Connect with us

Hronika

Oglasila se majka jednog od uhapšenih u Sarajevu: Nemamo za šta i kome da se izvinjavamo

U sarajevskom naselju Ilidža u subotu uveče, 14. januara, došlo je do većeg incidenta na dječijem turniru u malom fudbalu.
Pomenute noći grupa od nekoliko maskiranih huligana fizički je napala roditelje dječaka iz fudbalskog kluba iz Beograda.

Epilog svega – jedan povrijeđeni i čak deset uhapšenih nakon brze akcije sarajevske policije.

To je događaj koji je izazvao veliku pažnju kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu. Osude napada stigle su sa svih strana, a svi se slažu u jednom da počinioci moraju biti najstrože kažnjeni.

Meliha Hasanović, majka Benjamina Hasanovića, jednog od deset privedenih zbog sumnje da stoji iza ovog napada, progovorila je putem Fejsbuka o ovom incidentu.

Njen status prenosimo u cjelosti:

“Da, majka sam Benjamina Hasanovića, rođenog 2001. godine u Sarajevu, u Centru.

Ne želim da ovo bude moje subjektivno mišljenje, samo želim da se zna da je bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Da je bio na Ilidži.

Da, bio je u hotelu u kome se incident dogodio, ali je video nadzor pokazao i da je otišao prije incidenta, upozorio obezbjeđenja da bi mogao biti problem u sali i napustio naplatnu rampu prije incidenta.

Benjamin Hasanović nikada nije bio učesnik tuče, nema prekršaja i ima čist dosije. Nikada nije kažnjen.

Benjamin Hasanović je osnovnu i srednju školu završio bez incidenata. Student je Univerziteta u Sarajevu. Nosilac crnog pojasa u džudou. Takmičar, dječji trener, bez mrlje u sportskoj karijeri.

Da, Benjamin Hasanović je vjeran, odan i vatren navijač FK Sarajevo i navijač Horde zla.

Rođen, odrastao i živi u normalnoj, zdravoj, socijalizovanoj porodici.

Da, ja sam njegova majka koja časno i pošteno radi svoj posao stomatološke sestre.

Njegov otac je radnik FUP-a. Već 26 godina časno i pošteno radi svoj posao bez mrlje u karijeri.

Mi smo roditelji još jednog djeteta koje sve ovo prolazi i doživljava. Benjamin Hasanović je brat koji se sa sestrom nikada nije ni posvađao, a kamoli potukao.

Benjamin Hasanović je naš brat, rođak, unuk, rođak, prijatelj, trener…

Benjamin Hasanović je odrastao u kući u kojoj se pridržava svoje vjere.

Mi smo bosanski muslimani koji živimo u vjeri i odanosti jednom Bogu, Alahu, ali poštujemo i sve druge vjere i sve praznike slavimo sa prijateljima. Imamo Anu u Beogradu čija su vrata za moju porodicu otvorena 24 sata. Moja Danijela je sestra, u dobru i u zlu.

U ovom trenutku ne želim da razotkrivam i nabrajam sve naše prijatelje, prepoznaju se.

Samo želim da svi oni koji pišu, komentarišu, prozivaju, kleveću, žele da pitaju, a nemaju petlju za to, znaju da smo im na raspolaganju. Kada sve ovo prođe, a prođe ako je moguće, istina će izaći na vidjelo. Samo molim dragog Boga da nam da snage i mudrosti da sve ovo izdržimo i prebrodimo.

Da, mi smo roditelji Benjamina Hasanovića, preživjeli smo rat, preživjećemo i ovo. Nemamo za šta i nemamo kome da se izvinjavamo. Padamo na koljena samo pred Bogom, čista lica i čiste savjesti“, napisala je Meliha Hasanović.
BL-PORTAL

Hronika

UŽAS U KOZARSKOJ DUBICI! U obračunu zbog imovine ranjen muškarac

Muškarac čiji su inicijali D.V. povrijeđen je danas u mjestu Kriva Rijeka na području Kozarske Dubice prilikom sukoba sa bračnim parom I.K. i B.K., koji su pucali u njega.

Do fizičkog sukoba je došlo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Oni su se sukobili na lokalnom putu, a u toku obračuna I.K. i B.K. su upotrijebili pištolj, ispalili su jedan hitac u pravcu D.V., te ga pogodili u stomak, piše ATV.

Povrijeđeni muškarac je smješten u Opštu bolnicu u Prijedor. Policajci Policijske stanice Kozarska Dubica su na mjestu događaja.

Nastavi čitati

Hronika

ZADOBIO POVREDE KIČME! Banjalučanin povrijeđen u prevrtanju traktorske prikolice

Nedeljko D. iz Banjaluke teže je povrijeđen prilikom prevrtanja traktorske prikolice.

Nesreća se dogodila danas u popodnevnim časovima u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke.

Kako saznajemo Nedeljko D. zadobio je povrede kuka i kičme.

Više informacija biće poznato nakon što policija obavi uviđaj i po okončanju istrage.

Glas Srpske

Nastavi čitati

Hronika

“I DA SE ZABIJEMO BOLI NAS …” Onda je uslijedio udar (VIDEO)

Dvojica maloljetnika iz Nove Gradiške doživjela su težak udes, koji je bio posljedica “divjačke vožnje”.Sve ovo su snimali, tako da se u jednom trenutku čuje poziv da preteknu kamion, a potom i “I da se zabijemo, boli nas.”

Na žalost, zabili su se u betonski stub, te je vozač, 17-godišnjak bez vozačke dozvole teže, a njegov suvozač lakše povrijeđen.

Nastavi čitati

Aktuleno