Connect with us

Banjaluka

Otvorena akcija “Čisto lice grada” UREDNA I ČISTA BANJALUKA PRIMARNI CILJ

Ovog aprila očekujemo stotine hiljada turista u Banjaluci, i želimo da pokažemo sliku čistog i urednog grada, istakao je danas gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prilikom otvaranja akcije uređenja “Čisto lice grada”, koja se održava drugu godinu zaredom.
Međutim, Stanivuković je istakao i da očekivani dolazak turista nije jedini razlog akcije, već je naglasio da Banjaluka mora stalno da bude čista, u svakom trenutku.

“Obnavljanje pješačkih prelaza, krpljenje rupa na putevima, uklanjanje otpada, i divljih deponija, održavanje zelenila i čišćenje korita rijeka, samo su neke od akcija koje će nas grad učiniti još ljepšim”, istakao je gradonačelnik.

Dodao je da je još jedan cilj ove akcije želja da se u istu uključi veliki broj građana, a naročite djece.

“Ako se svako potrudi i očisti svoj ulaz, svoju ulicu, znači da vodi računa o čistoći Banjaluke”, tvrdi on.

Želju da se svi više ljudi priključi aktivnostima na proljetnom čišćenju i održavanju Banjaluke istakla je i Milada Šukalo, koordinator ove akcije.

“Radićemo na povećavanju svijesti građana, kada je riječ o održavanju higijene grada, a obezbjedili smo i nagrade za one koji budu učestvovali od, na primjer, sadnica pa do parkinga za bicikle”, istakla je Šukalo.

Takođe dodala je da sama akcija kreće uređenjem centra grada, zatim gradskih naselja, a onda i prigradskih dijelova Banjaluke.

Naglasila je i da će tokom ovog perioda, biti pojačane kontrole komunalne policije, kako bi što manje otpada bilo u gradu.

Za efikasno obavljanje ove akcije obezbjeđeno je 500 hiljada maraka, istakao je ovom prilikom gradski menadžer Bojan Kresojević.

Kresojević je pozvao građane da otpad savjesno odlažu ne samo tokom trajanja akcije, već tokom čitave godine. Takođe zahvalio se službama koje, kako je rekao, omogućavaju da Banjaluka ima zavidnu higijenu.

BL portal

Banjaluka

BORAC DOBIO NOVOG DIREKTORA

Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas je održana prva sjednica novog Upravnog odbora, na kojoj su imenovani direktor i sportski direktor kluba, ali i direktor marketinga i prodaje.

Za novog direktora kluba izabran je Aleksandar Mićić, koji je do sada obavljao funkciju koordinatora omladinske škole, poziciju sportskog direktora vršiće Oliver Јandrić, a funkciju direktora marketinga i prodaje ubuduće će obavljati Dejan Ćato, koji je iste poslove obavljao u Banjalučkoj pivari, prenosi RTRS.

Njegov zamjenik biće Mirko Vujinović, diplomirani ekonomista.

Podsjećamo, Borac je u ponedjeljak na sjednici Skupštine dobio novo rukovodstvo, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Milanom Tegeltijom.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ: Banjaluka u aprilu u epicentru svjetske javnosti

Međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” biće održana u periodu od 19. do 22. aprila, najavljeno je na današnjoj prezentaciji trke, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Biciklistički karavan će 17. godinu zaredom preći granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Trka i ove godine ima četiri etape, start je u Beogradu 19. aprila, cilj u Banjaluci 22. aprila.

– Ova je trka više od trke. I ovo je događaj više od sportskog događaja. Ovo je događaj koji povezuje naš narod u Srbiji i u Republici Srpskoj, koji dodatno afirmiše sport, turizam, koji sa više aspekata znači našem gradu. Hvala organizatorima, partnerima i sponzorima što ova priča traje 17 godina kazao je Stanivuković.

Ono što je posebno zanimljivo je da će 22. aprila u Banjaluci biti završna etapa biciklističke trke i polufinalne borbe na ATP turniru Srpska open.

Završni kilometri trke “Beorad – Banjaluka” voziće se u ulici Kralja Petra I Karađeođevića uz koju se nalazi i park “Mladen Stojanović” gdje će biti igrani mečevi teniskog turnira. Biće to veliki organizacioni izazov.

– Gotovo pred polufinale i finale teniskog spektakla u našem gradu imamo i ovu trku. Grad je za to, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preispituje bezbjednosni aspekt, ali želimo da to sve bude u redu jer znam koliko je to važno. Idemo ka tome da tih dana u našem gradu dočekamo stotine biciklista iz preko 30 zemalja, ali i najbolje svjetske tenisere i da Banjaluka bude u epicentru svjetske javnosti, poručio je Stanivuković i napomenuo da “će Banjaluka od 17. do 24. aprila biti grad koji će najviše biti u svim svjetskim medijima i to je ono na šta treba da budemo ponosni”.

Organizatori biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” ističu da je sve spremno za ovu trku. Takmičari će u prvoj etapi preći preko graničnog prelaza između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja. Prva etapa trke se vozi od Beograda do Bijeljine 19. aprila, druga od Bijeljine do Vlasenice dan kasnije, treća iz Doboja do Prijedora 21. aprila, a četvrta od Novog Grada preko Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške do Banjaluke 22. aprila.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA dobija novi panoramski autobus, u aprilu BESPLATAN

Kako bi turistima pružili najbolju uslugu tokom predstojećeg sportskog spektakla „Srpska Open“ ali i svih drugih planiranih dešavanja, Grad Banjaluka je nabavio i dvospratni panoramski autobus za razgledanje grada.

Saopštio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, rekavši da će tokom aprila vožnja ovim autobusom biti potpuno besplatna.

– Novi dvospratni panoramski autobus će sve posjetioce, ali i naše sugrađane voziti po znamenitim dijelovima grada, a vožnja će tokom aprila biti potpuno besplatna, rekao je Stanivuković.

Kako je pojasnio, nakon turnira ovaj panoramski autobus će i dalje na raspolaganju svim turistima kao dodatna turistička ponuda Banjaluke.

Nastavi čitati

Aktuleno