Connect with us

Hronika

Očuh djevojčice iz Bihaća se dopisivao sa pedofilom, pa ga prijavio policiji

Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona prije dva dana je podnesena prijava uz navode o pedofiliji protiv osobe koja je pokušala preko društvenih mreža doći do djevojčice.

Prema informacijama MUP USK 26. februara policija je dobila prijavu da je stariji muškarac razmjenjivao poruke eksplicitnog sadržaja sa djevojčicom od 11 godina.

– Nakon što budu izvršene sve provjere, ukoliko budu utvrđeni elementi krivičnog djela izvještaj o mogućem počinjenju će biti podnesen nadležnom Kantonalnom tužilaštvu USK – rečeno je za N1 u MUP-u USK.

Na društvenim mrežama Edin Beganović je podijelio prepisku njegove pastorke sa navodnim pedofilom, što je izazvalo burne reakcije javnosti. Riječ je očuhu  djevojčice (11) kojoj se putem mreža obratio čovjek koji je navodno iz Visokog. Očuh djevojčice govorio je za N1 o ovom slučaju.

Kako je kazao riječ je o kćerki njegove supruge, a da se on brine o njoj kao da mu je vlastito dijete. On navodi da je djevojčica na TikToku dobila određene poruke te mu prijavila to.

– Ona ima TikTok gdje su i ostala djeca i njene kolege iz škole. Došla mi je i rekla: ‘Evo meni neko piše poruke.’ Ja sam otvorio poruke i vidio da je starija osoba i da nisu prijatelji, ništa, već je on redom slao poruke djevojčicama. Onda sam ja preuzeo telefon i od prvog odgovora sam krenuo da pišem s njim da vidim šta želi ta osoba. Kad sam vidio šta želi ja sam otišao sa djevojčicom i njenom majkom u policijsku stanicu Bihać i prijavio te su oni napravili službenu zabilješku, a on je i u tom momentu dok smo bili u policijskoj stanici pisao na taj profil – rekao je Beganović.

Takođe, Beganović je, kako je naveo, želio da osobu koja piše djevojčici namami da dođe u Bihać.

– Ja sam njega mamio da dođe u Bihać i u ime djeteta sam pisao da roditelji navodno odlaze tri dana u Sloveniju. Želio sam da ga navučem, pretresem i predam organima gonjena – istakao je Beganović.

Kako je rekao Beganović, ta osoba je nastavila pisati te je odlučio prepisku objaviti na društvenim mrežama da bi, kako navodi, javnost upozorio šta sve nas okružuje. Potom se ta osoba javila Beganoviću.

– On se meni javio i pisao: ‘Izvini molim te, nisam ništa tako htio’. Rekao sam mu da sam ja pisao i govorio da sam osmi razred i da nije shvatio da dijete od 11 godina može biti osmi razred. Onda mi je rekao da ima svoje neke ljude koji će me naći pa sam mu ja dao svoj broj telefona i tražio njegovu adresu da sa svojim ljudima dođem, a on me na kraju blokirao – naveo je Beganović.

Osim ovog slučaja Beganović je, tvrdi, imao još jedan susret sa navodim pedofilom kojeg je na kraju pretukao, dobio novčanu kaznu i sada čeka sudski postupak.

Ističe na kraju da ukoliko MUP i nadležno Tužilaštvo u USK ne utvrde odgovornost osobe koje se pokušala dopisivati s  njegovom pastorkom on će ići u u Federalnu upravu policije i obratiti se svim relevantnim organizacijama.

SrpskaCafe

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno