Connect with us

Svijet

PAO TWITTER, korisnici bijesni

Twitter je na meti velikog baga koji onemogućava korisnike da se uloguju na njega i da pređu na druge veb lokacije.

Korisnicima koji kliknu na linkove prikazana je duga poruka o grešci koja ukazuje da postoji problem sa Twitterom API-jem, sistemom koji se koristi za komunikaciju sa drugim servisima, prenosi Independent.

Usluge trećih strana
To znači da se veze koje se dijele na sajtu uopšte ne mogu pratiti.

Činilo se da je Twidec, specijalizovanija usluga kompanije za praćenje tvitova, takođe pokvarena kao rezultat istih problema. Korisnici su vidjeli da je aplikacija potpuno prazna u isto vrijeme kada su veze prekinute.

Ova kompanija je pravila promjene u svom API-ju posljednjih sedmica, očigledno u pokušaju da generiše više novca. Kompanija je nedavno objavila da će u velikoj mjeri smanjiti svoju besplatnu API podršku, efektivno ubiti usluge trećih strana koje se oslanjaju na nju, kao što su Twitter klijenti trećih strana.

Očekuje se reakcija Twitter
Kompanija je obećala da će nova usluga “doći vrlo brzo” u tvitu objavljenom 26. februara sa svog naloga fokusiranog na programere. Možda su najnoviji problemi rezultat dugo očekivanog uvođenja tog novog API-ja.

Twitter tek treba da komentariše incident i u velikoj mjeri je raspustio svoj PR tim otkako je novi vlasnik Ilon Mask preuzeo kompaniju. Mask nije tvitovao o problemu, a njegov najnoviji post je bio odgovor na članak o transrodnim sportistima koji njegovi korisnici ne mogu da pročitaju.

Agencije

Svijet

UŽAS U NJEMAČKOJ: djevojčicu iz doma zlostavljali, pa ubili

Njemačka policija privela je tri dječaka osumnjičena za ubistvo desetogodišnjakinje. Jezivom zločinu prethodio je seksualni delikt, sugerišu dokazi.

Njemačka policija je potvrdila indicije da su djevojčicu koja je pronađena mrtva u dječjem domu u Vunsiedelu u Njemačkoj ubila tri dječaka – dva 11-godišnjaka i jedan 16-godišnjak, prenosi Dnevnik.hr.

Prema informacijama Bilda, dječaci su privedeni i nalaze se u pritvoru. Istražitelji su također podijelili informacije da postoje dokazi o seksualnom deliktu.

U utorak ujutro u 8:45 sati djelatnica Centra za brigu o djeci i mladima St. Josef otkrila je tijelo djevojčice. Kada je tijelo pronađeno, bilo je znakova da je desetogodišnjakinja mrtva već 10 sati.

Policija iz taktičkih razloga 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela, kako bi se lakše prikupili dokazi i kako bi se zaštitila djeca i mladi smješteni u domu. Prema glasnogovorniku policijskog stožera u Gornjoj Frankoniji, autopsija koju je odmah naredio javni tužitelj u Hofu otkrila je dokaze nemara treće strane.

Riječ je o već drugom tragičnom ubistvu djeteta u samo nekoliko sedmica. Djevojčicu staru 12 godina ubile su njene vršnjakinje, među kojima i najbolja prijateljica.

Nastavi čitati

Svijet

MOSKVA- gori zgrada ruskog ministarstva odbrane

U centru Moskve gori zgrada Ministarstva odbrane Rusije. Ruski mediji javljaju da se jedna od prostorija na spratu zapalila.
Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci na kojima se vidi gust crni dim kako izlazi iz zgrade.

Nastavi čitati

Svijet

UZVERAO SE PREKO ZIDA, PA SJEKIROM UBIO ČETVORO DJECE

Najmanje četvoro djece ubijeno je, a još četvoro je ranjeno, u napadu na obdanište u južnoj brazilskoj državi Santa Katarina, saopštili su lokalna policija i zdravstveni zvaničnici.

Policija je saopštila da je uhapšen 25-godišnji muškarac, ne navodeći detalje, prenosi Rojters.

Iz bolnice u gradu Blumenau navode da je u napadu i ranjeno četvoro djece, od kojih najstarije ima dvije godine. Lokalni mediji prenijeli su da je napadač držao sjekiru u ruci i da se popeo na zid kako bi ušao u vrtić, prenosi AP.

Na fotografijama koje je emitovala lokalna televizija vide se uplakani roditelji ispred obdaništa, koje je u privatnom vlasništvu.

Brazilski predsjednik Luiz Inasio Lula da Silva osudio je na Tviteru napad kao monstrouzan i neprihvatljiv, kao “apsurdani čin mržnje” nad nevinom i bespomoćnom djecom.

Nastavi čitati

Aktuleno