Connect with us

Banjaluka

Pogledajte ko će zabavljati Banjalučane u najluđoj noći

Za organizaciju koncerata na otvorenom Banjaluka će potrošiti skoro 120.000 KM, a Banjalučane i turiste će u novogodišnjoj noći, 31. decembra zabavljati grupa „Legende“ te pjevačica Goca Tržan, saznaje CAPITAL.

Prvog dana 2023. godine na Trgu Krajine će biti održan koncert grupa „Galija“.

Prema raspoloživim informacijama Grad Banjaluka će za organizaciju ovih koncerata izdvojiti 118.855 KM.

Iz Gradske uprave Banjaluka poručuju da je Organizacioni odbor „Banjalučke zime“ u sklopu koje se organizuje i proslava Nove godine dao prijedlog izvođača koji bi trebalo da zadovolje interese svih ciljnih grupa koje posjećuju novogodišnje koncerte na Trgu Krajine.

Poručuju da će u narednim danima biti raspisana javna nabavka, koja će omogućiti svima koji se bave ovom djelatnošću da se prijave.

„U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, Grad je dužan da realizuje nabavku na očekivani iznos, koji je predviđen da bude utrošen na koncertne aktivnosti, ali ono što je neophodno naglasiti je to da je Grad već započeo aktivnosti na traženju sponzora i donatora koji će podržati koncerte, kao što je rađeno u prethodnom periodu. Ugovor koji bude potpisan sa izvršiocem posla, će biti aneksiran i umanjen za iznos koji će biti prikupljen od svih donatora i sponzora“, poručili su iz Gradske uprave Banjaluka.

Podsjećamo, za doček 2022. godine na Trgu Krajine su održani koncerti Petra Graše, Nede Ukraden i Ane Bekute.

CAPITAL

Banjaluka

FUDBALSKA GROZNICA NIKOG NIJE ZAOBIŠLA! Stanivuković se našalio “SUTRA LETIM ZA KATAR”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije nekoliko dana najavio je produženu pauzu za sve radnike Gradske uprave kako bi mogli pratiti sljedeći meč Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Danas se ponovo dotakao fudbala te objavio sljedeći post

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVI KONCEPT SAOBRAĆAJA U CENTRU GRADA Velika jednosmjerna ulica, kilometri biciklističkih staza

Velika jednosmjerna ulica kroz širi centar grada je novi koncept saobraćaja u Banjaluci, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat trebalo da doprinese rasterećenju saobraćajnih gužvi u centru grada, te da unaprijedi biciklistički saobraćaj.

U narednom periodu uslijediće javna rasprava po ovom pitanju.

Ovaj projekat obuhvata preko tri kilometra novih biciklističkih staza, dvije saobraćajne trake za automobile i traku za javni gradski prevoz i taksi vozila – poručio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

Novo dječije igralište dobili i mališani u Šargovcu

Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići

Mnogobrojni mališani Šargovca, ali i najmlađi sugrađani koji su u blizini ovog naselja, dobili su novo dječije igralište za zdravo i kvalitetno odrastanje.

Novoizgrađeno mjesto za igru je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da je ovo osmo po redu dječije igralište, koje je izgrađeno u toku ove godine.

– Mališani naselja Šargovac dobili su novo mjesto za okupljanje, igru i srećno djetinjstvo. Naša obaveza je da im to pružimo i to činimo u svakom trenutku – poručio je gradonačelnik.

Novo igralište u Šargovcu, koje je sagrađeno uz Osnovnu škola „Đura Jakšić“, otvorena je uređena površina sa spravama za igru, poput ljuljaški, njihalica, piramida, tobogana, klackalica, a sve ispunjavaju potrebne bezbjednosne zahtjeve.

Inače, ove godine u više naselja sagrađena su nova igrališta. Tako su vesela i sigurna mjesta za igru dobili mališani u naseljima: Dragočaj, Kuljani, Kočićev vijenac, Centar, Petrićevac, Racune, kao i Bulevar. Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići, za šta je u toku postupak javne nabavke za izbor izvođača radova.

Nastavi čitati

Aktuleno