Connect with us

Banjaluka

OD VIKENDA Parking kod Parka „Mladen Stojanović“ neće biti u funkciji

Biće izvođeni radovi na asfaltiranju parkinga i obilježavanja istog.

Parking kod Parka „Mladen Stojanović“ neće biti u funkciji od 18. do 23. marta ove godine.

U tom periodu biće izvođeni radovi na asfaltiranju parkinga i obilježavanja istog.

Podsjetimo, u toku je velika rekonstrukcija Parka Mladen Stojanović.

Nakon uređenja Park će dobiti brojne nove i obnovljene postojeće sadržaje, i to: šetališta, nova dječija igrališta, obnovljene tartan trim staze, savremenu teretanu na otvorenom, javni toalet, novu aveniju koja će povezivati Ulicu Olimpijskih pobjednika i Istočni tranzit, sportsku dvoranu sa 5.000 sjedećih mjesta prilagođenu svim sportovima.

Banjaluka

SAOPŠTENJE IZ ATP-a “Banjaluka možda posljednji domaćin Srbija opena”

Nema Srbjia opena u ATP kalendaru za narednu godinu.
Izašao je kalendar ATP turnira za 2024. godinu i u njemu nema Srbija opena.

U nedjelji od 15. aprila sljedeće godine igraće se turniri u Minhenu, Barseloni i još jedan turnir u Evropi čiji će domaćin biti naknadno objavljen.

Ovo je posljednja godina u kojoj će se igrati Srbija open. Ovog proleća on je premješten u Banjaluku gdje će od 17. aprila teniseri predvođeni Novakom Đokovićem, da se bore za titulu najboljeg.

Kako je rekao Đorđe Đoković, direktor turnira, u intervjuu za Sportal, organizatori Serbia opena pokušaće ponovo od nekoga da iznajme licencu, ali je problem što u narednoj godini osim ponovnog iznajmljivanja licence od Bukurešta, nema drugih opcija jer je kalendar popunjen.

– Mi smo sada u pregovorima, jurim… Jako je mali krug turnira, ne izdaju se nove licence, teško je. Želimo dvije licence kako bismo ih spojili. Gledamo način na koji možemo da dođemo do toga da imamo našu licencu makar i 250 bila, kako bismo došli do 500. Mi sve to možemo u narednih godinu dana da uradimo, ali je jako teško. Da smo znali to da radimo 2019. ili 2020. kada je cijena dosta pala, nismo znali da ćemo raditi turnir. Mi smo tek poslije Adria Toura poželjeli da radimo turnire. Sada su licence dosta poskupile, pa se sada svi odlučuju za iznajmljivanje što je bio i naš slučaj. Ovo je naša posljednja godina licence koju smo uzeli od Rumuna, ali na sve strane jurim, ko god želi da nam iznajmi licencu, mi ćemo je uzeti, ko god želi da proda, mi ćemo je uzeti – rekao je Đorđe Đoković za Sportal.

Đoković je istakao i želju:

– Više bih i volio da naš turnir bude na tvrdoj podlozi, nego na šljaci. Iskreno bih to više volio, i da bude u nekom ljetnjem periodu kada ne moram da razmišljam o nekim stvarima. Vidjećemo šta će biti. Svi znaju na svijetu da mi tražimo licencu. U cilju nam je da Serbia open bude i sljedeće godine, apsolutno. Serbia open je jedna prelijepa tradicija koju smo započeli, jedan od top tri turnira iz serije 250, uz Dohu i neki turnir u Americi, recimo. Banjaluka je uložila jako velika sredstva da naprave kompleks koji je trenutno u izradi i taj teren koji će njima kasnije služiti kao hala za različite sportove jako puno košta.

Australijan open se sljedeće godine igra od 15. do 28. januara, Rolan Garos je na programu od 26. maja do 9. juna, Vimbldon je na programu od 1. do 14. jula, dok je US Open na programu od 26. avgusta do 8. septembra.

Nastavi čitati

Banjaluka

POSKUPLJENA NA DNEVNOM REDU Počela deveta vanredna sjednica Skupštine Grada

Traje rasprava na sjednici Skupštine grada Banjaluke.

Počela je deveta vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluke.

Pred odbornicima gradske Skupštine na predloženom dnevnom redu su pitanja korekcija cijena komunalnih usluga, a u vezi sa zahtjevima koje su Gradu Banjaluci dostavila preduzeća „Eko Toplane“, „Vodovod“ i „Čistoća“.

Podsjećamo, ranije je gradski menadžer Bojan Kresojević istakao da Grad Banjaluka i u ovom slučaju planira da i dalje, nakon više od 15 mjeseci, što veći teret poskupljenja preuzme na sebe, ne dozvoljavajući da građani u doba inflacije osjete poskupljenje komunalnih usluga.

– Predložene korekcije i zahtjevi preduzeća „Čistoća“, „Vodovod“ i „Eko toplane“ za Grad Banjaluku u traženom obimu su neprihatljivi za nas, a samim tim i za naše građane – rekao je gradski menadžer.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK BANJALUKE na ručku sa vrijednim radnicima

Gradonačelnik Draško Stanivuković obišao je radnike koji aktivno rade na izgradnji nove sportske dvorane i rekonstrukciji Parka “Mladen Stojanović”.

“Zajednički ručak sa vrijednim radnicima najvećeg gradilišta u Republici Srpskoj Osjećao sam potrebu da ih obiđem i da se počastimo ručkom i tortom napravljenom za najbolje radnike”, poručio je gradonačelnik.

On je istakao da radnici koji ulažu maksimalne napore kako bi sve bilo spremno za veliki sportski spektakl zaslužuju najveće poštovanje, jer, kako je kazao, na rokovima i dinamici ovog gradilišta bi nam mogli pozavidjeti mnoga svjetska gradilišta.

“Ponosan sam što se Banja Luka razvija u jedan savremeni evropski grad”, zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, nakon uređenja Park “Mladen Stojanović”, u koji nije ulgano decenijama će, dobiti potpuno obnovljenu tartan trim stazu, najveće dječije igralište ali i brojne nove sadržaje, i to: šetališta, savremenu teretanu na otvorenom, sportsku dvoranu sa 5.000 sjedećih mjesta prilagođenu svim sportovima, ali i novu aveniju koja će povezivati Ulicu Olimpijskih pobjednika i Istočni tranzit.

Park će biti obogaćen dodatnim zelenilom koji će donijeti novi šarm našem najvećem parku, a ovaj cijeli projekat donijeće potpuno novi izgled i sadržaj našem gradu.

Nastavi čitati

Aktuleno