Connect with us

Zanimljivosti

Ovan da se čuva spletki, Jarac danas dobija neobičnu ponudu

Pročitajte dnevni horoskop za 24. novembar 2022. godine!

OVAN

Dnevni horoskop za 24. novembar 2022. godine vas upozorava da će neko pokušati da vas “saplete” danas. Nije u pitanju osoba koja vas mrzi, već neko manje sposoban od vas i pokušava da sakrije sopstvene nedostatke optužujući vas. Izdignite se iznad situacije i ne dozvolite da zbog drugih ljudi izgledate lošije.

BIK
Vaš dnevni horoskop za 24. novembar je u znaku ljubavne dileme. Moguće je da se dvoumite između dvije osobe, svaka vam pruža nešto što želite, ali kao da nikako da dobijete kompletnu sliku koja bi ispunila vaše srce. Više se odmarajte.

BLIZANCI
Zvijezde vam predviđaju da ćete se danas okliznuti ako niste oprezni, moguće je da će se na poslu dogoditi neki propust. Budite fokusiraniji i pažljiviji nego ikada, ako se sada pokažete, moguć je i napredak. U ljubavi želite više nježnosti.

RAK
Povedite više računa o zdravlju, morate više da odmarate i jedete kvalitetniju hranu ako mislite da imate energije za sve što vas čeka. Neće biti samo izazova u profesionalnom smislu, već i emotivnom i biće vam potrebna snaga. Neka vaša mantra danas bude “Ja mogu sve”.

LAV
Dnevni horoskop za 24. novembar 2022. godine vam predviđa zanimljiv ljubavni susret. Ako ste čeznuli za više strasti, period koji dolazi će vam biti među najboljima u posljednjih nekoliko godina. Kada je zdravlje u pitanju, povedite računa da se ne prehladite.

DJEVICA
Dolazi vam sjajan period u ljubavi, dnevni horoskop vam najavljuje romansu iz snova. Važno je samo da budete malo hrabriji i da malo više vjerujete u sebe, i privući ćete osobu o kakvoj ste uvijek maštali. Bavite se više hobijima koji vas ispunjavaju.

VAGA
Dnevni horoskop za 24. novembar 2022. godine vam je u znaku mogućeg novčanog dobitka, ako odigrate svoje karte kako treba. Budite naročito oprezni ako se bavite tabelama ili brojkama, uočićete grešku koja je mogla mnogo da vas košta. Kada je zdravlje u pitanju pazite na zglobove.

ŠKORPIJA
Budite pažljivi šta pričate danas, posebno partneru, mogućnosti za nesporazume su velike. Budite prije svega iskreni, a potom i oprezni da ne povredite osjećanja. Neka mlađa osoba želi vaš savjet i pomoć.

STRIJELAC
Imate previše obaveza danas i nećete isplivati ako ne delegirate nekome dio svog posla. Obično vam je teško da drugima date nešto za šta duboko vjerujete da ćete sami najbolje uraditi, ali pružite šansu nekoj osobi koja želi da se dokaže. Preuzmite ulogu savjetodavca i mentora, prijaće vašem samopouzdanju.

JARAC
Dobijate neobičnu ponudu i ne znate kako da je protumačite. Može da vam donese mnogo toga, ali i da udari na vašu reputaciju iskrene i odane osobe. Promislite i ne brzajte da ne biste izgubili obraz.

VODOLIJA
Nervozni ste danas, iskoristite popodne da se opustite sa partnerom i date sebi oduška. Zaboravite na obaveze koje mogu da sačekaju sljedeću nedjelju i budite sami sebi prioritet. Mogući su problemi s vratom ili ramenima.

RIBE
Dnevni horoskop za 24. novembar 2022. godine vam najavljuje okršaj sa okolinom, kao da danas neće imati dovoljno razumevanja za vas. Imate problem koji zahteva instant rešenje, ali nisu spremni da vas saslušaju. Pomoć i razumevanje naći ćete kod osobe kod koje ste to najmanje očekivali.

Zanimljivosti

Kako prepoznati lažova: Pet nervoznih navika koje ih odaju

Stručnjaci ističu da ipak postoje određeni izdajnički znakovi da neko izmišlja, od kojih je većina povezana s nervozom.

Terapeuti i analitičari govora tijela navode ključne živčane navike koje mogu da pomognu da uočite lažljivca.

Ovih pet nervoznih navika odaju lažljivca, prema terapeutima:

1. Oči su im “prevrtljive”

Nečije oči mogu puno reći, posebno kada lažu.

– Kada osoba laže, mozak se ubrzano trudi da pokušava da shvati kako pojedinca provesti kroz situaciju, a da ga ne uhvate – kaže Kolin Vener, američka terapeutkinja i savjetnica.

Oči se ne pomiču pravolinijski, već “jure” okolo dok mozak obrađuje informacije. To se zove “mikropomjeranje” i događa se podsvijesno, u pokušaju da se izbjegne otkrivanje.

2. Glas im se mijenja

Još jedna nevoljna reakcija na nervozu koja se može dogoditi kada neko laže je promjena glasa. Vener primjećuje da je to često okarakterisano neobičnim porastom ili padom vokalnog tona.

– Napetost u glasu javlja se kada pokušavate da ne budete uhvaćeni. Visina, glasnost ili oba mogu da dožive promjenu – kaže ona. Takođe je moguće vidjeti promjene u načinu na koji osoba govori, poput mucanja, oklijevanja ili prebrzog govora.

Nečija usta takođe mogu postati suva ili napeta, kao da suzdržava laž, a možete primjetiti i da diše pliće nego inače. Sve je to posljedica stresa izazvanog laganjem.

3. Skrivaju ruke

Ako mislite da neko vara, pogledajte njegove ruke, ako ih možete pronaći.

– Neko ko laže može stisnuti ruke u šake, staviti ruke u džepove ili prekrstiti ruke – kaže američka terapeutkinja ĐinaMari Đarino. Svako od ovih ponašanja ukazuje na napetost u tijelu i takođe može biti nesvijesna metoda zaštite ili zatvaranja, zbog neprijatnosti koju uzrokuje stres od laganja.

4. Vrpolje se

Vjerovatno ste primjetili da ste skloni da se vrpoljite kada ste u stresnoj situaciji, kao što je kratki rok na radnom projektu ili čekanje na početak važnog intervjua. Ista stvar se događa s laganjem.

– Kad pojedinci lažu, često imaju problema s mirovanjem i mogu se nervozno vrpoljiti – kaže savjetnica Heder Vilson.

To bi moglo da se manifestuje u lupkanju nogama, pomjeranju na stolici ili sejdištu ili čak koračanju napred-nazad. Opet, takvo ponašanje je posljedica osjećaja teskobe zbog toga što će biti uhvaćeni, primjećuje Vilson.

5. Odstupaju od svog osnovnog ponašanja

Nervozna navika za jednu osobu može biti normalno ponašanje za drugu. Zato je važno razumijeti kako se neko obično ponaša kako bismo bolje uočili laži.

– Prevaru otkrivate čitajući koliko je neko daleko od normalnog, zato morate znati što je normalno – kaže Peti Vud, stručnjakinja za govor tijela. Na primer, mogli biste da pomislite da svi lažljivci zastanu prije nego što progovore i ne uspostavljaju kontakt očima, ali iskren i introvertiran pojedinac može to učiniti najnormalnije.

Dakle, morate znati da li je neko introvertan ili ekstrovertan i šta su njegova osnovna ponašanja. Svaka navika koja odstupa od toga, posebno na jedan od gore navedenih načina, mogla bi da bude znak nepoštenja, prenosi 24sata.hr.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Naučnici na tragu ključa besmrtnosti

Koncept vječnog života oduvijek je privlačio ljude, a čini se da ga je – u doslovnom, a ne u duhovnom smislu – uspjela ostvariti jedna vrsta meduze. Naučnici su nedavno istražili genom te sićušne morske životinje kako bi otkrili njenu tajnu. Pronašli su gene koji besmrtnu meduzu čine – besmrtnom.

Naučnici odavno spekulišu o mogućnosti usporavanja starenja, a neki od njih smatraju da teoretski ne postoji prepreka beskonačnom produženju ljudskog života. Zaustavljanje starenja omogućilo bi ljudima biološku besmrtnost, iako ne i potpuni imunitet na smrt od bolesti ili fizičkih povreda.

Biološku besmrtnost, kako izgleda, već posjeduju najmanje dva mala beskičmenjaka mekog tijela koji žive u vodi. Jedan od njih je hidra koja svoju besmrtnost postiže zahvaljujući građi od matičnih ćelija koje se neprestano regenerišu. Drugi je već spomenuta besmrtna meduza manja od ljudskog nokta poznata pod naučnim nazivom Turitopsis dohrnii.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Ovaj haski je PRAVI ŠOU! Pogledajte kako reaguje kada ga vlasnik probudi! (VIDEO)

Sibirski haski Dunks i njegova sestra Bela prave su zvijezde na društvenoj mreži TikTok gdje ih prati skoro 100 hiljada ljudi.
Njihova vlasnica svakodnevno objavljuje video snimke smiješnih i slatkih trenutaka sa svojim psima, a objave su prikupile skoro pet miliona lajkova na toj platformi.

Nedavna snimka Dunksa kako koluta očima postala je pravi hit, a samo je taj video zapis lajkovalo oko pet miliona ljudi, a prikupio je i desetine hiljada komentara korisnika.

“Pogledajte kako moj haski koluta očima na mene”, stoji u opisu objave. “Zna li on da ga ja hranim?” dodala je vlasnica, prenosi Mondo.

@bellaanddunks does he not know that i feed him & scoop his poop?! #screammovie #husky #huskylife ♬ original sound – bellaanddunkin

Nastavi čitati

Aktuleno