Connect with us

Hronika

Očuh djevojčice iz Bihaća se dopisivao sa pedofilom, pa ga prijavio policiji

Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona prije dva dana je podnesena prijava uz navode o pedofiliji protiv osobe koja je pokušala preko društvenih mreža doći do djevojčice.

Prema informacijama MUP USK 26. februara policija je dobila prijavu da je stariji muškarac razmjenjivao poruke eksplicitnog sadržaja sa djevojčicom od 11 godina.

– Nakon što budu izvršene sve provjere, ukoliko budu utvrđeni elementi krivičnog djela izvještaj o mogućem počinjenju će biti podnesen nadležnom Kantonalnom tužilaštvu USK – rečeno je za N1 u MUP-u USK.

Na društvenim mrežama Edin Beganović je podijelio prepisku njegove pastorke sa navodnim pedofilom, što je izazvalo burne reakcije javnosti. Riječ je očuhu  djevojčice (11) kojoj se putem mreža obratio čovjek koji je navodno iz Visokog. Očuh djevojčice govorio je za N1 o ovom slučaju.

Kako je kazao riječ je o kćerki njegove supruge, a da se on brine o njoj kao da mu je vlastito dijete. On navodi da je djevojčica na TikToku dobila određene poruke te mu prijavila to.

– Ona ima TikTok gdje su i ostala djeca i njene kolege iz škole. Došla mi je i rekla: ‘Evo meni neko piše poruke.’ Ja sam otvorio poruke i vidio da je starija osoba i da nisu prijatelji, ništa, već je on redom slao poruke djevojčicama. Onda sam ja preuzeo telefon i od prvog odgovora sam krenuo da pišem s njim da vidim šta želi ta osoba. Kad sam vidio šta želi ja sam otišao sa djevojčicom i njenom majkom u policijsku stanicu Bihać i prijavio te su oni napravili službenu zabilješku, a on je i u tom momentu dok smo bili u policijskoj stanici pisao na taj profil – rekao je Beganović.

Takođe, Beganović je, kako je naveo, želio da osobu koja piše djevojčici namami da dođe u Bihać.

– Ja sam njega mamio da dođe u Bihać i u ime djeteta sam pisao da roditelji navodno odlaze tri dana u Sloveniju. Želio sam da ga navučem, pretresem i predam organima gonjena – istakao je Beganović.

Kako je rekao Beganović, ta osoba je nastavila pisati te je odlučio prepisku objaviti na društvenim mrežama da bi, kako navodi, javnost upozorio šta sve nas okružuje. Potom se ta osoba javila Beganoviću.

– On se meni javio i pisao: ‘Izvini molim te, nisam ništa tako htio’. Rekao sam mu da sam ja pisao i govorio da sam osmi razred i da nije shvatio da dijete od 11 godina može biti osmi razred. Onda mi je rekao da ima svoje neke ljude koji će me naći pa sam mu ja dao svoj broj telefona i tražio njegovu adresu da sa svojim ljudima dođem, a on me na kraju blokirao – naveo je Beganović.

Osim ovog slučaja Beganović je, tvrdi, imao još jedan susret sa navodim pedofilom kojeg je na kraju pretukao, dobio novčanu kaznu i sada čeka sudski postupak.

Ističe na kraju da ukoliko MUP i nadležno Tužilaštvo u USK ne utvrde odgovornost osobe koje se pokušala dopisivati s  njegovom pastorkom on će ići u u Federalnu upravu policije i obratiti se svim relevantnim organizacijama.

SrpskaCafe

Hronika

MAJKA osmogodišnjakinje NAĐENE U KADI – BIO JE DOBAR OTAC!

Nevena T, majka osmogodišnje L. P., pojavila se danas u beogradskom naselju Mirijevo, u kojoj je njen bivši nevjenčani suprug nekoliko godina zatočenu držao njihovu kćerku.

– On nije takav, dobar je otac. Vidjela sam dijete prije nekoliko mjeseci, bila je dobro, nije tačno da ju je držao u kadi u kupatilu – vikala je Nevena.
Beogradski mediji navode da je bila prilično nervozna, uznemirena i uplašena zbog prisustva većeg broja policajaca. Ni jednog trenutka nije osudila postupak nekadašnjeg partnera Uroša Pašajlića, za kojim se traga.
– Ja sam nervni bolesnik, imam zdravstvenih problema, molim vas da me ostavite na miru. Nije mi dobro od kad sam saznala za sve ovo.

Nastavi čitati

Banjaluka

SRBIJANAC I DALJE U BJEKSTVU – ZA TRI MJESECA Banjalučanima UKRAO 160 hiljada maraka!

Državljanin Srbije D.R. prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio 34 teške krađe na području Banjaluke.

Naime, krađe su rasvijetljene u akciji “SILVER”, usmjerenoj na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela.

Banjalučka policija je došla do saznanja da se D.R. može dovesti u vezu sa izvršenjem 34 teške krađe izvršene od 01.01. do 05.03.2023. godine.

“Lice D.R. se sumnjiči da je uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata nasilo ulazilo u unutrašnjost porodičnih kuća i stanova na području Grada Banjaluka, a potom vršilo premetačinu, pronalazilo i otuđilo novac i razne vrijedne predmete. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 160.000 KM”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres stana i drugih prostorija u Banjaluci, kao i opela, koje je D.R. koristioo, kojom prilikom je pronađen 91 predmet koji je uz potvrdu privremeno oduzet (zlatni i srebrni nakit, ručni satovi, mobilni telefoni, vatreno oružje, odjevni predmeti), a koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnih krivičnih djela.

Nastavi čitati

Hronika

OSMOGODIŠNJA OČEVA ZATOČENICA – nikad nije izašla van?!

MUP Srbije raspisao je potjernicu za Urošem Pašajlićem (38) koji se tereti da je godinama držao kćerku (8) kao “roba” u stanu na Zvezdari, djevojčica je živjela u kadi, a kako je Telegraf saznao od sagovornika iz istrage ovog slučaja, ona nikada nije bila kod ljekara, niti je izašla napolje.
– Devojčica nikada nije bila kod lekara na pregledu, nije krenula u školu, niti je izašla napolje. Komšije dete uopšte nisu nikada videli. Nađena je sklupčana u kadi, dezorjentisana, neuhranjena… Dali su joj neophodnu negu kod lekara i prebačena je u prihvatilište, dakle, nije životno ugrožena. Osim toga, bilo je navoda da se majka deteta pojavljivala oko stana na Zvezdari. Ti navodi nisu potvrđeni, majka je osuđivana, njoj je pravno oduzeto starateljstvo, ona je zavisnik, lišena je mogućnosti da bude “majka” detetu, tako da nadležni nju nisu ni tražili, niti će. Čeka se da on bude uhapšen – rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tragaju za Urošem Pašajlićem (38) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivična djela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Podsjetimo, djevojčica (8) koju je otac godinama držao kao roba u stanu na Zvezdari, kako Telegraf saznaje, nađena je u sklupčana u kadi i dezorjentisana.

– DvIJe policajke su provalile u stan i pronašle dJevojčicu u kadi. Bila je sklupčana i dezorjentisana. Jedva je govorila, a još uvijek se ne zna da li je izlazila napolje. Na kadi je bilo nekoliko kesica pereca i ostaci ubuđale hrane koje je djevojčica jela. Takođe, tu je i jedna fotografija na kojoj su muškarac i djevojčica za koje se pretpostavlja da su Uroš i dijete – rekao je sagovornik iz istrage.

Navodi da je dijete pripalo ocu na staranje nakon što je majka završila u psihijatrijskoj ustanovi, jer je, pod dejstvom narkotika napala svoju majku. Prije četiri dana dežurni zamjenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je obaviješten od strane policijskih službenika da je u PS Palilula došla Ivana L. (47) koja je prijavila nasilje od strane nevjenčanog supruga Uroša Pašajlića, koji joj je nanio vidne tjelesne povede.

Naime, zamjenik javnog tužioca je dao nalog da policijski službenici zbog hapšenja osumnjičenog oca nasilno uđu u stan, obzirom da niko nije otvarao vrata. On nije bio u stanu, ali je pronađena djevojčica starosti osam godina koja je odmah upućena na ljekarske preglede i smještena u Dom za nezbrinutu djecu, odakle je prebačena u dječiju kliniku radi daljih detaljnih pregleda, budući da je konstatovano da je dijete neuhranjeno i zapušteno.

Po nalogu dežurnog zamjenika javnog tužioca odmah je raspisana potraga za osumnjičenim zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Nasilje u porodici, potom Protivpravno lišenje slobode nevjenčane supruge, kao i da je izvršio krivično djelo Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i Kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dijete.

Do sada je Prvo osnovno javno tužilaštvo došlo do saznanja da je djevojčica odlukom suda povjerena na staranje ocu, s obzirom na to da je majka ranije bila zavisnik, a da je utvrđeno da je otac podoban roditelj.

Nakon što osumnjičeni bude uhapšen, biće mu određeno zadržavanje kako je to naloženo od strane dežurnog zamjenika javnog tužioca dana 24.03.2023. godine, te će u zakonskom roku biti saslušan na okolnosti izvršenja krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret, a zatim će tužilaštvo sprovesti dokazni postupak o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Nastavi čitati

Aktuleno