboljem interesu da štitimo teritorijalni integritet međunarodno priznatih zemalja i to je jedino što sigurno ne može da se menja, to su stvari koje su za nas od presudnog značaja”, istakao je Vučić, prenio je Tanjug.

Dodao je da Srbija u tom slučaju više ne bi imala nikakvu poziciju ne samo kada je riječ o Kosovu već i oko poštovanja koje danas zaslužuje u međunarodnoj zajednici.

Nastavi čitati

Aktuleno