Connect with us

Politika

PANDUREVIĆ “Sutra će vam neko tražiti novac DA VAM ZAPOSLI DIJETE, vi ćete ga tužiti i on će vas OKRIVITI ZA KLEVETU”

Zaista ne znam zašto ova vlast pokušajima da zakonom omogući kriminalizaciju klevete to sebi radi. Dodiku i SNSD nije nesvojstveno da nešto predlože pa povuku i mislim da pod pritiskom ovo neće doživjeti formu prijedloga, kaže Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS.
Napominje da ono što je predloženo od strane vlasti ide u pravcu gušenje svake moguće kritike i uvođenja totalitarizma.

“Mislim da ukoliko zakon bude usvojen idemo u najstrašnija vremena u doba komunizma kada je svaka kafana imala svog špijuna pa bi ljudi zbog masnog vica o nekom političkom funkcioneru završavali na Golom otoku. Zaista ne znam zašto ovo sebi rade. Kontrolišu skoro sve medije u Republici Srpskoj. Ovo je gušenje svake moguće kritike i uvođenje totalitarizma. Dodiku nije nesvojstveno da nešto predloži pa povuče i mislim da pod pritiskom ovo neće doživjeti formu prijedloga. Ukoliko bi bili toliko bahati da bi zakon narušio ustavna načela, dao bi se osporiti na Ustavnom sudu Republike Srpske”, ističe Pandurević, saopšteno je iz SDS-a.

Napominje da ovo pitanje nije stvar samo novinara i opozicije, nego čitavog društva.

„Sutra će vam neko tražiti novac da vam zaposli dijete, vi ćete odbiti i tužiti ga i on će vas okriviti za klevetu”, navodi Pandurević.

Govoreći o pozivu na informativni razgovor u Policijskoj stanici Istočna Ilidža prošle sedmice, ona je rekla da se ticao Opštih izbora koji su održani u oktobru prošle godine.

“Čega se slučaj tiče ja zaista ne znam. Kao da sam upala u Kočićevu predstavu ‘Jazavac na sudu’. Oni su dobili zamolnicu od PU Zvornik da me saslušaju na okolnosti kupovine glasova za Jelenu Trivić iz Srbije. Popila sam kafu u to vrijeme sa SNS-ovim Mandić Vladimirom u Bratuncu i dobila sam poruku od čelnika SNSD-a koji mi je rekao ‘Piješ kafu s Mandićem’. Ja sam rekla, pa dobro, hapsite me, a oni su rekli da me neće hapsiti. Znali smo da ga prate. Popili smo kafu ispred PU Bratunac i znali smo da nas prate“, kaže Pandurević.

Politika

Postoje indicije da se spremala krađa, ali SDS je agažovao 1.000 aktivista da to spriječi

Milan Mličević, v.d. predsjednika SDS rekao je da je preko hiljadu članova Srpske demokratske stranke “čuvalo izborni rezultat” tokom referenduma o povjerenju gradonačelniku u Bijeljini, bilo kao članovi biračkih odbora, bilo kao posmatrači.

Kaže da je Ljubiša Petrović ostao gradonačlenik jer je kvalitetan i nekompromitovan kandidat, koji ima ugled u narodu i da je to, uz organizaciju, bio uslov da SNSD izgubi.

“Postoje informacije da su bili spremni odštampani glasački listići i ozbiljan scenario za izbornu krađu, koji je osujećen u startu pojavom velikog broja posmatrača Srpske demokratske stranke uz panične objave bliskih SNSD-u zadnjih par dana uoči održavanja referenduma”, izjavio je Miličević juče.

“Mi upravo provođenjem unutarstranačkih izbora i jačanjem stranačke organizacije SDS od mjesnih odbora naviše, radimo na tome da u cijeloj Republici Srpskoj imamo dovoljno jaku organizaciju da spriječi izborne krađe i manipulacije. Uz sve to insistiraćemo na suštinskim i tehničkim izmjenama izbornog zakona koje će značajno smanjiti mogućnost izbornih prevara”, dodao je Miličević.

Nastavi čitati

Politika

ZBOG SRAMNIH IZJAVA Zamjenika gradonačelnika Prijedora istražuje Odjeljenje za terorizam i ekstremizam

Odjeljenje za terorizam, ekstremizam i istrage ratnih zločina Policijske uprave Prijedor po nalogu Okružnog javnog Tužilaštva Prijedor provodi mjere i radnje a koje se tiču zamjenika gradonačelnika Prijedora Žarka Kovačevića radi utvrđivanja navoda prijave koja je podnešena protiv njega jer je na katolički Uskrs grubo izvrijeđao vjernike katoličke vjeroispovijesti.

Podsjećamo, Kovačević je na svom Facebook profilu, između ostalog, napisao neka je “vatikanistima daleko lijepa kuća”.

“Kad se sjetim šta je katolički kler radio i radi Srbima, koliko je žrtva pod njihovim blagoslovom bilo, ne da ne mogu ništa čestitati, već ih se gnušam. Vatikan se i tekako bavio i politikom, po dobru ih nikad nismo zapamtili. Ko ne zna da je Bosna i Hercegovina i danas za njih terra misionaris, taj ništa ne zna”, napisao je tada Kovačević, a to će bi ga moglo koštati podizanja optužnice zbog krivičnog djela ,,Javno izazivanje i podsticanje na nasilje i mržnju”

Nakon toga, tadašnji kandidat za (pot)predsjdnika Republike Srpske Ivan Begić podnio je prijavu protiv Kovačevića, te će sutra u 9 časova u PU Banjaluka biti saslušan u svojstvu svjedoka na navode prijave.

Nastavi čitati

Politika

REKAO PA POREKAO Miličević demantovao informacije da je potvrdio da Jelena Trivić OSNIVA STRANKU

PR služba SDS-a na “svoj način” tumači jasne riječi Milana Miličevića izrečene juče na pres konferenciji…

Predsjednik SDS Milan Miličević sinoć je demantovao informacije da je juče potvrdio da Jelena Trivić osniva novu političku opciju u Republici Srpskoj.

– Na pres konferenciji održanoj juče nakon Sjednice Predsjedništva SDS u Banjaluci odgovarajući na pitanje da li je tačno da pojedini funkcioneri SDS i to Vukota Govedarica, Aleksandar Trninić i Ljubiša Petrović napuštaju stranku i pristupaju stranci Jelene Trivić, predsjednik Srpske demokratske stranke je negirao ove navode – saopšteno je iz SDS-a.

Tom prilikom, kako se ističe u saopštenju, Miličević je rekao “da upućuje sreću Jeleni Trivić ukoliko su tačne medijske spekulacije da ona nastavlja svoj politički put u novoj stranci”.

– Nemam nikakvih saznanja da li Jelena Trivić osniva svoju političku partiju te samim tim ne mogu biti ni pompezno napisano „prvi političar koji je potvrdio da Jelena Trivić osniva svoju stranku – poručuje sinoć Miličević.

Nastavi čitati

Aktuleno