Connect with us

Hronika

PANIKA U MOSTARU! Manijak prati djevojke i ZASTRAŠUJE IH

Mostarska policija istražuje slučaj navodnih napada muške osobe na djevojke koje se u kasnim noćnim satima, na potezu od Trga Rondo do naselja Rudnik, pješice vraćaju kući.
Sve je počelo plasiranjem glasovnih poruka po raznim WhatsApp grupama, preko kojih djevojke dijele informacije i upozoravaju o „muškarcu nižeg rasta, punije građe, obučenog u crnu odjeću, s kapuljačom na glavi i crnom maskom preko lica, onakvom kakva se nosila za vrijeme korone“.

Širenje priče

Taj „seksualni predator“, kako ga je nazvala jedna djevojka, pojavljuje se ispred i u blizini noćnih klubova u tom dijelu Mostara i, prema njenim navodima, pita za „šrafciger, štiklu da dobavi neke gluposti“. Spominje se i da je jednu djevojku uhvatio za ruku, zvonio joj na vrata, nakon što je nije stigao, i slično.

I dok se ta priča širila po društvenim mrežama, a što su tretirali i lokalni mediji, u policiji do četvrtka naveče nisu imali nijednu prijavu o tome.

Kako je za Avaz u petak potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, u četvrtak naveče u 21 sat dvije 20-godišnjakinje su im prijavile da su vidjele maskiranu mušku osobu.

“B. V. je navela da su, dok su se protekle noći (četvrtak, op.a.) vraćale iz ugostiteljskog objekta „Taboo“ u Vukovarskoj ulici, u dva sata ujutro, iza sebe vidjele nepoznatu maskiranu mušku osobu, koja je držala nešto u ruci, a koja se potom udaljila u ulicu Blajburških žrtava. Potom su nesmetano došle do Rudarske ulice, gdje B. V. stanuje, dok je G. Š. na putu prema svojoj kući, kako je navela, ponovo primijetila istog nepoznatog muškarca. To je sve što su one navele u prijavi”, rečeno je iz MUP-a.

U policiji su rekli i da, nakon preslušavanja svih poruka koje kruže raznim grupama, te provjerom i obilaskom šireg područja mjesta koja se spominju, a na kojima navodno vreba nepoznati muškarac, nisu uočili ništa sumnjivo te da će i dalje nastaviti s provjerama.

Sumnjivi muškarac

Takođe, negirali su medijske natpise o tome da u vezi s ovim slučajem rade zajedno s policijom iz Metkovića u Republici Hrvatskoj. Naime, u jednoj od poruka je navedeno da se za jedan napad veže muškarac u Mercedesu dubrovačkih registarskih oznaka.

Isto je potvrđeno iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

“Za sada, nismo zaprimili službenu molbu kolega iz Policijske uprave Mostar kojom traže saradnju na slučaju razotkrivanja muškarca koji prati i zastrašuje djevojke u Mostaru. Kao i do sada, u slučaju službene zamolbe kolega iz Policijske uprave Mostar, odazvat ćemo se potrebama suradnje koje ima za cilj sprječavanje bilo kakvog oblika protupravnog ponašanja”, odgovorili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Izmišljene informacije

“U vezi s navodima na pojedinim portalima o tome kako im je službenu potvrdu o ovoj saaradnji dao neko iz Policijske uprave Metković, obavještavamo vas kako Policijska uprava Metković kao ustrojstvena jedinica ne postoji, a sve informacije koje se komuniciraju s medijima daje isključivo Služba za odnose s javnošću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u čijoj je nadležnosti i djelatnost rada Policijske postaje Metković”, navode iz PU Dubrovačko-neretvanske.

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno