Connect with us

Hronika

OSIM KĆERKE I ŽENU DRŽAO KAO ROBA!

Uroš Pašajlić (38) koji se sumnjiči da je svoju kćerku (8) držao zarobljenu u stanu u beogradskom naselju Mirijevo, prema saznanjima Kurira, u drugom stanu u Borči, držao je zatočenu svoju partnerku (46), koja ga je i prijavila za nasilje nad njom i tako praktično sigurne smrti spasila i nesrećnu djevojčicu.

Žena, kojoj je Pašajlić slomio nos udarcem glavom, 24. marta je otišla u policijsku stanicu Palilula, imala je podlive po licu i ispričala da je Uroš nju pretukao prije nekoliko dana, ali da je ona uspjela tek sada da izađe napolje, uz izgovor da mora nešto da obavi. Kako kaže izvor, ispostavilo se da je Pašajlić i nju, kao i kćerku, držao zatočenu u stanu.

– Njegova partnerka bila je zarobljena u stanu u Borči i nikada nije vidjela djevojčicu koju je otac zarobio u stanu u Mirijevu, ali je znala da tamo ima kćerkicu iz prvog braka. On joj je stalno objašnjavao da ima rođaku koja se brine o djetetu i da on ode samo povremeno da je obiđe, kaže izvor Kurira.

Izvor dodaje da je žena rekla i da ovo nije bio prvi put da je Uroš tuče, kao i da nije smjela da izađe iz stana bez njegovog odobrenja.

Kako saznaje Kurir, Pašajlić je zapravo živio u stanu u Borči sa vanbračnom partnerkom, dok je njegova maloljetna kćerka bila sama u stanu u Mirijevu.

– Slomio je i bravu na vratima tog stana, najvjerovatnije kako bi osigurao da djevojčica ne može da izađe, a kvaku je ostavljao u sandučetu u zgradi. Policija je u petak u stan provalila tako što je lisicama kroz prostor za kvaku pomjerila jezičak i otvorila vrata, priča izvor.

Izvor dodaje da je djevojčica potom pronađena u kadi, iza vrata kupatila koja su bila dodatno zaključana, a ključ je bio sa spoljne strane brave.

U bravi je bio polomljen ključ i bila je razvaljena, a kvaka u sandučetu ostavljena navjerovatnije da bi dok on nije tu, neko mogao da obilazi devojčicu, ostavlja hranu, provjera je i uzima račune, dodaje izvor.

Kako piše Kurir, djevojčica je boravila u nehumanim uslovima, danima je bila gladna i žedna.

– Ona je prvo odvedena u Dom za nezbrinutu djecu, odakle je prebačena na Dječiju kliniku u Tiršovoj u teškom stanju. Prema riječima ljekara, da je djevojčica još samo pet dana bila u onakvim uslovima, bez hrane i vode, ne bi preživjela. Po prijemu u bolnicu nije bila u stanju da jede, govori i hoda, kaže sagovornik Kurira i dodaje da je djevojčica sada, na svu sreću, bolje.

Sada je dosta bolje, pomalo jede i svi se nadamo da će biti dobro fizički, nije više životno ugrožena. Nadamo se i da će onda vremenom moći i da prevaziđe trauma, objašnjava sagovornik.

Rođak oca otkrio je za Kurir o kakvom se čovjeku radi i rekao da je on oduvijek bio neuračuljiv. Prema njegovim riječima, on nema dobre odnose sa svojom familijom, a komunicira jedino sa majkom, koja već 40 godina živi u Njemačkoj.

– Otac mu je umro, a sa familijom je prekinuo svaki kontakt. Ja s njim ne komuniciram već 20 godina, priča rođak i dodaje da je Pašajlić rodom iz BiH.

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno