Connect with us

Region

Podvodio suprugu u poodmakloj trudnoći

Muškarac iz Zagreba juče je proglašen krivim zbog silovanja i tjeranja na prostituciju svoje tada trudne supruge.

Njemu je Županijski sud u Zagrebu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest i po godina.

Naime, on je bio osuđen u novembru 2017. na deset mjeseci zatvora.

Kako je djela za koja je sada nepravomoćno osuđen počinio tokom perioda uslovne kazne, sud mu je opozvao uslovnu kaznu i tu kaznu je uračunao tokom odmjeravanja jedinstvene.

Na izricanje presude 38-godišnjak nije došao. Kako mu je izrečena kazna zatvora koja je viša od pet godina određen mu je istražni zatvor do pravosnažnosti presude.

Sud je ukinuo i mjere opreza koje je imao, redovno javljanje policijskoj stanici, zabranu približavanja žrtvi na manje od 300 metara i zabranu kontaktiranja žrtve.

U kaznu će mu uračunati i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od hapšenja u oktobru 2019. do novembra 2021. godine.

On se tereti da je u svjesnom stanju njegovu suprugu u odmakloj trudnoći tražio da popije lijek za anksioznost i nesanicu uz pivo što je ona odbila.

Potom joj je stavio nož pod grlo i zaprijetio da će je ubiti, raskomadati i izvaditi joj dijete iz stomaka ako to ne učini.

U strahu za svoj i život svog nerođenog djeteta nesrećna žena je na to pristala nakon čega je u stan doveo nepoznatog muškarca, koji ju je silovao, piše 24 sata.hr.

Supruzi je dovodio i druge nepoznate muškarce te ju prisiljavao da s njima ima polne odnose za novac.

Uvjeravao ju je da je za novac angažovao ljude koji će je braniti od njenog bivšeg dečka i mafijaša, te da to mora da plati seksualnim uslugama s nepoznatim muškarcima.

Ta agonija trajala od marta do maja 2019. godine u stanovima u kojima su zajedno živjeli u nekoliko gradova.

Tih je muškaraca bilo više, a jedan od njih bio je nasilan što je žrtva htjela da prijavi policiji.

On joj međutim, to nije dozvolio govoreći da će on to da riješi. Jednom joj je naredio da se skine i pokrije glavu plašeći je prjetnjama da će neko doći i ubiti je, a nakon što je poslušala, došao je nepoznati muškarac i seksualno je iskoristio.

Žrtva zlostavljača nije odmah prijavila jer je bila u strahu za sebe i život svog deteta, a zbog proživljenih trauma razvila je PTSP, prenosi Telegraf.

Region

Dva učenika isključeni iz škole OGLASILA SE NAPADNUTA PROFESORICA

Dva učenika isključeni su iz škole u Trsteniku zbog nedoličnog ponašanja prema profesorici u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Dva učenika M. M. (18) i N. Ž (17) isključeni su iz škole u Trsteniku nakon incidenta koji se dogodio 9. novembra, kada su učenici nastavnici izmakli stolicu na času. Ovom odlukom usvojen je prijedlog Nastavničkog vijeća od 23. novembra.

“Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitlano nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mjera isključenja iz škole”, navodi u dopisu direktor Milan Glidžić. Rješenja o isključenju su juče poslata roditeljima učenika”, pišu Novosti.

Profesorica je bila žrtva nasilja u učionici kad joj je prvo N. Ž., izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K., mobilnim telefonima snimali, a potom i dijelili taj snimak na društvenim mrežama. Iste večeri, profesorica se požalila ljekarima i ispričala šta se dogodilo. Upravo su dežurni ljekari prvi alarmirali policiju.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23. novembra postupa po ovom predmetu, kome se priključila i oštećena. U prethodne dvije nedjelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku, Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci, prenosi “Mondo”.

Oglasila se i profesorica
“Mislim da će ova odluka definitivno poslužiti kao primjer. Vjerujem da će bar škola biti nešto mirnije i bezbjednije mjesto za školovanje naših đaka”, rekla je profesorica, napadnuta tokom časa u Tehničkoj školi u Trsteniku, nakon definitivne odluke direktora ove škole o isključenju dva učenika.

“Samo sam pitala učenika koji mi je stao iza leđa zar misli da je pristojno tako da se ponaša. Izmakao je stolicu, pala sam, a onda shvatila da se drugi učenik približio s kraja učionice i snimao. Tu je bio i treći učenik. Trebalo mi je par trenutaka da se saberem, ustanem. Sjela sam na stolicu, uspjela da upišem čas. Upisala sam i zabilješku da je došlo do incidenta. Kada je u ponedjeljak došla inspekcija u školu, koleginica mi je ispričala da sam u elektronski dnevnik dva puta upisala čas. Zbog svega, nisam ni bila svjesna” rekla je ona.

Nastavi čitati

Region

NOVI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA Tinejdžer brutalno pretučen u školi u Novom Pazaru

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u školi u Novom Pazaru.

Mehmed C. (14) učenik osnovne škole u Novom Pazaru pretučen je prije dva dana. Njega su napali pri izlasku iz školske sale u krugu škole “Meša Selimović” dok je sa drugarima pratio utakmicu i nanijeli mu teške tjelesne povrede.

Mehmed je hitno prebačen u novopazarsku bolnicu gdje su mu ustanovljene teške tjelesne povrede. Njemu je polomljena jagodica i gornja vilica! Kako stoji u lekarskom izveštaju, strašne povrede su došle kao rezultat tuče, a Mehmeda su prethodno pesničili, srušili na pod a zatim šutirali nogama.

Protiv napadača je podnijeta krivična prijava.

Nastavi čitati

Region

POLICIJSKA PRIJAVA jer je objesio zastavu bivše JUGOSLAVIJE na kuću

Policija u Hrvatskoj podnijeće prijavu protiv muškarca (47) iz Jakšića kod Požege jer je na kući objesio zastavu bivše SFR Jugoslavije.

Kako je saopšteno iz policije o ovom činu obavjestili su ih njegove komšije.

Iz policije dodaju kako je 47-godišnjak “vrijeđao moralne osjećaje građana”, te da će zbog toga protiv njega biti podnesena prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dan Republike bio je praznik u bivšoj SFRJ koji se slavio 29. novembra.

Nastavi čitati

Aktuleno