Connect with us

Svijet

Ostvarenje ciljeva trenutno moguće samo vojnim sredstvima

Ciljevi Rusije trenutno mogu da se ostvare samo vojnim sredstvima, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Ostvarenje postavljenih ciljeva za nas je apsolutni prioritet i uvijek će biti”, rekao je Peskov.

Peskov je naglasio da Kremlj još ne vidi preduslove za tranziciju situacije u Ukrajini na miran kurs.

On se nije saglasio sa izjavom bivšeg predsjedavajućeg Bezbjednosnoj konferenciji u Minhenu Volfganga Išingera da Zapad treba da razmišlja o mirovnom procesu i osnuje kontaktnu grupu, javio je TASS.

“Ne, ne mislimo tako”, istakao je Peskov odgovarajući na pitanje da li su takvi prijedlozi ispravni za zapadne zemlje.

Išinger je ranije napisao članak za njemački list “Tagesšpigl” u kojem je naveo da Zapad treba da natjera Ukrajinu da pregovara sa Rusijom, ali da već treba da razmišlja o tome kakav bi mogao da bude mirovni proces.

On je predložio osnivanje posredničke grupe koja bi mogla u prikladnom trenutku da igra ulogu u potencijalnim pregovorima.

Prema njegovom mišljenju, grupa treba da obuhvati barem Veliku Britaniju, NJemačku, SAD i Francusku. Kao druge kandidate, Išinger je naveo UN, EU, OEBS, NATO, Španiju, Kanadu, Poljsku i baltičke zemlje.

Išinger je dodao da predstavnici takve posredničke grupe treba stalno da se sastaju na nivou ministara spoljnih poslova.

Svijet

UŽAS U NJEMAČKOJ: djevojčicu iz doma zlostavljali, pa ubili

Njemačka policija privela je tri dječaka osumnjičena za ubistvo desetogodišnjakinje. Jezivom zločinu prethodio je seksualni delikt, sugerišu dokazi.

Njemačka policija je potvrdila indicije da su djevojčicu koja je pronađena mrtva u dječjem domu u Vunsiedelu u Njemačkoj ubila tri dječaka – dva 11-godišnjaka i jedan 16-godišnjak, prenosi Dnevnik.hr.

Prema informacijama Bilda, dječaci su privedeni i nalaze se u pritvoru. Istražitelji su također podijelili informacije da postoje dokazi o seksualnom deliktu.

U utorak ujutro u 8:45 sati djelatnica Centra za brigu o djeci i mladima St. Josef otkrila je tijelo djevojčice. Kada je tijelo pronađeno, bilo je znakova da je desetogodišnjakinja mrtva već 10 sati.

Policija iz taktičkih razloga 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela, kako bi se lakše prikupili dokazi i kako bi se zaštitila djeca i mladi smješteni u domu. Prema glasnogovorniku policijskog stožera u Gornjoj Frankoniji, autopsija koju je odmah naredio javni tužitelj u Hofu otkrila je dokaze nemara treće strane.

Riječ je o već drugom tragičnom ubistvu djeteta u samo nekoliko sedmica. Djevojčicu staru 12 godina ubile su njene vršnjakinje, među kojima i najbolja prijateljica.

Nastavi čitati

Svijet

MOSKVA- gori zgrada ruskog ministarstva odbrane

U centru Moskve gori zgrada Ministarstva odbrane Rusije. Ruski mediji javljaju da se jedna od prostorija na spratu zapalila.
Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci na kojima se vidi gust crni dim kako izlazi iz zgrade.

Nastavi čitati

Svijet

UZVERAO SE PREKO ZIDA, PA SJEKIROM UBIO ČETVORO DJECE

Najmanje četvoro djece ubijeno je, a još četvoro je ranjeno, u napadu na obdanište u južnoj brazilskoj državi Santa Katarina, saopštili su lokalna policija i zdravstveni zvaničnici.

Policija je saopštila da je uhapšen 25-godišnji muškarac, ne navodeći detalje, prenosi Rojters.

Iz bolnice u gradu Blumenau navode da je u napadu i ranjeno četvoro djece, od kojih najstarije ima dvije godine. Lokalni mediji prenijeli su da je napadač držao sjekiru u ruci i da se popeo na zid kako bi ušao u vrtić, prenosi AP.

Na fotografijama koje je emitovala lokalna televizija vide se uplakani roditelji ispred obdaništa, koje je u privatnom vlasništvu.

Brazilski predsjednik Luiz Inasio Lula da Silva osudio je na Tviteru napad kao monstrouzan i neprihvatljiv, kao “apsurdani čin mržnje” nad nevinom i bespomoćnom djecom.

Nastavi čitati

Aktuleno