Connect with us

Uncategorized

Od ponedjeljka: Obustava saobraćaja u dijelu Gundulićeve i Ulice olimpijskih pobjednika

Od 6.marta do 01.aprila biće obustavljen saobraćaj u Ulici olimpijskih pobjednika, na dijelu od Bulevara srpske vojske do Trga Republike Srpske broj 8 i u Gundulićevoj ulici od raskrsnice Olimpijskih pobjednika do Gundulićeve broj 106, zbog rekonstrukcije Ulice olimpijskih pobjednika i raskrsnice sa Gundulićevom ulicom.

Iz Grada mole sve učesnike u saobraćaju za oprez i razumijevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Uncategorized

Banjaluku pogodilo OLUJNO NEVRIJEME, civilni odsjek upozorava

Jaka kiša praćena snažnim udarima vjetra pada u najvećem gradu Republike Srpske.

Meteorolozi su ranije najavili da se danas u Republici Srpskoj i Federaciji BiH očekuje umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i hladno vrijeme, sa dnevnom temperaturom od tri do 12 stepeni Celzijusovih.

Iz banjalučkog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice danas su pozvali stanovnike na dodatni oprez zbog najavljenih padavina i jakog vjetra. Pozvali su građane Banjaluke da preduzmu sve mjere i radnje zaštite lične bezbjednosti i imovine.

– Apelujemo da se sugrađani u vrijeme kada su prognozirane nepovoljne vremenske prilike ne kreću u blizini vodova električne energije, oštećenih stabala, lako lomljivih predmeta na visinama, te da uklone stvari koje bi u slučaju vjetra mogle pasti sa viših dijelova objekata i izazvati povrede – naveli su iz Civilne zaštite.

Napomenuli su da je neophodno da građani prilikom napuštanja objekta zatvore prozore i vrata, te urede dvorišta, prenosi Glas Srpske.

– Apelujemo i da direktori javnih institucija, preduzeća i drugih pravnih lica preduzmu određene mjere na zaštiti imovine u vlasništvu preduzeća – naveli su iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice.

Nastavi čitati

Svijet

GRK TUŽIO željeznice zbog NESREĆE

Jedan Grk (90) zatražio je nadoknadu štete od grčke željeznice zbog toga što je njegova njiva “pregažena” tokom potrage i spasavanja ljudi nakon sudara vozova u Tempi u kojem je poginulo više od 50 osoba.

Prema njegovim riječima, prinos pšenice na toj njivi trebalo je da bude četiri tone.

Kako piše portal onlarissa.gr, ovaj stariji čovjek je vlasnik poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi u blizini mjesta sudara.

Kako tvrdi u tužbi, tokom spasilačkih napora i uklanjanja dva voza, njegovo polje je “pregaženo”, što mu je nanijelo štetu.

Prema istom izvoru, on potražuje nadoknadu od 2.000 evra, prenosi Prototema.

Da je tužba podnijeta potvrdio je zamjenik gradonačelnika Tempe Jorgos Nikolau koji je kazao da ne treba osuđivati ovog sugrađanina.

“On ima svako pravo da podnese tužbu. Ali, riječ je o vanrednim okolnostima, o tragediji nakon koje moraju da se učine neke stvari. U svakom slučaju, riječ pravde je posljednja”, rekao je Nikolau.

Nastavi čitati

Uncategorized

Najbogatiji penzioner Saša Popović ponovio se novom mašinom

Bivši vlasnik muzičkog giganta “Grand”, Saša Popović uživa u penzionerskim danima i pametno troši svoju penziju, a sada se ponovio novom bijesnom mašinom za koju je iskeširao simoličnih 230.000 evra.

Već je poznato da je Popović ljubitelj i kolekcionar ozbiljnih i rijetkih primeraka, uglavnom sportskih automobila.

Naime, najbogatijeg srpskog penzionera pratila je ekipa “Paparaco lova” tokom jednog poslovnog dana, a nakon što je završio svoje obaveze na Grandu, Popović se uputio ka jednom auto placu, .

Tamo je Saša pazario novu ozbiljnu mašinu i ponovio svoju kolekciju za auto “mercedes” vrijedan čak 230.000 evra.

Popović je u novoj “bebici” provozao krug, nakon čega je završio sve oko papirologije i odvezao se dalje.

Nastavi čitati

Aktuleno